LEHTIKUVAAJAN TYÖNOHJAUS

Tähän tulee jatkossa lehtikuvaajakoulu.
Tähän mitään tule, miksi tulisi. Vitut mä jaksa enää.
Netti lykkää päivittäin sitä enemmän paskaa niskaan ,mitä enemmän yrittää puollustaa kuollutta ammattiani.
Kukaan ei tällaisesta välitä hevon paskaa, mun opetukset on opetettu.
Mutta jos tähän tulisi tai jos jaksaisin tehdä kirjan, sen sisällysluettelo voisi näyttää tältä.

Kamerat
Valaisu
Välineet
Vaatetus
Ergonomia
Kuvajournalismin moraliteetit
Kuvausmetodit
Kuvan rakenne
taidehistoria
Lehtikuvan historia
Toimittajan kanssa toimiminen
Kontaktit ja fikserit
Kansainvälisyys
Henkilöohjaus
Urheilukuvaus
Politiikka
Sotakuvaus
Kuvituskuva
Lehtikuvaajan esinekuvaus
Lehtikuvaajan studiokuvaus
Kuvien kulku maailmalla
Hinnoittelu
Yritystoiminta
Copyright- ja oikeudellinen osuus
Journalistin ohjeet
Osallistuva lehtikuvaaja
Webmahdollisuudet
Kuvankäsittely
Tietokoneet ja oheislaitteet
Taitto ja uutisgrafiikka
Englanti - Suomi sanastoa


5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

No hitto! Mielelläni olisin maksanut, mikäli kyseisen paketin olisit väkertänyt. Blogia seurattu aktiivisesti ja hattua nostan. Jaksamista ja jatka kirjoittamista!

Jore Puusa kirjoitti...

Saattaa olla että teenkin sen vielä. Masentaa vaan tilanne ja pitää hiukan toipua opetuksen ja työn lopetuksesta. Josko syksyllä saisi alkuun.

Anonyymi kirjoitti...

Opetuksen ja työn lopetuksesta toipumiseen auttaa parhaiten, että teet jotain muuta. Kirjoita näistä kirja! Lukujen otsikothan tuossa on valmiina. Nyt vain kustantajille tarjoamaan ideaa!

Anonyymi kirjoitti...

Kirjoituksistasi paistaa vuosikymmenten kokemus ja vankka ammattitaito. Olet selkeästi perillä historiasta ja tapahtumista niin valokuvauksessa kuin sen ulkopuolellakin.

Rakentavana kritiikkinä: En osaa sanoa kirjoitatko ironisen negatiivisesti vai onko aitoa syvää katkeruutta. Usein näen vain jälkimmäisen. Asetetaan vastakkain "me" ja "he", toiset jalustalle ja toiset jonnekki syvälle vakoon. Kunpa vain tekstit olisi höystetty vähemmällä katkeruudella. Marttyyrimäistä asennetta olisi kiva myös nähdä vähemmän. Julkaise oppisi vapaasti, niin ne jää elämään sinun jälkeesi. Älä kerro, että tämän olisin voinut opettaa mutta enpä taida viitsiä.

Olet huolissasi ammattikuntasi tulevaisuudesta. Parhaiten autat sitä jättämällä oppisi avoimesti ja positiivisesti, niin joku tarttuu niihin vielä sinun jälkeesi.

Kiitos jo tähän astisista.

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos, olen seurannut nyt blogiasi hieman, ja katsonut youtube videoitasi. En ole todellakaan mikään journalisti tai kuvajournalisti tai muu, mutta ala kiinnostaa, vaikkakin ilmeisen kuollut ala alkaa olemaankin, sääli.
Erittäin antoisaa ja hauskaa katsella noita sinun kritiikkejäsi lehtien kuvista ym jota youtubevideoillasi käyt läpi. Tee lisää niitä.
Voisinpa vaikka täältä ulkomailta lähettää sinulle kritisoitavaksi paikallisen suomi-lehden :) Olisipa hauska kuulla arvostelut kyseisestä lehdestä!

Blogissasi olit tehnyt esimerkkikuvan (jääkiekko, kultakypärä) kuinka kuvitus olisi pitänyt tehdä. Näitä haluaisinkin enemmän nähdä, että kuinka se olisi pitänyt toteuttaa.