tiistai 22. huhtikuuta 2014

Aaltoliikettä on kriittinen bloggaus :-(

Aloittaessani blogini uudestaan, ajattelin jaksavani kertoa ammattini tuhoutumisesta, vaikka keskustelua ei olisikaan. Mutta on lähes ylivoimaisen raskasta kirjoittaa pimeään ilman juuri mitään palautetta.
Toki jokunen kommentti on tullut --- 1/10 suhteessa järkevät ja saasta.
-
Hidastan tahtia nyt merkittävästi. Teen toki aiemmin lupaamani pois, ensin Aamulehden tabloidin videoläpimeno ja sitten muut rästit. Mutta olen hitaasti tulossa siihen lopputulemaan, että suurin osa valokuvaajista ei todellakaan ole penaalin terävimpiä kyniä. Ehkä alalletulon helppous tänään, (johon tarvitaan mielistelyä, namedroppingia ja verkosto mutta ei minkäänlaista kykyä kuvata) on saanut liikkeelle ne, joiden lukeneisuus ja yleissivistys on jäänyt AkuAnkan vuosikirjoihin, eikä niissäkään Barksin piirtämiin. Rumasti sanottu, mutta tyhmyyden huomaa hiljaisuuden määrästä suhteessa vihapostauksiin. 
Palailen takaisin aktiivisemmaksi syksymmällä, en minä tätä enää kokonaan lopeta, mutta koetan löytää uuden vaihteen myöhemmin.
-
Tuossa http://puusaportfolio.blogspot.fi/p/rock.html muutamia kuvia, joita asetin näytteille tukeakseni kritiikkejäni 1X sitessä, jonne minut pyydettiin, jostain käsittämättömästä syystä.  
Sivusto osoittautui aivan samanlaiseksi roskaksi, kuin vastaavat muutkin. 
Jos yksikään moderaattoreista katsoo, että uusi tulokas kirjoittaa paremmin, kuin hän itse -putoaa giljotiinin terä. 1X:stä lähdin itse. 
Taisi olla viimeinen ulkomainen kritiikkisaitti, jota avustin. 
Suomessahan sellaisia ei olekaan.

7 kommenttia:

Haapavaara kirjoitti...

Vai ei ole valokuvaajat penaalin terävimpiä kyniä?

No sehän kerrottiin jo heti 80-luvulla aloitteleville lehtikuvaajille. Valokuvaajaa tarvittiin vain, että kännissä oleva toimittaja sai itselleen autokuskin, ja näin säästettiin firmassa taksirahoja.

Samppa

Jore Puusa kirjoitti...

Suurin osa…huomaa suurin osa. Eivät kaikki. Joukossa on erittäin älykkäitä jalahjakkiata jotka on tosin mureettu hiljaisiksi.
-70 luvulla suurimmalla osalla ammattilaisista ei ollut koulutusta. Minua pilkattiin jopa Lehtikuvassa, koska olin YO ja koulutettu valokuvaaja. Se koski ja lujaa.
Lehtikuvaajien lukeneisuus ei ole järin laajaa, siis esim proosan.
Ja. On totta että valokuvaaja on ollut lähinnä rasite monelle taholle.
Siihen on yksi ja suurin syy.
Me valokuvaajat, meidän tietämättömyytemme, öykkärimäinen käytöksemme ja kaikkien uhrien selkään puukotusasenteemme.

Jore Puusa kirjoitti...

lahjakkaita
murrettu
jne…dysleksia pahenee taas….

Jari Kähkönen kirjoitti...

Eivätköhän valokuvaajat yleensä ole ainoastaan samalla tavalla kaksinaamaisia ja laskemoivia kuin ihmiset yleensä maassamme? Täällähän kaikilla on useita mielipiteitä joka asiaan, joita vaihdetaan seuran mukaan ja aina pyritään olemaan oikealla puolella. Ja jokainen kuka ei voi uhaten, lahjoen tai väkivaltaa käyttäen alistaa muita nuijitaan/puukotetaan saatesanoin "mikä luulet olevasi", jos jotain ajattelee ääneen tai mihinkään pyrkii.

Mitä taas tulee nettisaitteihin, ne ovat niin maassamme kuin globaalistikin harvojen bisnes ja loput ovat ilmaisia sisällönjauhajia. Ansainnan lisäksi päätuote on ajankulu&hölinä, jossa mikään vakava tarkoitus kuten esimerkiksi valokuvaus harvoin edistyy mihinkään päin. Aatteista tai vakavista tarkoituksista ei sovi tässä yhteydessä naama vakavana kirjoittaa, niiden mainitseminen nyt on vain osa jotain välivaiheen markkinointistrategiaa.

Jos huvittaisi, voisin vallan mainiosti kurata eräänkin ylläpitäjän, joka yritti Seiskaa apinoivan amatöörin lailla parhaansa mukaan eli ei kai kovin kaksisesti fleimata nimelläni&historiallani, koska en halunnut hänen sähköpostitse kutsuessaan "tulla kertomaan projektistani lisää" foorumilleen. Silloin minulla oli periaatepäätös, etten ota enää yhdenkään moisen uuden paikan tunnareita vastaan.

Kuka särkisi tämän pelitilanteen ja loisi olot, joissa moniäänisyys voisi menestyä? Isossa kuvassa näin tuskin tahdotaankaan, koska demokratiasta riittää omaehtoinen käskyjen opettelu/tottelu tai pidättäytyminen vallan sekä rahan pitäjien rauhan häiritsemisestä liiallisella ja sopimattomalla itseilmaisulla. Kas siinäpä pulma, tosiasiahan on kuitenkin se että valo- ja videokuvaus on ladatun aseen veroinen kyvyssään paljastaa totuus tavalla, jota ei voi kiistää. Siitä ei näet ole enää mitään matkaa vastuuttamiseen ja muutoksen vaatimiseen.

Siksi kyyristellen tuulta haisteleville ja kyvyiltään keskinkertaisille opportunisteille on aina markkinat, mutta lahjakkaat sekä kurittomat joutuvat joko selkä seinää vasten tai seinän ja pelkästään käytävän puolelta lukitun oven väliin. Siksi harva toivoo avointa yhteiskuntaa, siinähän voisi joutua itsekin tekemisistään tilille ja yhtä vähän on maailmankin muuttajia, ihan samasta syystä.

Jari Kähkönen

Jore Puusa kirjoitti...

Minulla on kokemuksia sadoista valokuvaajista, ammattilaisista. Kuten kirjoitin, pieni osa on loistavia ja luotettavia ihmisiä, joiden varaan lasken henkeni koska vain.
Mutta ikävä kyllä tähän ammattikuntaan tuntuu pesiytyneen enemmän Quislingejä kuin muihin.
Miksi?
Kysyt, kuka särkisi tämän pelitilanteen?
Tuota olen miettinyt kymmeniä vuosia ankarasti ja toivonut edes kerran näkeväni (Suomessa) rohkeutta ja aitoutta ja kykyä vastustaa henkistä lamaa ja nousta yläpuolelle massan raivon, joka kohdistuu kaikkeen erillaiseen.
Nyt 62 vuotiaana tiedän, sellaista ei ole, eikä tule-koskaan.

Anonyymi kirjoitti...

Toivottavasti luet tämän, vaikka et ehkä julkaise kommenttia. Minusta blogisi on antanut jo pitkän aikaa valtavasti ajattelemisen aihetta ja lisännyt ymmärrystä valokuvauksesta. Vaikka sivuillasi ei kommentoida ja saat vihaista postia, niin uskon silti, että monet kirjoituksesi ovat saaneet ihmisiä ajattelemaan enemmän. Minulle blogisi on ollut yksi tärkeimmistä lähteistä etsiä tietoa valokuvaukseen liittyen. Sinulla on valtavasti tietoa ja taitoa. Jaat siitä myös osan täällä blogissasi ja se on ilahduttavaa. Saamaasi vihapostiin liittyen on sanottava, että se koira älähtää johon kalikka kolahtaa. Olen nössö, enkä jätä viestiä nimelläni.

T. Lukija

Jore Puusa kirjoitti...

Heh…tällaisia julkaisee mielellään nimettömänäkin.
Kun haukkujen ja ymmärtävien suhde on 1/10 niin sallittakoon narsistinen asenne ja nimettömän tekstin julkaisu. En ole kokonaan vapaa hyvänäpidon tuoman nautinnon sallimisesta itselleni. Tosin jos äitini olisi elossa soittaisin Turkuun ja kiittäisin kohteliaasti.