sunnuntai 21. syyskuuta 2014

37,8 astetta.

Yöllä heräsin kuumeeseen. Putoan läpi hattaran, kädet suurenevat ja tukehdun. Flunssa, perkele. Ensin on luokallinen räkäisiä ja kipeitä lapsia, sitten sinne menee rakkaani opettamaan taidetta ja ketjun loppupäässä virus tavoittaa minut ja kaataa sänkyyn. Sama kuvio joka syksy. Haaveilin jättäväni Keravan taakseni huomenna, maanantaina. Joudun kuitenkin makaamaan parikolmeneljäpäivää. Kurjaa, koska pohjoisessa on historian hienoin ruska. No, jos tervehdyn, ajan sitä vastaan. En kuvaa, vaan katson. Niin näen enemmän. Istun puun viereen ja tuijotan. Ilman kameraa.
-
Tänään oli pakko telakoida Tiina III, jonka toisessa kyljessä on vielä vanha nimi Janna.
Lihakset ja nivelet kolottivat, mutta paatti tuli ylös, vaikka epäilin sen sopimista vanhan Tiina II trailerille. Veneäijän yksi tärkeä varuste on rantarauta. Yleensä tehty siten, että romiksesta ostettuun akseliin on hitsattu U palkki tai vastaava…myös vanha metallinen lyhtypylväs on suosittu. Omani on jonkinlainen sekasikiö, se kaipaa kipeästi Ferreksiä ja uusia laakereita. Kun traileri menee mereen sen pyörien laakeripesät täyttyvät suolavedellä. Oli siellä miten paljon tahansa vesivaseliinia…laakeripesät ruostuvat pilalle.
-
Ensimmäisessä kuvassa ystäväni Adelin nousee rantaraudalle. Kuten näet, et näe sitä missään. Ei ole helppoa ajaa paattia täsmälleen oikeaan paikkaan ja syöksyä vetämään kiinni etuköyttä traktorin kauhaan tms. Yleensä ekavedolla paatti on jotenkin vinossa raudalla, uusitaan. Vesi kannattelee, mutta koetapa nitkutella paatti oikeaan asentoon rannassa. Omani painaa nyt 1700 kiloa, edellinen yli 3 tonnia. On oltava varovainen.
Toisessa kuvassa paattini aihio. Ensi talvena sitä remontoin ja puleeraan. Tukin reikiä ja avaan uusia. Tehdään painelaakeri tai petilaakeri pitkään kardaaniin ja uusitaan moottorin kumitassut ja viritetään uusi kaasu/vaihde kaapelisto. Laitetaan LA puhelin ja haetaan sen antennille paikka, korjataan Wallas…rakennetaan parempi penteri jne………. Jos rahaa on. InsAllah tai jotain sinnepäin.

Nyt bunkkaan, särkee ja ottaa pannuun viirus minussa.

Ps…tässä näkyy Tiina II redillä. Päätin koettaa myydä sen. Kamalaa, se on ollut osa minua 18 vuotta. Kuin rakkaastaan luopuisi. Myynnissä vuodelta 1973 hyvä kuidutettu tammipaatti 10 hv Bukhilla. 750€. Nyyh :-(
------------------------------
Kirjoita ihmeessä kommentti, ehkä saamme keskustelun käyntiin. Se olisi parasta mitä voimme lehtikuvauksen suhteen tehdä. Muista, että en julkaise nimettömiä kommentteja kuin poikkeustapauksessa, eli silloin kun tunnen kirjoittajan ja tiedän, että hän joutuisi vaikeuksiin tunnistettuna. Olen journalistiliiton jäsen ja suojelen aina lähteeni.
------------------------------

Ei kommentteja: