keskiviikko 3. syyskuuta 2014

Kwanon

Käytännöstä poiketen kamerasta. Canon täyttää vuosia, onneksi olkoon. Vuosia……... vuuuuosia sitten kävin verkkokeskustelun kamerasta. Muistin nimittäin hämärästi, että jossain urheilukilpailussa Canonin huoltopisteen mekaanikko kertoi minulle oluella, että ensimmäisissä Canon / Kwanon kameroissa oli Nikonin tekemät optiikat. 
Jessus sitä kaikentietävien webnaurua ISOIN KIRJAIMIN. Mutta niin se vaan on.En muuten välineistä höpisisi, mutta kaivellessani muistojeni arkkuja, näin kuvan, jossa Pressfotossa kuvaan Canonilla. Ja joo niinhän se oli. Kun vaihdoin LK:sta PF:n 1984 
( vai 5 ), sain Canonin kouraani. F1 ja moottori oli oman aikansa legendoja, erityisesti laukaisin oli ergonomisesti loistava. Kamerassa oli kannaltani vakava ongelma, joka sotki kuvaamiseni kokonaan. Tarkennuskierä pyöri eri suuntaan kuin Nikonissa, jolla olin kuvannut edellisen 10 vuotta työkseni. Niinpä urheilukuvat menivät pieleen, tuskallista oli. Päädyttiin siihen, että sain F2 Nikonit takaisin, ja kuvaaminen alkoi taas sujua.
-
Kuvaajat jakautuivat siis kahteen leiriin. Canonistit ja Nikonistit ;-) Paitsi tiedonantajan kuvaaja Veikko XXXXX, hän kuvasi aina jollain eksoottisella merkillä vuoden. En kuitenkaan koskaan muista ammattilaisten keskustelleen kameroista. Kaikki puhuivat kuvista. Urheilukuvausmatkoilla telefotot laitettiin baaritiskille ja käytiin kuvakeskustelua tunteja. Miten kaipaankaan niitä iltoja. Nyt kaikki on toisin, kukaan ei enää puhu kuvista. Kaikki keskustelu keskittyy kameroihin ja jälki on senmukaista.
Oliko ennen todella paremmin? Oli. Intohimo kuvata erillaista kuvaa oli suuri. Nyt kaikki kuvaavat samaa kuvaa yhä uudestaan ja erillaisuus tuomitaan jyrkästi.Ei kommentteja: