keskiviikko 26. marraskuuta 2014

The Pressclub has left the building (for good)

Käväisin Pressin hautajaisissa assalla. Seinällä on maalaus, jossa on kunnon hauskanpitäjät ikuistettuna 80 luvulla. En pysty antamaan krediittiä taiteilijalle, ehkä joku Teistä tietää kuka on maalannut? Tuossa maalauksessa on muuten kaksi lehtikuvaajaakin, ihmekyllä! Jos tunnistat heidät, tarjoan taas Urquelit Vltavassa, halvalla muuten menee, edellisen skabankaan olusia ei ole lunastettu.
-
Alemmassa kuvassa se, mitä taulun iloisista veikoista on jäljellä. Tunnelma oli kuin vanhainkodin bingoillassa. Omituisen hajuinen lohisoppa käryää ja jengin katse harhailee ukkoutuneissa alte kameradeneissa surullisena. Menoa mikä menoa.
-

Mikä tappoi pressin? Alempi kuva avaa. Nuoria ei enää kiinnosta istua ja dokata ja kuunnella vanhempien ehdotuksia, osaamista ja tutorointia. Valtavan osaamismäärän heitto hukkaan on tuo. Syy poissaoloon voi olla sekin, ettei kukaan halua istua porukassa, jossa varastetaan jutunaiheet ja tiedetään -kuka vei asiakkaan tai allekirjoitti sopparin, jolla omat työt loppuivat. Siis nuorempien rikkurijournalistien arkea, oharit, petokset ja piittaaminen vain itsestä. Triviaalin tietäminen on mennyt viisauden edelle, nuorten yleissivistys ei enää riitä keskusteluun. Persoonallisuus katsotaan pahaksi asiaksi, pressissä istumisesta ei oleteta koituvan hyötyä itselle, joten olkoon.

-----------------

Kävelen assalta pois. Romanialaiset ovat saaneet uuden bisneksen. Myydään selfietä kuorrutettuna kimalteella. En osta ja takaani kuuluu romaniaksi: " Du tje drachu"  sylkäisyn kera. Rumasti sanottu. Myyjän naama venähtää kun osaan heittää sopivan vastauksen.
Sitten näen valokuvan, plop. Postin kulmalla on kupariluukku. Yhdessä kapeassa kulmassa sen kanteen heijastuu ylempi työhuone lamppuineen ja samalla vasen lohko on sinertävä kaamoksesta ja ylempi lohko viherkellertää katulampun elohopeahöyryn takia. 
Auts, ihana soossi. X100 sanoo "knackss"
6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hmmm... kuparia postin kulmalla. Keneltäkähän se on unohtunut? Hyä että sait ikuistettua

Anonyymi kirjoitti...

joo ei nykyään ainakaan lehtikuvaajista kukaan piittaa kuin itsestään.minkäänlaista yhteishenkeä ei ole vaikka saattavat uhota että tollosta sopparia en allekirjota mutta viikon päästä allekirjottavat ja painavat hommia 16e tuntipalkalla.tällaisia paikkoja tai tapahtumia jossa nuoret kuuntelisivat innostuneina kokeneitten juttuja ei ole eikä niitä taida kiinnostaakaan.

Anonyymi kirjoitti...

Koskisen Pena toisessa looshissa vasemmalta, kaljaprikan yläpuolella. Jarmo Hietaranta viiksineen aivan kuvan keskellä seinän vieressä.

Irtosko kaljat?

Jore Puusa kirjoitti...

Aivan oiken, muita ei ole mahtunut mukaan, no pari kuvaavaa toimittajaa kyllä.
kaljat irtos kun vielä kerrot kenelle ne tarjotaan???

Anonyymi kirjoitti...

Käy katsomassa Tiibet -valokuvanäyttely Espoon Kulttuurikeskuksessa Tapiolassa 1.2. mennessä. Siellähän se selviää...

Jore Puusa kirjoitti...

Mikä selviää siellä? Jos tiedät voit varmaan kertoa ilman että minun pitää mennä espoon kultturikeskukseen.