keskiviikko 3. joulukuuta 2014

Onnistuu, ei onnistuHS tänään. Uutistoimisto TT:n Pontus Lundahl kuvaa pääministerinsä lähdön puhujakorokkeelta. Kuvassa on klassisia keinoja ja HS yhdistää kuvaviestin otsikkoon, kerrankin siinä onnistuen. Kuvien mukana tulee yleensä teksticaption fileinfossa, siinä varmaan jo oli HS käyttämä otsikko, en usko -että asiaa on HS:ssä itse oivallettu, ajatellen miten nämä asiat yleensä menevät lehdessä (pieleen).
-
Ovessa on poistumistien symboli ja kello. Ne ankkuroivat kuvan aikaan ja liikkeeseen.
Liikkeen suunta on positiivinen, vaikkakin suljettu. Mielenkiintoista olisi nähdä muiden lehtien rajaukset, käytettiinkö tätä ollenkaan Suomessa. Loistava uutiskuva.
-
Mutta.
HS:n paino tuhoaa kuvan kahdeksi. Tabloidi vaikuttaa olevan broadsheettiä herkempi arkin jakovirheille, nämä sivuthan eivät ole 32?, 16? tai 8 sivun? painoarkilla vierekkäin, vaan eri paikoissa. Niinpä taitteen kummallakin puolella cmyk horjuu pahasti. Kuvan alla näet arvot, mittasin samanlaisesta valööristä.
Tähän on monia painoteknisiä syitä, paperiradan nopeus on hurja ja painoksen alussa ja lopussa saattaa olla outoja siirtymiä.

Kommentit nimelläsi sähköpostiini -- jore.puusa [ät] kolumbus.fi -- Vain bloggauksen aiheeseen liittyvät kommentit julkaistaan.