torstai 24. syyskuuta 2015

Tornio II

https://youtu.be/gwiqGU1pviE

http://youtu.be/oSZHc00StYs

http://youtu.be/PqQqfKUCk

http://youtu.be/w5REAHBr_4o

http://youtu.be/aaTblfbJ6eA

http://youtu.be/FIrmvZtYhvE

Tässä yllä kaikki kuusi klippiä. Jossainmäärin aikajärjestyksessä. Mitään niistä ei saa käyttää, edes osittain ilman Jore Puusan kirjallista lupaa.

On yllättävän vaikeaa tehdä videoklippejä spiikaten ne loogisesti ja hyvällä Suomella. Rekisteröintikeskuksen pihalla sanon: " ensimmäiset pakolaiset jne. Tarkoitan toki tämän aamun ensimmäiset.  Amerikkalaiselle kollegalleni osoitetussa klipissä sanon:" customs check....pitää tietysti olla checks..." On helppoa itsekin arvostella TV toimittajia sohvalla sipsejä syöden, rauhallinen ja looginen puhuminen ilman jatkuvia uusintoja on vaikeaa...vaikka ei olisi suorassa lähetyksessä.
Liitän tähän päivitykseen vielä kaksi klippiä ja lähden sitten ajamaan pitkin rajaa pohjoisemmaksi.
-
Mietin miten pitää suhtautua pakolaisten seassa aivan varmasti oleviin rikollisiin. Kun hakee perspektiiviä, pitää verrata asioita. Suomalaisia elinatasopakolaisia meni Ruotsiin yli 350 000. Heistä monet jäivät riippumaan Ruotsin tarjoamaan sosiaalitukeen ja alkoholisoituivat ja rikollistuivat. Kun suomalainen tappoi, kirjoittivat lehdet " En Finne igen" Kuitenkin aikaa myöten nämä ihmiset joko kuolivat viinaan ja huumeisiin tai väkivaltaan tai...integroituivat ja Ruotsi imi heidät osaksi kansankotia. Tuo on lähin mihin voimme Suomessa verrata. Myös silloin nuoret suomalaiset miehet lähtivät ensin matkaan.
-
Seuraava ja viimeinen pakolaisvideoni on jo kaukaa Torniosta. Kuvasin sen Aavasaksalla, rajanylityspaikalla Övertorneåån..Taistelen sen YouTuben kautta Bloggeriin täällä Pellossa ja sitten lähden kohti itää ja Rovaniemeä ja toteutan matkan toisen osan. Kuvaan materiaalia autojen alle jääneistä eläimistä.
-
Kuten usein ennenkin ..... huomautan, että vihaviestit jäävät moderaattorini haaviin. Turhaan kirjoitat, koska en näe niitä. Jos jokin harmittaa, mailaa omalla nimelläsi jore.puusa  ät  kolumbus.fi

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Onnistuin bongaamaan livenä noita päivityksiäsi ja muutama huomio: jos pyrit journalistina tasokkaaseen journalistiseen ilmaisuun niin viisastelevat kommentit kannattaisi pitää minimissä. Muuten helposti lipsuu ihan samaan kuin vihaamasi persut; liioittelua toisen osapuolen huonoista puolista - oikeista tai kuvitelluista.
Esimerkki; anna katsojan itse todeta mikä "kaaos" on menossa näyttämällä videolla hiljaista toria, ei siihen tarvita kommentointia värittämään katsojan tulkintaa.
Ehdottomasti lisää materiaalia kehiin, hienoa jos saisit jonkun pakolaisen haastatteluun.

JK

Anonyymi kirjoitti...

SORRY ISOT KIRJAIMET....BLUETOOTHNÄPPIS HAJOSI EIKÄ ANNA MUITA, EN SIIS HUUDA.
-
VARMAAN KAIKILLE ON SELVÄÄ ETTEN NÄISSÄ KLIPEISSÄ OLE JOURNALISTI VAAN IHAN AIDOSTI PIRUILEN RASISTEILLE. TOKI KAIKKI ON TOTTA MITÄ PUHUN MUTTA EN VOI OLLA VÄRITTÄMÄTTÄ KYMMENIEN TAPPO- JA SILPOMISUHKAUSTEN JA MINUSTA TEHTYJEN PILKKASIVUJEN JÄLKEEN. EHKÄ NÄMÄ KANNATTAA KOKEA SARKASTISINA OTTEINA RAJUSTI LIIOITELLUSTA PAKOLAISKRIISISTÄ..MINULLA EI OLE YHDENKÄÄN MEDIAN TILAUSTA JOTEN VOIN SANOA ASIAT MITEN HUVITTAA. JOURNALISMI ON KOKONAAN TOINEN ASIA, SIIHEN EI SOVI PIRUILU...OLEN KUITENKIN JO SYRJÄSSÄ ARJEN TILATUSTA JOURNALISMITYÖSTÄ.
IHMISTEN PELKO ON KOURIINTUNTUVAMPAA KUIN USKOIN. LYHYESSÄ AJASSA MITÄ VITTUA TYYPPISET VIHASIVUSTOT OVAT SAANEET IHMISET PELOKKAIKSI...SE TÄSSÄ KRIISISSÄ ON VAARALLISINTA, EIVÄT PAKOLAISET VAIKKA HE OVATKIN MURHEELLINEN JOUKKO AHDISTUNEITA IHMISIÄ.
UHKAA EI OLE PAKOLAISISTA...UHKAA SYNTYY VAIN KUN JANITSKI TAI PUTKONEN TEKEE MUSTAN LISTAN JA JOUDUT SILLE OLTUASI ERIMIELTÄ HEIDÄN KANSSAAN....
JATKAN NÄIN...KUNNES EI ENÄÄ HUVITA LIATA ITSEÄÄN NÄIDEN ONNETTOMIEN KANSSA.