sunnuntai 14. helmikuuta 2016

Yhdenlaista kuvajournalismia tämäkin :-)

MV ( "MitäVittua" ) lehden kuvajournalismi.
Nimikkeellä "Helsingin uimahallissa"    (muista että klikkaamalla linkkiä voit saada viruksen ja tuet Janitskinin toiminnan mainosrahoitusta) on noin 2-4 vuotias tummaihoinen pikkupoika pissillä uima-altaassa. Kysyin jokseenkin jokaisessa stadin hallissa  (joita on 14 kpl )  uineelta kuntoiluhullulta henkilöltä, missä on tämänlainen reunalaatoituksen väritys. Mielestään tällaista ei ole, mikä ei tietenkään todista mitään, mutta enemmän merkitsee, että hän on nähnyt Englannissa kuvan kaltaisia keltapunaisia lasten kellukkeita, joiden päässä eräänlainen kartio .
Kuvan fontitus vaikuttaa peitetyn tussilla, ei PS:n siveltimillä - tämä lienee repro printin valokuvasta,  kuvassa ei ole heikkoresoiselle analogiselle valvontakamerakuvalle tyypillisiä scanlinesiä, jotka vaikuttavat peittyneen rasteriin .
Mutta jos tämä tarjoillaan juuri nyt otettuna kuvana niin.....anyways, katsotaan osuinko oikeaan.

Kuva © Ilja Janitskin / kuvasitaatti kritiikkiä varten.
Näiden paljastaminen on hauskaa puuhaa eläkeukolle. Siitä seuraa tosin aina rangaistus. Rasistijoukkiot katsovat, että on epäisänmaallista kaivaa esiin ikäviä tosiasioita kuvista. Sinällään minua ei kiinnosta MV:n ja RajatKiinni takana oleva rasistinen ja fasistinen ideologia -sitähän on aina ollut-  tekemällä kuvaväärennöksiä ja käymällä erimielisten kimppuun nämä ääriliikkeet vain vahvistavat oman asemansa heikkoutta. Suosittelen kuitenkin aina tässä yhteydessä lukemaan Reichin "Fasimin massapsykologian" joka näyttää, miten näköalattomasta ja heikosti toimeentulevasta yhteiskuntaluokasta on viimeiset 150 vuotta noussut fasistisia joukkioita, jotka hakevat aina syntipukin omalle toivottomuudelleen.
-
Jos alat tutkia näitä mieti ensin onko psyykkesi tarpeeksi vahva, että kestät vainon - jonka kohteeksi epäilysi julkaisemalla joudut. Jos aloitat tutkimisen, katso ensin kuvien EXIF tiedosto laajasti, jos se on siivottu kokonaan tyhjäksi ja creation date on sama kuin kuvan julkaisupäivä- kannattaa aloittaa kuvan sisällön tutkiminen reverse hakukoneilla. Itse olen tehnyt tätä tarkemmin elokuusta 2015 saakka, jolloin MV julkaisi ystäväni perheenjäsenestään ottaman kuvan käyttäen sen lapsipornojutussa, ao henkilön joutuessa pahasti koulukiusatuksi.-
(PC ihmisille EXIF lukija  ... Exif on sähköinen tiedosto, joka syntyy aina digikuvaan, kun sellaisen otat. Riippuen kamerastasi exifissä voi olla jopa geotagit eli paikannustieto, mutta ainakin siinä on paljon tietoa kuvaamisesta ja sen ajankohdasta)
-
HUOM!
MV vaikuttaa jo lehtikuvaajien työhön, ensimmäiset kuvauskiellot on saatu, koska haastateltavat pelkäävät, että heidän kuvansa varastetaan MV lehteen ja he joutuvat halveksittavaan asemaan. Fasistit siis alkavat rajoittaa median vapautta, koska ihmiset asettavat kuvaamiskieltoja. MV varastaa suuren määrän kuvia mediastamme. Tästä seuraa, että kun kuvissa olevat henkilöt päätyvät rasistisivulle, he joutuvat armottoman solvaamisen kohteeksi.
Nyt ollaan tilanteessa, jossa Sanomiin kuvaavan freen sopimuksessaan allekirjoittama oma juridinen vastuu kuvan jatkokäytöstä saattaa vihdoin aikaansaada tuomioita. Tätä mahdollisuutta olen painottanut vuosia, saaden osakseni pilkkaa ja naurua.
Free on kyvytön seuraamaan kuvansa jatkokäyttöä ja jos hän noudattaa sopimustaan tarkkaan, on hänen otettava jokaiselta kuvatuksi tulevalta hyväksyminen mieluiten kirjallisesti, samalla selittäen myös mahdollisuuden, että kuva joutuu MitäVittua sivulle, jossa henkilön fyysisiä ominaisuuksia aletaan pilkata tyyliin " Vittu mikä lehmä toi suvakkihuora posketki roikkuu pillunhuulisa saakka" ( suora lainaus MV:stä).

-
Tässä vielä muistutuksena, mitä tapahtuu -- jos nousee rasisteja vastaan. Alla Ilja Janitskinin minusta tekemä ensimmäinen viidestä solvaussivustosta. Näitä hän linkitti tuttavilleni ja FB kavereilleni ja entisille asiakkailleni.
Mieti siis tarkkaan kestätkö tällaista hyökkäystä ja esimerkiksi FB tilisi lopettamista Janitskinin tekemällä feikki-ilmiannolla. Internetistä ei saa juuri mitään enää pois. Mutta jos kestät, tervetuloa pikkuruiseen joukkoon - joka ei niele yhteiskuntamme tuhoamisyritystä.
Evakon lapsena minulla on kieltämättä hieman ennakkoluuloinen asenne Venäjään ja kun Janitskinin MV saa osan tuloistaan Pietarin trollitehtaalta ( Ulitsa Savuškinina 55, jossa toimii Agentstvo Internet Issledovannii), nousee mieleeni voimakkaita ajatuksia. Tässä yhteydessä jokaisen kannattaa lukea aihetta viistävä Timosen juttu.
-
Kannattaa vielä huomioida, että yksikään lehtikuvaaja Suomessa ei ole reagoinut kuviensa varastamiseen MV:hen, eikä liittomme SJL tai Suomen kuvajournalistit ry. ole uskaltanut nousta ilmiötä vastaan. Kun DC net julkaisi aiheesta topicin forumilleen, täyttyi alue heti rasistien propagandasta ja moderaattori joutui katkaisemaan postauksen.
-
Tämä postauksen kommentointi oin täysin vapaa - tarkoituksena houkutella rasistien tekstejä ihailtaviksi ;-D


8 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

http://mvlehti.net/2016/02/14/yle-harjoittaa-mielikuvamanipulaatiota-tassa-todiste/

Jore Puusa kirjoitti...

Niin? Mitä tekemistä linkillä on Janitskinin harjoittaman Venäjän maksaman suomalaisen yhteiskunnan hajoittamisen ja mielipideterrorin suhteen? Jos YLE tekee jotain - niin mitä se merkitseee Janitskinin rikosten suhteen. En ymmärrä.

Anonyymi kirjoitti...

MV-lehti 4eva!

Jore Puusa kirjoitti...

Ilja, anna olla, kyllä me uskotaan että sä opettelit Lieksassa Englantia ;-) Mutta koska ajattelit tulla maksamaan ulosotot kokaiinin käyttösakoistasi ja kärsimään pahoinpitelytuomiosi? Ulosottojakin on jonkun verran.

Anonyymi kirjoitti...

Ällistyttävä juttu: "mv vaikeuttaa kuvaajien työtä,kun pelätään että mv varastaa kuvan johonkin outoon yhteyteen".Huhuh!

Jore Puusa kirjoitti...

Joskus toivoisi että valokuvauksen yhteydessä kirjoitettavat kommentit olisivat samaa tasoa kuin kirjallisuuden ja kuvataiteen ja tanssin ja arkkitehtuurin jne.
Kun noiden alueiden blogien kommenttiketjujen threadit ovat pitkiä ja tekstit syvältä analysoivia niin täällä kommenteista on vaikea saada selkoa ja ne ovat lyhyitä haukahduksia.
Osoittanee jotain niistä jotka valokuvaavat.
En näe mitään ällistyttävää siinä, että kuvatut pelkäävät joutuvansa mitävittua lehden kommentoijien pilkattaviksi ja siksi muutamat haastateltavista ovat kieltäytyneet tunnistettavasta kuvaamisesta. Ei tarvitse katsoa kuin tuo bloggauksen alalaidassa oleva mminusta niin tajunnee.
Mikä on "outo yhteys"?

Anonyymi kirjoitti...

Tarkoitus oli tuolla adjektiivilla "ällistyttävä" kehua tätä juttua. Ja suuresti ihmetellä:kuinka tällainen toiminta on mahdollista.

Jore Puusa kirjoitti...

No siinäpä näet...kannattaa kirjoittaa niin että kohderyhmä vajavaisella ymmärryksellään oivaltaa.