perjantai 24. tammikuuta 2014

Jälleen joku käryää lehtikuvadopingista + päivitys!

….hassua, joku aina sillointällöin joutuu giljotiiniin, vaikka kuvien parantelua tekevät kaikki. Tilanne on kuin Suomen maastohiihdossa. Edelleenkin siellä jokseenkin varmasti pumpataan kamaa ränniin, kuten muissakin maissa. Sitten joku laittaa väärään aikaan väärää ainetta ja kun siitä tulee tuomio -- nostavat kaikki muut käyttäjät armottoman huudon. 
Kuvia veivataan uuteen uskoon kaikkialla kiihtyvällä vauhdilla. AP:n määritelmä tuossa alempana on silkkaa hurskastelua.
-
HUOM!…en ota kantaa tässä manipuloinnin puolesta tai vastaan.
-
Heikura tummensi aikanaan kuvansa tunnistamattomiksi  ja sai aikaan ison liudan pikkuhanneksia kopioimaan tyyliään. Kukaan ei sanonut mitään, kunnes miehen oma pää kuvainnollisesti putosi ja tuli lähtö HS:sta.  ( Hannes---- kerro jo kaikille totuus Hesarista, se tuntuisi reilummalta kuin selitellä vuodesta toiseen niitänäitä.)  
AP tuossa ilmoittaa hyväskyvänsä burning menetelmän eli heikuroinnin. Olisi pitänyt pulizermiehen osata käyttää ohjelmia paremmin.
-
Viimevuoden WorldPressfoto oli omasta mielestäni manipuloitu ja lavastettu kokonaan poikien ruumiita myöten. Edellisvuoden luontokuva Ruotsissa voitettiin sijoittamalla webin napsaistun ilveksen naamaria sopiviin maisemiin.
Ja niin edelleen, näitä löytyy Susisoverista alkaen Suomestakin vaikka miten. 
-
Mutta miksi noin mitäänsanomattoman kuvan takia alkaa käyttelemään clonestamppia???
Ei mene jakeluun. Tuohan on voitu tehdä hotellin takapihalla ja antaa  ak47-kaverille hasasätkä siitä hyvästä, että kyykkyilee maastossa parin framen verran. Sitähän kaikki tekevät, tein minäkin kun UPI:n vaatimukset vaikka Teheranista kasvoivat määrääviksi.

Sitaatin lähde: Dpreview.com 24.1.2014Jatkan tätä hieman.  Olisi hienoa nähdä keskustelua aiheesta….
Miten AP suhtautuisi oikeanpuoleisesta kuvaan?
Mitä asiakkaani miettii oikeanpuoleisesta kuvasta?
Onko moraalisesti väärin toimia näin asiakkaan kuvan suhteen?
Entä miten julkaistu lehtikuva väärentyisi näin toimien?
Missä kulkee raja myös asiakkaan suhteen?
-
Kyseessä normaali hautajaiskuvaus viime kesältä.Ei kommentteja: