sunnuntai 26. tammikuuta 2014

Oppituntidemo

Jatkossa teen tämän hautajaiskuvauksen kaltaisia oppitunteja grafiikoineen ja teksteineen noin 200 A4 sivun verran. Ne tulevat kaikki nähtäviksi yhdellä kertaa muutaman kuukauden - yhden vuoden kuluttua. Silloin saatte pankkitilin numeron, johon voi maksaa tuon kolme? euroa koko lehtikuvaajakoulusta.
-
Keskityn jatkossa peruslehtikuvaamisen opettamiseen. 
Sitä ei tällä hetkellä opeteta missään Suomessa. Jonkun kuitenkin pitää.
Olen saanut itse koulutukseni yhteiskunnalta ja yhteiskunnan kuvaaminen on opettanut minulle - jo menettämästäni- ammatista loput. 
Nyt on takaisinmaksun aika.
-
Tämä on siis vasta demografiikka ja saa vielä ympärilleen lisäaineistoa.
Tätä voit halutessasi jakaa vapaasti, jos haluat kertoa tulossa olevasta "koulusta".
-
Docendo on ainoa varteenotettava valokuvausopetusta käsittelevien kirjojen julkaisija Suomessa, mutta samalla Docendo on Sanoma Oy:n omistama. Sanoma Oy tuhoaa kuvajournalismia kuvauttamalla keikkoja freelaceilla, joiden ainoa visuaalinen meriitti on Sanomien riistosopimuksen allekirjoittaminen, joten en tule aineistoa sinne edes tarjoamaan, vaan julkaisen materiaalin suoraan itse.. 
-
Jos motivaationi säilyy, uskon kaiken olevan valmista noin 6 - 12 kuukauden kuluttua aikaisintaan. Toivon pysyväni hengissä siis vielä ainakin yhden vuoden, jotta saan jaettua tietoni ja osaamiseni ennen kuolemaa.
-
Tätä koulua EI ole tarkoitettu niille amatööreille, jotka syövät ammattilaisten pöydässä antamalla kuvansa lehtiin ilmaiseksi. En tietenkään voi mitään sille, jos he ottavat annetun tiedon vastaan, mutta pyydän harkitsemaan ennen ilmaistyötä. Siten tuhoat loputkin ammattimaisesta kuvajournalismista ja joudutat fasismin kasvua.

Klik kuvaan 1/1.-----------------------------------

Hautajaiset ovat täynnä ristiriitaisia tunteita. Häissä on jopa ripaus surua, koska nuoruus loppuu. Hautajaisissa loppuu kaikki jollakin, jotkut saavat perinnön ja vaivoin peittävät ilonsa, toiset ottavat muistokuvan, koska ovat jo iäkkäitä ja tietävät että… on paljon aitoa käsittämistä, ettei laatikossa oleva enää palaa. Hautajaisia on järjestetty, jotta surutyö pääsisi alkuun. Pappi kehuu vainajaa ja korostaa paikallaolevien surua ja…..antaa lupauksia iäsisyydestä, jotka halutaan uskoa. Suosittelen hautajaisia, käy niissä usein, koska ne ovat ihmisyyttä niin paljaana, kuin yleensä pääset näkemään. Omiani odotellessa.Ei kommentteja: