lauantai 25. tammikuuta 2014

Yksinkertaisesti häpeällistä

Allaolevalla ilmoituksella etsii  Petri Jauhiainen niminen henkilö ilmaiseksi valokuvia ottavia henkilöitä Jukolan viestiin. Ao. henkilö on ilmeisesti jonkinlainen valokuvaaja, koska hän ilmoittaa tekevänsä kuvatoimistokuvauksia, toimii siis Lehtikuva Oy:lle, joka on Suomen ainoa kuvatoimisto, vai toimiiko?
-
Valokuva-ammatin ( tässä lehtikuvaus) halveksimiselle julkisesti tällätavoin on minun sanavarastossani ilmaisu: "kuvottavaa". 
Pyydän, että kaikki ne tahot, jotka ovat vastuussa tällaisesta toiminnasta yrittävät tulla järkiinsä ja irtisanoutuvat moisesta välittömästi. Pyydän myös, että Savon Sanomat harkitsee voiko käyttää kuvauksiinsa freenä henkilöä, joka avoimesti osallistuu ammattimaisen lehtikuvauksen tuhoamiseen.
Surullisinta on, että valokuvausammattia murennetaan oman ammattikuntamme sisältä.

Tervehdys 
Etsimme ensi kesän Kuopio-Jukolaan 14.-15.6. 2014 innokasta ja osaavaa (5-7 hlöä) kuvaajaa tallentamaan kisaviikonlopun huikeita tapahtumia. Kuvaajatoiminta tapahtuu talkoohengessä, kuten lähes kaikki Jukolaan liittyvät asiat. 
Kuvausryhmän tarkoitus ei ole olla urheilutoimitus, vaan dokumentoimme jättimäisen kilpailun inhimillisen kirjon niin voittoineen kuin pettymyksineen, hitaimpiakaan kilpailijoita unohtamatta. Toimimme myös tiiviissä yhteistyössä Jukolan uutistoimituksen kanssa, joka syöttää uutisvirtaa nettiin lähes reaaliajassa. Kilpailutapahtumasta tehdään näyttävä kuvagalleria nettiin, myös julkaisun tai näyttelyn tekeminen on mahdollista. 
Kuvaaja saa Jukola-organisaation tuen ja hänelle tarjotaan kisaviikonlopun aikana ilmainen ylöspito ruokineen ja lepopaikkoineen, jos lepäämään ylipäätään ehtii... 
Kuvaajat pääsevät seuraamaan ainutlaatuista tapahtumaa paikoista, johon yleisöllä ja kaikilla lehtikuvaajillakaan ole mahdollisuutta. 
Tässä pintaraapaisu Kuopio-Jukolan 2014 tiimoilta. Jos kiinnostuksesi heräsi ja haluat olla mukana yhdessä Suomen suurimmista urheilutapahtumista, ota yhteys kuvauspäällikkö Petri Jauhiaiseen petri(ätt)petrijauhiainen.net tai viestintä- ja mediapäällikkö Markku Riihiseen markku.riihinen(ätt)jukola.com. 

Pari linkkiä 
http://www.jukola.com/2014/ 
http://kuosu.kuvat.fi/kuvat/Jukola2013/ 

Terveisin 
Petri Jauhiainen

Ei kommentteja: