keskiviikko 5. helmikuuta 2014

Nuorta ja vanhaa

Hetken mielijohteesta pyysin kahta vierailulla ollutta lehtikuvaajaa ottamaan samasta aiheesta valokuvan, ikäänkuin olisivat työkeikalla- Heidän välisensä ikä ero on --hetkonen…. jokseenkin tasan 26 vuotta.
Tässä näet heidän --kamerallani ottamat kuvat samasta aiheesta, samalla briiffauksella ja samaan otsikkoon ja ingressiin, jotka näytin ensin.
(Kiitos kollegat …. :-)
Sinun, lukijani -tehtävä on arvata kumpi otti kumman ja miten koet kuvat ja tekstin..
-
Teitä, lukijoitani on toistaiseksi keskimäärin vain 200 kpl / postaukseni.
Jos viisi teistä jaksaisi kirjoittaa jotain, olisin tyytyväinen.
Ehkä voisimme keskustella arjen kuvajournalismista tämänpäivän Suomessa mutta ei Somessa.
2 kommenttia:

Riku P kirjoitti...

Heh, tuli tästä jutusta vähän ostos-TV:n mainokset ennen-jälkeen -kuvineen ;) Istuuhan tuo ylempi kuva paremmin juttuun, toisin kun alempi taas ei juurikaan. En kuitenkaan ota kantaa etteikö nuorilla voisi olla parempaa ammattitaitoa veikkaamalla kumman on kuvannut nuorempi ja kumman vanhempi. Ylempi kuva tosin näyttää erehdyttävästi sinun kuvaamalta.

Jore Puusa kirjoitti...

En tässä haekaan ammattitaidon omaamista tai puuttumista ...vaan sukupolvien erilaista tapaa nähdä kuvajournalismin toteutuminen. kohdehenkilötkin olivat hämmentyneet kun mietitittiin asiaa proggiksen jälkeen. Pyysin saada käyttää nimiä mutta tilanteen ollessa se mikä on ei kumpikaan halunnut olla mukana itsenään. Kaikki alalla pelkäävät että mikä tahansa ulostulo, positiivinen tai negatiivinen voi johtaa töiden loppumiseen.