torstai 20. helmikuuta 2014

Hesari tapattaa taas...


Helsingin Sanomat jatkaa vaarallisella tavalla kriiseissä elävien ja toimivien ihmisten kuvien julkaisua.
Vaikka kuvatulla tässä on osamaski-- erottuu hän niin selvästi, että on tunnistettavissa nopeasti. Ehkä Jukka Rislakki voisi kertoa jotain tiedustelupalvelujen tehokkuudesta nuorille journalisteille.
-
Lehtikuvaajan ( tässä tapauksessa kuvaavan toimittajan) pitää aina miettiä lähdesuojaa. On suojeltava viimeiseen saakka niitä, jotka ovat tarpeeksi rohkeita ollakseen kuvissa.
Jos kuvataan mellakkaa, kuvattakoon mellakkaa ei kyyristellen barrikadin takana passikuvaa mielenosoittajasta.
Jos menet paikkaan- jossa tapetaan ihmisiä, on sinun mentävä sekaan tai todettava- ettet uskaltanut. Tällainen gallupkuva ei ole rohkeaa kuvajournalismia sotatilanteesta.
Miten HS suojelee tätä nuorukaista, kun hän istuu hakattavana Janukovitsin selleissä, koska on antanut kasvot mellakoinnille.
Hävetkää...

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Olisi mielenkiintoista lukea lisää tästä kasvojen näyttämisestä. Ainakin ulkomaisten(getty ja jne) kuvatoimitusten kuvissahan kasvoja vilisee kyllä todella paljon ja ihan tunnistettavina.

Lähinnä mietin sitä että milloin ne kasvot voi näkyä ja milloin ei? Voihan sen asian kertoa monella tapaa muutenkin ilman niitä kasvoja.

Ps. Tätä kommentia ei tarvi julkaista. Kyseisestä aiheesta vain olisi kivempi kuulla lisää.

Jore Puusa kirjoitti...

julkaisen yo. kommentin poikkeuksellisesti vaikka se on anonyymi. ( miksi muuten, leimautuuko blogiini kirjoittamisesta jotenkin hylkiöksi?) Kyseessä on pyyntö ja vastaan siihen kun/jos tervehdyn. kovassa kuumeessa ei vaan pysty kirjoittamaan.