keskiviikko 26. helmikuuta 2014

Tänään 26.2. kertoo Iisalmen Sanomat

IisalmenSanomat on lempilehteni. 
Kun opiskelijoille piti saada tuoreita kuvajournalistisia munauksia nähtäville -riitti kun meni stadin assalle ja osti lehden mukaansa . Takuuvarmasti kiemurtelimme yhdessä lattialla naurusta, kun kävin lehteä läpi. 
En tiedä mistä tämä johtuu. Onko niin, että lehti ei kunnioita kuvan ja tekstin yhdistelmää ollenkaan, vai onko lehdellä asenne, joka estää visuaalisten ratkaisujen käytön.
No, asiat eivät liene alueella huonosti, kun Sanomien levikki on noussut 0,2 % joka on aidosti hyvä asia. Tässä tältä päivältä muutama websivujuttu ja perässä pikkuinen kommenttini.
-
Olen muuten tutkinut tätä ruutukaappauskuvasitaattimenetelmääni asianajajani kanssa. Olen toiminut näin noin 10 vuotta kirjoittaessani alamme ongelmista. Kun kirjoittaa kuvakritiikkiä -on oltava jokin kuva käytössä. Toki voisin matkustaa taas assalle ja reprota ostolehdestä kamaa, mutta silloin en saisi weblehteä esille. Linkittäminen taas on hankalaa, koska kritiikin näkeminen yhtäaikaa sanojen kanssa on oleellista. Minähän en saa tästä blogista mitään aineellista hyötyä …  vain jatkuvaa nimetöntä uhkailua tai haukkuja ja totaalin sulkemisen pois alani yhteisöstä rankaisuksi. 
Jos Te rakkaat lehdet koette menettävänne jotain, niin ottakaa yhteys, poistelen kuvat ja…sitten pitää vaan lähteä Helsinkiin ja ostaa lehti ja reprota se. Matka maksaa 15 € eestaas ja lehti siihen päälle ja työttömän liksasta se on paljon.
Täytyy mennä siten kuin juristini ehdotti, julkaista kuvat sitaateiksi kritiikkiä varten ja katsoa kenen pinna palaa ja minua vaaditaan ottamaan kuva pois tai maksamaan korvaus.


Ymmärrän paikallislehden roolin tiedottajana ja valistajana. Huonon uutispäivän seurauksena tämänkin jutun ymmärtää, mutta mielestäni lehti on yhtä astetta liian suuri "melkein tuli palo"juttuun. Tämä voisi mennä nelostason lehdessä, esim Turun Tienoossa jatkojutulla sähkölaitteiden vaarallisuudesta.Riitta hoi, en tunne sinua mutta pystyt parempaankin. Nyt olet kävellyt viereen ja painanut nappia ja mennyt pois. Intohimoa kuviin pyydän. Oi jospa saisi olla tällaisessa lehdessä vuoden duunissa ja tehdä siitä maamme parhaan visuaalisesti….mutta pitää vaan kiltisti kuolla pois prkle. Pahin asia mille tahansa lehdelle tänään olisi palkata ammattitaitoinen ja innostava työtekijä.


Heikki Lukkari tekee kuvassa jotain.Kuvatekstissä hän kertoo viihtyvänsä. Erikoinen kertomisasento!
Heikki Lukkari on kuvan sisässä, jämäkkyys on otsikon iskusana. Mutta missä kuvassa on se jämäkkyys? Miten miehen ympärillä oleva sotku tukee iskusanaa?


Tähän kuvaan sopii vanha kunnon jatkojalostettu joke. 
Siilinjärvellä hyökkäyspelin juhlaa, lehtemme kuvaan sattui kuitenkin puolustuspeliä.


Ei kommentteja: