lauantai 8. helmikuuta 2014

TIME / Koutaniemi / HYPE

Minkä kokoisilla kirjaimilla pitää kirjoittaa, että me ihmiset ymmärtäisimme vastuumme toisista ihmisistä? 

Kirjoitin Docimagesin Iran jutusta Forsgårdin blogiin, saaden vain ivailua osakseni, itse viestiini kuvattavaa kohtaavasta vaarasta ei tarttunut edes kuvaajaan. Olen kirjoittanut monelle taholle kysyen ---miten Koutaniemi aikoo jatkossa suojella kuvaamaansa kylää. Näitä tekstejäni ei Koutaniemihypessä tajuta.
-
Mikä meitä vaivaa? 
Onko edelleen niin, että kolmas maailma koetaan kuin eläintarhaksi, jonne voi mennä tekemään kivaa kuvaa, josta saa mainetta täällä, mutta kuvatuista viis, hyeenat ne syö kuitenkin.
-
Jatkossa näet tekstini TIME:n threadissa. ( en viitsi käntää, eiköhän tuon lukeminen onnistu?)
Mitä todennäköisemmin minut leimataan kateelliseksi sovinistiksi. OK. Mutta olen ainakin sitten kertonut toisen puolen. Vuosi kaksi kolme..kuka silloin kertoo jos docimagesin Iranrepparin tyttö tapetaan ja Koutaniemen kyläläiset hakataan kuoliaaksi, koska he ovat kasvoineen ikuisesti SOME:ssa. 
Kysyikö Koutaniemi, onko heimon animistisessa uskonnossa määräyksiä (naisten) kasvojen näkymisestä maailmanlaajuisessa mediassa?

Olen saanut oman gloriani aikanaan maailmanlaajuisesti kuvistani, en tarvitse sitä enää…mutta totuutta haen ja tarvitsen. Katsokaa totuutta silmiin, jos Koutaniemi olisi vanha ruma ukkokuvaaja, ei näitä kuvia huomaisi kukaan. Kyseessä on median tarvitsema kaunis, reipas hypetyksen kohde.
-
Kun joku meistä lehtikuvaajista nousee hetkeksi huipulle, hänen pitäisi antaa kaikki huomio kuvajournalismin romahdukselle ja käyttää asemaansa tuon tilan esiintuomiselle. Nykynuoren tapaan Koutaniemeä ei ympäröivä ruma todellisuus kuitenkaan kiinnosta. 
-
Koutaniemi antoi kuvansa HS:n julkaistavaksi, vaikka tietää hyvin, miten törkeästi lehti kohtelee hänen kollegoitaan maan laajuisesti. Tuo teko oli äärettömän typerä ja lapsellisen itsekäs. Hänellä olisi ollut mahdollisuus antaa sinällään kohtuulliset kuvansa lehtikuvaajiin hyvin suhtautuvaan lehteen ja samalla mainita siitä, mikä tilanne maassamme on. Mutta suuri julkisuus on vastustamaton syötti meille kaikille, myös minulle nuorena.

Lähde: Time websivusto, kuvasitaatti kritiikitarkoituksessa.

Lähde: Time websivusto, kuvasitaatti kritiikitarkoituksessa.

Ei kommentteja: