maanantai 17. maaliskuuta 2014

Liittyen uuteen aloituskuvaan

Sain mailiini kysymyksen: "Miksi monopodi? Eikä muuten tule teräviä kuvia"?
-
Vastaan:  Monopodin varassa olevan pitkän lasin, tuossa 300+1,4 ext. saattoi kääntää olkapäätä vasten ja nostaa ylös 85 millisen rungon. Kun riiputtaa 300 millistä ja moottoriperää kauan vain niskaremmistä alkaa verenkierto heiketä ja tulee huimausta ja päänsärkyä. ( ainakin minulle)
Kyseessä on siis puhtaasti ergonominen, ei kuvan terävyyteen liittyvä valinta.

9 kommenttia:

Haapavaara kirjoitti...

Tupakka suussa, oliko edes sponsoroitu rööki?

Ranskassa muuten et saisi julkaista moista kuvaa. Ehkä Suomessakin kunhan kilipäät saavat vihiä ja ajavat moisen lain tännekkin?

Samppa

Jore Puusa kirjoitti...

Joo, kyllä se on. Siihen maailman aikaan pressitiloissa sai juoda cokista minkä jaksoi ja M alkuista röökiä pussuttaa posket lommolla…ilmatteeks.
Poltin 10 ekaa työvuotta kolmisen askia päivässä…sit lopetin. Saa nähä kuolenko keuhkosyöpään ja milloin. Hukkumiskuolema se on.
Joo ransakassa on tiukkaa, ihmisiäkään ei enää saa kaduilla kuvata tuosta vaan. saa nähdä koska joku keksii kieltää katukuvauksen Suomessa… Se tapahtuu kun joku kuvaa jonkun silmäätekevän rapakännissä kusella porttikäytävässä.

Haapavaara kirjoitti...

Jos en ihan väärässä ole, niin Briteissäkin taitaa olla nykyään katukuvaus kiellettyä terrorismin varjolla.

Saati että kuvaat rakennusten sisäänkäyntejä, metroasemia ja liikenne risteymiä.

Tosin pari vuotta sitten kävin Lontoossa ja sain kuvata Cityssä ihan mitä halusin?

Unkarissa ei saa kuvata yhtään ollenkaan, jollei ole kuvassa olevalta ihmiseltä lupa.

Sitten röökiin, jos vain kymmenen vuotta harrastit itsesaastutusta, niin tuskimpa keuhkosyöpä tappaa, sen verran on ehtinyt keuhkot sen jälkeen puhdistua. Koska et ole kuitenkaan tehnyt töitä hitsarina, saati ollut metallivalimolla tai muussa vastaavassa tervehenkisessä kapitalistista voittoa tekevässä ilmastoa saattuvaa työpaikassa.

Samppa

Jore Puusa kirjoitti...

Kiristyy kokoajan kaikkialla samalla kun koskaan ei ole otettu niin paljon kuvia kuin nyt. Mitä jengi kuvaa kun kaikki kielletään?
Itsesaastutusta olen harrastanut 13 vuotiaasta saakka :-) Mutta olen tehnyt labrassa kuvia 73-2003 ja vetänyt kaikki kemiat rööreihin. Mitähän siitäkin seuraa, tohtori?

Haapavaara kirjoitti...

En ole tohtori, mutta jos en ihan väärässä ole, niin kemiat tappoi labroja 1800-luvulla, tuskin enään 1900-luvulla? Tosin muutama vanha labra tuttu on vielä jäljellä, ja tappavat itseään ihan toisella kemialla, sisäisesti, hitaasti.

Värilitkuja sekoittelin aikoinaan aktiivisesti, kunnes Fuji värikehite osa b teki sitten lopun hommista. Sormet räjähtivät kun laiskana miehenä en käyttänyt hanskoja kun rätillä pyyhin koneen puhtaaksi. Enpä ole sitten sen jälkeen koskenut niihin kemioihin. Enkä saanut uudellenkoulutus rahaa, enkä eläkettä. Niin se SAKlainen liitto kiitti jäsenmaksuista. Onneksi oli omaa rahaa ja eikun kouluun.

Anonyymi kirjoitti...

Jälleen ilmeisesti jonkun toisen ottama kuva -- eikä kuvaajaa taaskaan kerrota.

Jore Puusa kirjoitti...

Julkaisen poikkeuksellisesti anonyymipelkurin kommentin. Ja vastaan. Kuva otettu kakkosrungon itselaukaisijalla. Kuvaaja Jorma Puusa.
Samalla todettakoon että tämä oli viimeinen kerta kun julkaisen jonkun selkärangattoman surkimuksen nimettömän kommentin.

Pertti Kärkkäinen, Vantaa kirjoitti...

Itselläkin pisti tuo rööki ensimmäisenä silmään. Onko tuo tupakan jättäminen huuleen ihan tarkoituksellista valokuvaa ajatellen? Taustalla näkyy urheilun symboli ja kenties ivaat sitä olemalla voittajana sätkää imien? Vai oliko tupakointi niin normaalia, että tuota asiaa ei osannut edes ajatella ja kuvan tarkoitus ottaa muisto itselle hyvin hoidettujen olympialaisten jälkeen?

Vaikka kuolisit keuhkosyöpään jo nyt, niin lukemani perusteella olet kokenut niin paljon asioita, että vaikka olen vasta 25-vuotias tuskin pääsen edes lähelle samaa. Toimistoduunista ei jää samalla tavalla tarinoita kerrottavaksi.

Jore Puusa kirjoitti...

LA:n Olympialiset olivat 1984..30 vuotta sitten. En muista miksi rööki oli suussa, varmaan siksi että kisat olivat tuossa juuri päättyneet ja viikkojen aherrus ohi.
Silloin jokseenkin kaikki pressissä polttivat ja koko ajan. Tuskinpa tuo mikään provo oli vaan arkea ja muistokuva siitä että yksi valtava kokemus oli ohi.
Toimistoduunissa ei saa Post Traumaattista Stressireaktiota eiko ole 20 vuotta lähellä saada kuulaa kalloonsa ja työkin jatkunee kohtuullisen samanlaisena..verrattuna tuhoutuneeseen kuvajournalismiin.