tiistai 25. maaliskuuta 2014

Mitä tarkoittaa ammattilaistaso?


Omituinen sana. Ovatko minun kuvani ammattilaistasoa, koska edelleen olen ainakin jonkinlainen ammattilainen? Muuttuuko henkilö ammattilaistason valokuvaajaksi käyttäessään Nokia Lumia luuria? Voiko upeita kuvia tosiaan ottaa helpommin kun puhelimeen on asennettu Nokia Camera sovellus? 
Upeita kuvia on niin hankala ottaa, että en ole varma olenko koskaan urani aikana ottanut upeaa kuvaa, vaikka olen elättänyt itseni ja perheeni yli 30 vuotta ammattivalokuvauksella. Miten sitten puhdas amatööri voisi ottaa upeita kuvia vain, koska hänellä on tietty appi luurissaan?
-
Ketä hyödyttää kirjoittaa silkkaa roskaa mainokseen. Nokiaako? Ei kai kukaan amatööri tosissaan usko, että kuvat paranevat tämän luurin oston myötä tai NokiaBlack päivityksellä ja Camera sovelluksen lataamisella. Resoluutio kasvaa toki ja pilvi täyttyy nopeammin. Aurinkoisen kesäpäivän kuvat ovat terävän ( yliterävän oloisia) mutta illalla varjot kohisevat kuten kaikissa pienikennoisissa. Siihen ei auta Nokia Camera appi, eikä edes kuvaajan taito. Jos toinen puoli naamaa on kunnolla varjossa ISO arvojen noustua, varjopuolikas kohisee ja on ryyniä, oli puhelin Lumia tai Apple. 
-
Mutta upeita kuvia ja ammattilaistason!
Ei valokuvan visuaalinen voima kasva luurin nimestä tai kennon resosta. Jostain syystä Nokiakin otattaa upeat esittelykuvansa ammattilaisilla ja ne kuvat ovatkin ammattilaistasoa. Mutta en usko, että Nokia antaisi Lumiaa Kalle Kutvoselle Möttölästä, joka ei ole koskaan kuvannut mitään ja sanoisi: "Kalle hyvä, dear calle. Voitko ottaa meille muutaman ammattilaistason kuvan Nokia Camera sovellusta soveltaen. Could You Calle please take some pro level pictures etc…."
-
PS..of course dear Calle You understand that we are a bit short of money at this hazardous situation so we ask You kindly not to ask for any kind of payment for Your ( our) professional level pictures. And as You know, if some else would like to have Your lucky pics we will sell them and You get nothing ( at all). But if the very unhappy situation occurs that third party feels insulted by picture You took we are happy to inform You dear Calle that it is You who will go to courthouse and pay for any fines and korvaukset.

2 kommenttia:

Jari Kähkönen kirjoitti...

Esiin otettu mainos purree parhaiten ostajiston osaan, joista kamera on mielestään paras silloin, kun sen rungossa lukee pro. Heihin, jotka digiaikana käyttävät kamerahihnoja mihin on mahdollisimman näkyvästi piikattu myllyn merkki ja malli. Vanha kuin aapinen/katekismus on tämä ajatus, nimittäin se nähdyksi tulemisen tarve tai ulkoisen vahvistuksen saamisen tarve. Ihmekös siis, jos tarvetta käytetään hyväksi? Vaikka hyväksikäyttöä ei luonnollisesti voikaan hyväksyä.

Jari Kähkönen

Jaakko Turpeinen kirjoitti...

Jos suurin osa kameranomistajista hyväksyy tulevansa hyväksikäytetyiksi, ja silti hyväksikäyttöä ei voida hyväksyä... Mehän tarvitsemme diktaattorin kumoamaan demokratian jotta hyväksikäyttö saadaan loppumaan.