perjantai 14. maaliskuuta 2014

Välihuomio

Yhteiskunta, joka ei keskustele ongelmistaan rehellisesti ja kriittisesti,  sulkien silmänsä toiseudelta ja erimielisyydeltä, on tuhoutuva yhteiskunta. 
-
Edeltävä koskee myös alaamme kuvajournalismia. 
Oli järisyttävä kokemus vierailla f5,6 klubilla ja nähdä miten ohikulkevia lehtikuvauksen "mestareita" kohdallani kiinnosti yllättäen katto tai viereinen seinä, Kuukkaparka joutui väistämään miltei kadulle saakka ( Kuukka ei julkaise kommenttejani blogissaan) . Onko todella niin, että olen ainoa ja viimeinen, joka uskaltaa esittää omia ajatuksiaan kuvajournalismista. Jos näin on - ei mitään liene enää tehtävissä.
-
Siihen suhteutettuna kaikki kunnia HS / Sami Kerolle, joka tuli tervehtimään ja kysymään, miksi en sanonut mitään ja harmitteli, ettei tilaisuudessa ollut keskustelua. Tuossa tilanteessa kannattaakin katsoa peiliin. Lehtikuvaajat ry. on kaikin tavoin estänyt ja tuhonnut mielipiteen vaihdon kuvajournalismista vuosikymmeniä. 
-
Ja nyt olemmekin tässä.

Lähde IltaSanomat / Johannes Kotkavirta, sitaatti kuvajournalismikritiikkiä varten.
Vuoden lehtikuva 2020?

3 kommenttia:

Haapavaara kirjoitti...

Tuo iltsussa julkaistu kuva on kyllä niin timanttia laatua, että sitä kannattaa esitellä usein.

Samppa

Jore Puusa kirjoitti...

Tuo kuva ( kiitos vaan vielä Samppa) on jo oikestaan eräänlainen ikoni. Se on julkaistu Suomen kait kolmanneksi vai neljänneksi suurimman Sanomalehden webissä. Se on kaikkea sitä mitä aikammekin…kauhea - sotkuinen - epäterävä - ylivalottunut -ilman valokuvan rakennetta ja totaalin pilalla. Silti se on lehdessä.
Pitäisi kehittää Uusi kilpailu..Vuoden kamalin lehtikuva ja antaa tälle pääpalkinto. Ehkä teenkin sen.

Jaakko Turpeinen kirjoitti...

Olihan sulla Jore siellä vanhalla blogisaitillas se "Kuukauden Kärsä" -palkinto josta odotin että niitä tulis lisääkin mutta se jäi siihen ensimmäiseen, kukapa sitä ilmaseks mitään palkintoja kuittain jakelis ;)

Mutta kerran vuodessa, miksei, johan se tälle vuodelle tässä tulikin ihan normaalikaman ohessa!