lauantai 5. huhtikuuta 2014

Lisää pukkaa vaikka entisetkin ovat auki….huh

Mistä tunnistaa ammattitaitoisen lehtikuvaajan. Pitää verrata samalla aukeamalla hänen kahdentyyppisiä kuviaan. Toisaalta pitää katsoa, miten lehtikuvaaja reagoi nopeaan ja koreografialtaan odottamattomaan tapahtumaan ja toisaalta katsoa, miten hän toistaa maneeriaan eli samaa yhä uudestaan toistuvaa  tapaansa kuvata. Tässä lähde -- Kaisa Rautaheimo parka-- kuvaa ministeriä, kuten HS:ssä tänään kuvattaisiin poromiestä, ammattikalastajaa, keinosiementäjää, koulukiusattua jne. Jumalattoman iso, täysin merkityksetön negatiivinen tila ja puolitorso roikkumassa alalaidassa tyttöenerginen suipisteleva tipuilme naamallaan.... Kerran toisensa jälkeen saa nähdä tätä osaamattomuutta. 
Viereisellä sivulla presidentin esittelystä jokseenkin kelvottomin kuva vuosiin. Presidentti ilmeisesti puristaa Arhinmäkeä palleista? Kuva on amatöörimäinen ja jäsentymätön. Satun tietämään ao. tilanteesta jotain, koska olen samassa kohdassa kuvannut samoja bileitä satoja kertoja. Ja kuvaisin edelleenkin stellaarisesti paremman kuvan, mutta minä olenkin mieskuvaaja, joka nykylehtikuvauksessa tarkoittaa kaikkea pahaa ja  alistettavaa, paitsi kun pitää naiskuvaajalle kertoa ----mistä napista painetaan, että se ja se asia tapahtuu kamerassa, siihen me vielä kelvataan, koska ollaan rumia-- eikä meillä keiku sievä hattunen kultakutreilla takaraivolla, emmekä heiluta ihanaa kellohametta punahuulten yllä.

PS: olisi mahtavaa kuulla lehdeltä mitä tekemistä tällä ministerin muikistelukuvalla on otsikon, "yhteishakua aikaistetaan ensi vuonna"-kanssa. Olen kait niin tyhmä, etten näe kontekstia.
Olemme yhteiskunnassamme siinä vaiheessa, että kuvatoimisto joutuu suojaamaan kuvaajan identiteetin koston pelossa, kun tämä kuvaa liivijengin rikostuomioistuntoa.
Lintukotosuomi on lakannut peruuttamattomasti.Ei kommentteja: