tiistai 13. toukokuuta 2014

Hieno veto hukataan

Kalle Parkkinen Lehtikuvasta ottaa koripallosta maailmanluokan kuvan.
Ja…hukkaa sen itse HS:n kuvatoimituksen avulla.
-
Vanha työtön maailmanluokan ;-) lehtikuvaaja neuvoo. 
Rajaa aina ottamasi kuva ennen lähettämistä 100% tiukaksi, silloin osaamattomat kuvatoimitukset tai toimittajat eivät pääse tuhoamaan työtäsi. 
-
Miltä HS tms. kakkostason lehdet näyttäisivätkään, jos niissä olisi osaava kuvatoimitus ja taitto!!! En avaa kuvaa, koska näet itsekin - missä kuva on ja miten se on kuitenkin käytetty.
Alaliepeen jutusta olisi voinut surutta heittää puolet pois ja jättää Reijo Jylhästä vain palstan passikuvan. Aina pitää mennä onnistunut ja loistava kuva edellä!!!!
Jälleen kerran HS…...tehkää henkilövaihdoksia, ja käyttäkää ammattilaisia, kun vielä olette olemassa.

Näin se olisi pitänyt osata käyttää!

 Ja näin se kuitenkin käytettiin.


2 kommenttia:

Mikko Matilainen kirjoitti...

Eikö tekstilläkin ole kuitenkin paikkansa? Versiossasi oikealle olisi jäänyt tiivistelmä, mutta itse ainakin tykkään lukea reportaasin matsista kuvan kera. No varmaan sillekin olisi tosiaan löytynyt tilaa mikäli uutinen Jylhän uudelleenvalinnasta käsitetään pientä tilaa vaativaksi. Suomessa hiihtourheilu on kuitenkin vielä melko näkyvässä asemassa.

Kuvasta mietin, että eikö puolustajan ilmahypyn näyttäminen ole olennaista, toisaalta etualaan tunkeva hämärä raaja on häiritsevä elementti.

Taitaa olla kyllä niin, että laatujulkaisun erottaa isoista, PYSÄYTTÄVISTÄ kuvista.. nämä ovat Suomessa harvassa.

Ville Nylander kirjoitti...

Mitenka usein lehtikuvista sitten loytyy valokuvauksellisia arvoja?

Rajaamassi versiossa nakyy ainakin kehystys ja alkuperaisessa kuvassa oikean reunan kaden avulla kuvaan on koitettu saada syvyytta, eika se siis ole tasossa. Vaikkei se selkeasti aukenekaan!

Yhdistamalla nama saattaisi tuloksena olla jo valokuvauksellisestikin onnistunut lehtikuva.