lauantai 3. toukokuuta 2014

Roinat nupissa + päivitys

Minulle tuntematon valokuvaaja Lauri Eriksson kuvaa ministeristä muotikuvia. Ajatus on kuvottava, mutta minkä tuolle voi nykyisen hedonismin aikana.
Olisiko Eriksson sitten amatöörikuvaaja??? koska neljässä viidestä kuvasta hän on sijoittanut ministerin nuppiin erilläisiä törröttäviä astaloita.
Ilmeisesti on a, koska ammattilainen ei sijoita kuvattavansa päästä työntymään taulun raamia, ikkunaverhon tötteröä, seinällä roikkuvan kuvan yläosaa tai tapettiinmaalattua kukkaruukkua. Veikkaan, että ministerismiehen kanssa lähikontaktissa oleminen sokeutti kuvaajan tilapäisesti?
-
Mannerheim pyörisi haudassaan, jos näkisi tämän vedon, hän oli nimittäin aika taitava valokuvaaja. Ennenkaikkea hän vetäisi kolme kierrosta kerien voltilla taaksepäin marmoriarkussaan, koska 2014 Suomen puollustusministeri, sotavoimien kolmanneksi ylin pomo, toimii mannekiinina keväträäsyille Emilin upseerikodissa. Mannerheim oli askeetti ja vaikka hänen saappaansa kiilsivät, ei hän sortunut neidiksi. Suhteellisuudentaju petti RKP:n johdossa, eli puolueen mediakonsultilla.


Lähde HS-Kuukausiliite 3.5.2014 Kuvat Lauri Erikon, kuvasitaatti mediakritiikkiä varten.Post Scriptum: Samassa lehdessä on ex toimittaja Markus Jokelan heikkotasoinen reppari Moskovan kehätieltä. Kun ei ole valokuvaajan koulutusta, ei pääse maneereista irti. Kaikki näyttää samalta vuodesta toiseen, vuosikymmenestä toiseen. Miten toivotonta. Sivistysmaissa keikka olisi substanssikilpailutettu kolmella kuvaajalla, heidän portfolioillaan.
---
Päivitys:
Tässä erään tutun ammattilaisen viesti. Salaan hänen henkilönsä, jotta hänelle ei aiheudu ongelmia työssään.
---

Hyvä pointti tuo Valko-Venäjä kannanottosi!
Samoin aatoksin kanssasi puudeliministerin kuvista. Tosin unhoitit mainita vielä pari merkittävää asiaa noiden päähineiden lisäksi. Huomasin heti ekassa kuvassa paitsi tosiaan tuon taulun jämän nupissa niin - hyvin sekalaisen valojen käytön ja siitä johtuvan värilämpötilojen muuntumisen yhdessä kuvassa monen kirjavaksi. Eipä ole sitten kuvaaja ressukka (tai graafikko) saanut kuvan kokonaisuudessa värejä kohdilleen, ei sitten millään. On se nyt saatana, ettei valoa osata lukea saati ymmärtää. Vallitsevan valon käyttöä ei tässä proggiksessakaan ole osattu, ei sitten lainkaan :-(   Kuten huomaat, koko muotikuvakavalkadin kuvat ovat kaikki tyynni eri sävyisiä väritasapainon suhteen.
Vaikka (tai juuri siksi) että fotaria on käytetty "nupit kaakkoon" tyylillä kuva, jossa ministeri katsoo ulos akkunasta, on aivan kamala. Huntua, huntua... Eihän äijän releistä saa mitään tolkkua. Hienot ovat mm. Upslaakit housuissa ym. Hyvä, että on kerrottu kuvatekstiiäkin :-)
Entäpä sitten puhkipalaminen. En jaksa edes sanoin kuvailla.
--
Tuosta Jokela-osastostasi olen osin samaa mieltä kanssasi, mutta nyt taas minua Markuksen kohtalotoverina itketti, kun en itsekään ole koulun penkiltä tullut valokuvaaja :-(  Kehätien juttu oli muuten aika kökkö sisällöltään kuvia myöden. 

6 kommenttia:

Haapavaara kirjoitti...

Noh noh, vai tuntematon kuvaaja. Ei tästä ole kauaakaan aikaa, kun kommentoit Eriksonin joukkoliikenne matkustajia kuvasarjaa, jonka oli kuvannut firmalle mainosmateriaaliksi, jota mainostettiin iltapaskoissa, Huippukuvaaja teki taidetta tms.

Mutta ministeristä muotimalli? Ei taida ministerillä olla kaikki kotona, kun tälläiseen suostuu? Vai onko se että kuvaaja on sukunimensä mukaisesti svenska, niin kielipolitiikkaa tehdään Hesarin muotia myöten?


Samppa

Jore Puusa kirjoitti...

Nooooh…vähän kieli poskessa tuntematon.
saahan sitä skoijata :-)

Haapavaara kirjoitti...

No, mutta pakkohan sunkin on myöntää, että hyvä vedätys toi on Erikssonilta. Ei sitä kuka tahansa, mervi tai mirkku saa Ministeriä poseeramaan muotisarjaan.

Ei tässä kuvaaja ole tyhmä, vaan ministeri, vai mikä kanisteri.

No, kuvia en ole nähnyt kuin sen mitä repäisyjä esitit. Niinpä en sano, onko juttu onnistunut kuvallisesti.

SAmppa

Jore Puusa kirjoitti...

Njah…emmä kyllä niele sitä, että keikka olisi Erikssonin järjestämä. Kyllä Sanomien KK liitteessä toimitus tekee esityön ja sitten miettii kenen kaveri otetaan kuvaamaan.
Ei kai kuvaaja olekaan tyhmä…tekee keikkaa ja saa rahaa mutta milla tavalla tekee…huonosti tässä. Nämä on vain nupista tunkevaa kamaa…kuvien muista ongelmista kirjoittakoot ammattilaiset, minä en tiedä muotikuvauksesta mitään...

Haapavaara kirjoitti...

Muodin kuvaaminsen on keisarin uusia vaatteita. Kaksi kertaa vuodessa tulee uudet mallistot jotka ovat aina edellisiä nerokkaampia, ie edelliset ovat paskaa, mutta ei uusi. Mutta tärkeimpää muodissa on se, että kuvaaja ja muut tekijät, mallit, maskeeraajat ovat muodissa ja muodikkaita.

Parasta muotia taisi kuvata yli kymmenen vuotta sitten joku hollantilainen tai ranskalainen lehti jossa kaikki mallit olivat alastomia. Sitten tekstissä luki, Lue pitää yllään Hermestä ja Eva Comde Carsonia ( miten vittu toi nyt kirjoittettinkaan?).

Sitten kaikki muotityypit hehkutti ympäri euroopaa, että omapas nerokasta muotia, kyllä mä vaan tuosta alastomasta kuvasta huomaan selvästi Hermeksen ja varmasti on käytetty Chanell vitostakin.

Haapavaara kirjoitti...

Tiukkaa Hs analysointia, omasta työstään:

http://www.hs.fi/politiikka/Kuukausiliitteen+muotikuvissa+poseeraava+Haglund+ei+pelk%C3%A4%C3%A4+elitistin+leimaa/a1399262298067