torstai 28. elokuuta 2014

Palanen Tampereen luennosta

Anssi Männistö on kokenut kuvajournalisti, kymmenissä lehdissä erinomaista ammattityötä tehnyt loistava lehtikuvaaja, joka hallitsee kuvajournalismin teorian ja käytännön mennentullen, lisäksi hän on Tampereen Yliopiston kuvajournalismikoulutuksen ideoija ja perustaja ja suvereeni luennoitsija, jonka tietoja lehtikuvauksesta  janotaan aina ulkomaita myöten. Oppilaittensa suuresti rakastama Anssi on luennoinut kuvajournalismin historiasta ja sieltä löytyy helmi, joka räjäyttää oman tajuntani:

-
Lehtivalokuvauksen mestariopettajan omia kuvajournalistisia helmiä on esimerkiksi seuraava kuva. Kuvajournalismimme opetus on hyvissä käsissä. Nuoret, käykää alttarille kuulemaan sanaa.

Kuvan lähde: Lehtikuvaaja Anssi Männistö
…ja näin kerrotaan Tampereen koulutuksesta allekirjoittaneiden taholta käsin:


2 kommenttia:

Simo Väisänen kirjoitti...

Mielenkiintoinen teksti tämäkin:

http://www.journalistiliitto.fi/journalisti/lehti/2013/06/artikkelit/kuvajournalismin-opiskelijat-tur/

Jore Puusa kirjoitti...

Joo, siitä nousi iso kalabaliikki jonka pohjana oli se että yritettiin saada selville KUKA opiskelija oli sanonut mitäkin. mutta ei tietenkään muuttaa käytäntöjä. ja tämä minun juttuni, ivallinen ja pirullinen, lähti siitä että sain taas pari soittoa tampereelta aiheesta….. kun lukuvuosi tekee kohta alkuaan. Mutta ei suomessa voi millekään mitään.
Voin sanoa suoraan….. että minua vituttaa istua työttömänä ja kuollakin työttömänä, kun kaikenmaailman osaamattomat otukset hoitavat opetuksen.