sunnuntai 10. elokuuta 2014

Rajala kouluttaa amatööreistä ilmaisammattilaisia + PÄIVITYS KOSKIEN JULKAISUA

PÄIVITYS: Kommenttini on nyt julkaistu . Mainitsemani tilanne oli muutama päivä sitten, eikä kommenttini ollut silloin enää edes "odottaa julkaisua" tilassa. Hmmm!!!! Alempana lihavoituna muutama ajatus Rajalan vastauksesta. Heille on oleellista raha, ei valokuvauksen visuaalinen puoli. Tämä pitäisi esimerkiksi Pekka Punkarinkin käsittää kouluttaessaan Rajalalle amatöörejä tekemään ammattilaisten työt ilmaiseksi. Vallitseva tilanne todentaa ajatukseni, koulutettujen ammattilaisten työt ovat lähellä loppua ja amatöörit ivaavat webissä jokaista, joka koettaa muistuttaa kuvan substanssin merkityksestä ja pimeän työn moraalittomuudesta. Veroton raha on kaikilta pois. Amatöörikuvaajien "työnteko" on harmaan talouden tukemista.
------------------------------------------------
Rajala on valokuvausliike. Sen etuna on monopolistatus, joka johtuu levittäytymisestä moneen kaupunkiin, jolloin päästään määrittämään hintataso. Asema on tuonut mukanaan laajan asiakaskunnan, joka taas saa aikaan suuren käsikauppavaraston, jolloin tavaraa saa hyllystä. Rajalasta on pakko freenkin ostaa ja lehtitalotkin joutuvat nykyisin hankkimaan työvälineet jälleenmyyjältä, kun EU esti maahantuojilta ostamisen kuristaen Nikonin, joka ei tee tulostin ja kopiokonekauppaa.
-
Rajala on kuuluisa epäystävällisestä ja asiakasta määräilevästä kauppakulttuuristaan. Ammattilaisten lempinimi onkin "Rahala".
Itselläni on kahdenkymmenen vuoden ajalta negatiivisia tai erittäin negatiivisia kokemuksia. Huippu oli X10 kauppa. Ostin vempeleen kolmoseksi Turun Rajalasta, myllyn sensori teki peukalonpään kokoisia blobeja eli valoläikkiä. Fuji myöntyi lopulta vaihtamaan sensorit. Omani kävi viikkoja jossain maailmalla ja palasi, tarkennus soossina. Rajala ja Suomen Fuji tappelivat aikansa keskenään ja Suomen Fuji ehti tehdä minulle palvelupolitiikkansa mukaan selväksi, että olen kakkosluokan ihminen. Lopulta päästiin sopimukseen, Rajala hyvittäisi kameran hinnan. Meni kuukausia ja unohdin koko asian. Rahaa ei koskaan tullut. Muistin casen hetken välähdyksessä ja otin yhteyttä, jolloin rajalahenkilö joutui myöntämään, että raha oli jäänyt heille syystä että: "blaablaa jne". Vanha taktiikka unohtaa asiakkaan raha itselleen.
-
No…nämä ovat näitä. Palvelemattomuuskulttuurin Suomessa ei mitenkään outoja asioita. Sitten Rajala alkoi opettaa amatöörejä perustaen blogin, joissa annetaan eräänlaisia ohjeita siitä miten kuvata.
Ao toiminta on moraalitonta asiakaskalastelua ja taas pieni nirhaisu ammattilaisten toimeentuloon. Tässä ruutukaappauksena case, jossa nuoren naisen haaveita valokuvaajaksi esitellään ns. haastattelussa .
-----------------------------------------------------------------------------
PÄIVITYS: Rajala katsoo vastauksessaan, että pyrin estämään tiedon levittämistä olemalla kriittinen ja Rajala valitsee jokseenkin ainoan virkkeen Matin mietteistä, jossa tuetaan valokuvataiteilijaksi ryhtymistä. 
Mutta HUOM ! sana on valokuvataiteilija -- EI ammattivalokuvaaja. Jokainen amatööri saa puolestani ryhtyä valokuvataiteilijaksi tai reippaaksi tytöksi vaikka heti. Heillä ei ammattilaisuuden kanssa ole juurikaan tekemistä.
Palaan Rajalan vastaukseen myöhemmin. Rajala vastaa kuten Rajalan pitää. Minä taas kritsoin kuten minun pitää. katson että amatööreille kuvausohjeiden antaminen ilman että muistutetaan veronmaksun, koulutuksen, investointien, asiakashankinnan ym puolista on suoraa kehoittamista keikojen tekemiseen ja näinhän amatöörit tekevätkin. Amatöörimarkkinat ovat paljon ammattilaisten markkinoita suuremmat rahallisesti, sinne Rajalakin satsaa. Heille EI ole eduksi että kukaan kritisoi amatöörien moonlightingiä siis pimeää luopiotyötä. 


2 kommenttia:

Jari Niiniö kirjoitti...

Nykypäivänä ei myöskään tule kirjoittaa noin pitkiä värssyjä.
Twitter on käsitykseni mukaan 160 merkkiä/viesti, eli päivitys.
Se liennee nykypäivän ihmispololle sopivan lyhyt tavu hetkessä viipottaen omaksuttavaksi.

Tästä syystä se sopii loistavasti myös pyöräilevän poliitikon informaatiotulvaksi.
Erona toki on, että poliitikko päättää asioista, kaikkien asioista, mutta teini tai tavallinen taapero, ei päätä mitään mistään.

Käsittämätöntä kuitenkin, että poliitikko kykenee kirjoittamaan "kaiken oleellisen" 160 merkkiin.

Itse en pystyisi.
Mutta toisaalta, enhän minä mikään loistosuoriutuja olekkaan.
On siis todettava, että lahjattomuus katkeroittaa :-)

Anonyymi kirjoitti...

En ymmärrä, kommenttihan näkyy weppisivulla (näkynyt jo aikoja sitten) ja siihen on jopa vastattu.