torstai 11. syyskuuta 2014

TEASER: Lehtikuvaaja ja eläimet, dos and dont`s

Huomenna Perjantaina tulossa hieman pidempi juttu toimimisesta eläinten kanssa. 
Mitä voit ja erityisesti…mitä ET saa tehdä kuvatessasi eläimiä omistajineen mediaan.
-
Joresetä Sipoossa tänään 11.9. kahden tamman kanssa! Toiveitteni täyttymys ;-)

     Kuva: Heidi Eklund


Oh…oli unohtua.
Mennessäni haastatteluun yleen, oli ratsupoliisin alla kävellyt eläin kakkinut kadulle.
Ohitseni Radiokatua kulki joukko nuoria naisia, jotka hyppelivät  jätösten yli.
Vasemmanpuoleisin sanoi selkeästi: " hei kattokaa tässä on ollut se…se iso…." 
-
Voi nyt paljastaa sinulle tuntematon tyttö, että se iso on nimeltään HEVONEN ja kuva sellaisen ison etupäästä, on tuossa ylempänä stereona.
Kun hevoseen laitetaan etukautta sisään ruohoa, sen takapäästä tulee ulos hevosenpaskaa.
Tämä tuote on kuitenkin aivan eri asia kuin ihmispaska. 
Voi ottaa lämpimän hevonpökäleen käteesi ja kiikuttaa sen kukkaruukkuun lannoitteeksi. Hepo kun on kasvissyöjä, oikea vege. Hevosenpaska ei haise pahalle, päinvastoin ja on erinomainen lannoite. 
Kyllä minua huvitti nuoren kaupunkilaisen faunantuntemus.
Hevonen on siis helsinkiläisille no…se iso! ;-)
Voisin muuten vaikka vannoa, että pari hevosta saastuttaa kaupunkia vähemmän kuin satatuhatta autoa.


12 kommenttia:

Jaakko Turpeinen kirjoitti...

Mitäpä parin hevosen biljardipalloista, mutta jos mentäis takas sata vuotta ajassa nykypopulaatiolla ja jokaisella suomalaisperheellä ois hepo tai kaks... Sontaa olis polviin asti joka kadulla ja vesisateen tullen vene ois paras tapa päästä sauvoa sonnan läpi, vähän niinkun Venetsiassa. Kyllä auto sittenkin on osoittautunut paremmaks vaihtoehdoks. Ratsupoliisi on lähinnä publicity stunt, täysin hyödytön, mutta kansa tykkää!

Jore Puusa kirjoitti...

Jes. jos olisimme sata vuotta sitten olleessa ajassa.
Mutta emme ole. En ehdota hevosen käyttöönottoa kaupungeissa toki. Kunhan totetan, että hevopaska ei saastuta ilmaa siten kuin ajoneuvokanta tänään..
Ratsupoliisi on joukkojenhallinnan elementti, kukaan anarkisti ei hakkaa hevosta ( ok smash asem ym) joten poliisi voi ratsastaa sillä pari naamarisetää kumoon ja se siitä sodasta.

Jaakko Turpeinen kirjoitti...

Hypoteettinen tilanne: kävelen Espalla Kauppatorin suuntaan, vastaan tulee hevospoliisipartio, juoksen sivukadulle ja minut ravataan kiinni epäiltynä kaikesta tai eimistään. Miksi?

Koska olen allerginen hevosille ja saan tunnin kestävän aivastuskohtauksen jos joudun lähelle hevosia jopa aivan ulkona ja "vapaassa ilmassa". Pitääkö mun nyt syödä allergialääkkeitä ihan vaan siltä varalta että tulee pari hevosta kadulla vastaan eikä pampun pelossa uskalla juosta niitä karkuun?

Poliisiautojen pakokaasuja hengitän siinä missä ei-allergiset ihmisetkin.

Jore Puusa kirjoitti...

Hypoteettinen vastaus, rupea siedättämään allergiaasi ja muuta yhteen hevosen kans asumaan.
Eli rupea ratsastamaan.

Jaakko Turpeinen kirjoitti...

Urheiluna ratsastus eri muodoissaan on ainakin television perusteella mahtavaa hommaa, sitä vaan miettii kuinka paljon hevoset nauttii siitä kun etujalat ikäänkuin ranteista kopsahtaa esteeseen ja siitä huolimatta pitää jatkaa eteenpäin vaikka kuinka sattuu. Eikö niiden hevosten vois antaa juosta vapaina arolla taikkas preerialla? Ei niitä oo geneettisesti suunniteltu kantamaan ihmisiä ja ylittämään esteitä.

Jore Puusa kirjoitti...

Jaakko, Jaakko…nyt astuit alueelle joka saattaa kirvoittaa nuorten heppatyttöjen mielissä lynkkaushalun. Onneksi heitä ei täällä ole ainuttakaan.

Jaakko Turpeinen kirjoitti...

Mutta raviveikkaajia Suomesta löytyy. Ei hevonen ravatakaan halua, ei kai ne muuten aina alkais laukkaamaan heti kun lakkaa ravaus vituttamaan.

Harri Vappula kirjoitti...

Hevonpaskahan on englanniksi bullshit. Se iso.. iso.. joku lieneekin siis härkä. Ilmankos menevät lihalaadut eineksissä sekaisin.

Ollessani natiainen kuului tuttavapiiriin muuan jo eläkkeelle jäänyt ratsupoliisi. Äijä kertoi jänniä juttuja rosmojen jahtaamisesta hevosesta käsin, mutta epäilemättä niissä oli ainakin puolet petäjäistä. Osasi kuitenkin tehdä niin aidonkuuloisen virka-aseen laukaisuäänen suullaan että oksat pois!

Jore Puusa kirjoitti...

Joo, sen täytyy olla härkä! Lehmänläjä, eli liukumiinahan on kyllä erinäköinen, mutta eihän härkä ole lehmä vaan hieho on vohla joka taas ei ole uuhi.

ir kirjoitti...

Jaa. Ruuna ja kaks tammaa.

Timo Suvanto kirjoitti...

Paskapuhetta, kirjaimellisesti. Hevosen lanta on niin stydiä kamaa, että sitä pitää kompostoida noin vuoden päivät, ennen kuin kannattaa laittaa kukille. Siperia on opettanut.

Jore Puusa kirjoitti...

Mutsi otti kikkaleet ämpäriin landella ja laittoi noin puolikkaan jokaisen kukan ruukkuun. Hyvin kasvoi ja komeaksi.
Ite käyn kerjäämässä hevonpaskaa mun hevostutuilta ja laitan raakana esimerkikis jasmiinin alle..joka on muuten kulmakunnan isoin ja tekee mielettömästi kukkaa. Omput saa raakaa tavaraa joka kevät ja nytkin tuli omeni niin että piti luovuttaa pari tonnia unescolle :-) Perustan lokakkuussa nurmikkoa tommosen 100 neliöö ja aion laittaa ennen puutarhatraktorin myllerrystä hepoa sinne ja raakana. Faija laittoi perunansiemenen viereen pökäleen jos ei silakoita ollu jne. Mut mää olenkin alunperin maalaispoika.