maanantai 1. syyskuuta 2014

Sanoi Supperi

Juha Laitalainen on Töölössä studiota pitävä ammattivalokuvaaja. Hän kirjoittaa ja kuvaa myös Töölöläinen lehteen ja pitää siellä palstaa nimeltä Kuukauden potretti.
Nyt haastateltava on Lehtikuvaajat Ry:n "presidentti" Riitta Supperi.
Näin vastaa Supperi Laitalaisen kysymykseen:Mikä ihmeen mahdollisuus nykytilanne on jokaiselle luovan työn tekijälle, kysyn puolestani minä. En näe mitään uusia mahdollisuuksia syntyneen, pikemminkin kaikki vanhatkin ovat kuolleet pois. Vai tarkoittaako Supperi uusia ansaintalogiikoita, eli  kollegan työn varastamista, asiakkaan valheellista mielistelyä, selkään puukotusta, alihinnoittelua jne. keinoja, joita nuoret kuvaajat käyttävät leivän syrjässä pysyäkseen.
-
Digitaaliset julkaisualustat lisääntyvät ja jatkossa tulevat toimeen amatöörien ja toimittajien ilmaiskuvilla, Riitta. Olet oikeassa, yhteistyö ammattilaisten kesken olisi tärkeää, mutta sitä ei ole enää ollenkaan ja Lehtikuvaajat Ry on tehnyt paljon viime vuosina tuon yhteistyön lopettamiseksi ja kriittisen keskustelun juurimiseksi alalta kokonaan. Onnistunutkin siinä hienosti. Keskustelua ei enää ole missään. Jokainen uusi ajatusmalli, toimintaehdotus, idea tai aktiviteetti on ammuttu alas uhkaavana heti, kun siitä LK:ssa on kuultu.

Ei kommentteja: