lauantai 18. huhtikuuta 2015

Soras ollu

Ukkelit istuvat teryleenipuvuissaan hevoskärryillä ja lipittävät pilsua, jota terästetään kippurahännällä. Me kossit istutaan Osulan portailla ja kuunnellaan, miten venäläinen KK ampuu ja Virtanen saa taas kutin silmien väliin, vaikka on jo -50 luvun loppu.
-
Menee vuosia läjä. Nyt kossit istuvat Hyrylän varuskunnan auditoriossa kertausharjoituksissa -80 luvun lopulla. Kultaiset fasaanit toisella puolen pöytää kertovat, miten uusi sotilas toimii uudella taistelukentällä. Minuun menee pirut ja pyydän saada puhutella herra everstiä

- Hra eversti,  taistelukuvaajaryhmän johtaja alikersantti Puusa. Onko Teistä siellä puolen pöytää kukaan ollut oikeassa sodassa?

Edessäni TK komppanien päällikkö Eero Lehti ja hänen adjutanttinsa Timo T.A. Mikkonen kääntyvät ja katsovat kuin mielenvikaista.

- Ei meistä taida kukaan olla ollut sotimassa, mutta tuskinpa alikersanttikaan siitä mitään tietää ja kööri kapiaisia nauraa.

- koska vieressäni on maailmankartta, menen sen alle ja alan osoitella että...Kambodja, Iran-Irak, Libanon, Sudan, Solidaarisuuden mellakat, Puolan sotatila, Algerian sissiliikkeet, Afganistan jne jne.... Ja joka maan ja skaban jälkeen herrat nauravat makeammin. Sitten eversti nousee ja sanoo että Puusa istuu nyt alas ja lopettaa valehtelun. Mikkonen, joka tietää paremmin, katsoo minuun ja kohauttaa olkapäitään.
-

Menee taas vuosia isompi läjä. Ajan himaan ja katson tienvarren vaalijulistetta, siinähän on tiedotuskomppanian päällikkö Eero. Keravan suuri poika, joka asuu Sipoossa ja jonka omistukset ovat Tuusulassa. On sentään yksi Thaihieromapaikka Kervossa.
Eikös äijä osoittele handulla...vasemmalle. Piru vieköön, oikeassa laidassa on tummaa ja kurjaa ja vasemmalla värikästä ja iloista. ( with a little help from my friend PS)
Kun vaalimainoksen duunaa, ajatellaanko minne ehdokas osoittaa.Ei kommentteja: