keskiviikko 27. toukokuuta 2015

kuvaajamme kuupassa ....


Jos toimittaja kirjoittaisi kaikki juttunsa sanat väärin -hän saisi potkut. Toimittaja ei ole matkalla kuupassa vaan Kuubassa. Mutta valokuvaaja on visuaalisen suoritteensa perusteella kyllä kuupassa ja todella syvällä.
-
Sopii kysyä HS:ltä kannattaako tällaisen räpsäyksen takia lähettää mies ja kamera toiselle puolelle maapalloa. Paikallisen vihanneskauppiaan 6 vuotias serkunpoika olisi ottanut saman näpsyn 50 dollarin salakuljetetulla digipokkarillaan --- mutta ehkä kunnioittavammin. Jos kuvaajalla on näin voimakas tarve indoktrinaatioon ja tarve näyttää ihmiskunnalle hyvää tehnyt kuubalainen naislääkäri paksun paikallishutsun näköisenä, on lehden toimituspolitiikka pahasti panikoitunut.
-
En viitsi käydä kkuvan rakennetta läpi, kuva on niin täynnä caseen vertautumattomia elementtejä, ettei mikään elementtien summa pinnassa liitä kuvaa otsikkoon, eikä juttuun.
Ammatillisesti täysin kelvoton kuva. Terveisiä Hesariin, irtisanokaa kaikki muut ja laittakaa Gröndahl keikoille, loppuisi tämä kamala myötähäpeä.


Kuva: Helsingin Sanomat / Juhani Niiranen / Kuvasitaatti kuvajournalismin arvostelua varten 27.5.2015

8 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kunnioittavammin.kuinka sita voi kuvaajapoloiselta tai muilta vaatia kun yhteiskuntammekaan ei ihmista kunnioita.turpaan tulee alusta loppuun.silti se on mun lkuvaajan tyon rule nro 1 josta en luovu koskaan vaikka turpaan on tullut ja tulee.ihmisen. ton ressukan kunnioitus.

Anonyymi kirjoitti...

Ok.viekaamme kehitysapua ja uskontoa jne maihin joista kulttuuri alkoi.en tieda mita vievat mutta niissa maissa ainakin vanhus on kunnioitettu persoona loppuun asti. Not in this country.ja musa.kaikki on lahtosin afrikasta.alkaa menko sinne virsianne veisaamaan.

Anonyymi kirjoitti...

Puusan blogi.suunnilleen sata vuotta hommaa tehneena ainoa josta olen saanut jotain sillon kun sen keksin ja aloin seurata.ei ole maksettu mainos vaan kehu.ja kaikki on hiljaa.fear.se on enkkua.

Anonyymi kirjoitti...

Kuukka miettii mitä kertoa uusille kujoille. Aika kylmää luettavaa jos välittää yhtään kuvaajan oikeuksista:

http://www.journalisti.fi/artikkelit/2015/7/teknikko-vai-talentti-/


JK

Anonyymi kirjoitti...

Joo.Hyvä juttu myös se.

Anonyymi kirjoitti...

Eiköhän ole aika lopettaa keskustelu,bloggaaminen ja kommentointi kuvajournalismista.Tämä on täysin turhaa.Suuremmat markkinavoimat päättävät,mitä teemme.Kohta muutama videokuvaaja kentän laidalla ja sieltä tulee stillit ja videot.Paperilehti ei kiinnosta nuorisoa lainkaan,kun saavat ns. tiedon netistä.Kuka hullu maksaa printistä ja eilisen uutisista,kun saavat sen ilmaseksi netistä eika tarvi paperia keräykseen kantaa.Niin ja markkinavoimat määräävät,että mene pois lehtikuvaaja.Olet pelkkä kuluerä.JV

Anonyymi kirjoitti...

Jos mennään vielä pidemmälle niin katsokaa kuka kuvajournalismia opettaa ja ketkä ovat lehtien visupomoja.He ovat henkilöitä jotka tuskin koskaan ovat valokuvauskonetta käsissään pidelleet.Ei koulutusta eikä työkokemusta.No ehkä yksi boss on ja ihmettelen kuinka se viitsii palavereissa istua.Koko ala on täydellinen katastrofi ja tragedia.Ryöstösopimuksia,loputonta marinaa jne.Fiksut kouluttautuu muihin hommiin kuten psykiatreiksi.Niitä tämä ala tarvitsee.Harmi kun nekin sekoavat journalisteja kuunnellessaan.

Anonyymi kirjoitti...

Katastrofialueella ollaan kun mediapomot ampuu luotiliivit kypara ja lobotomialeikkaus kuulus tyosuhde etuihin mutta kun ei ole firmalla rahaa kun meni kaikki tj n synttareihin ei muuta kun yyteet