maanantai 1. kesäkuuta 2015

Syyskuussa takaisin!Tiedätkö, miltä tuntuu olla masentunut?
Minäpä kerron. Ajattele, että makaat lempisohvallasi. Sinun on noustava ja tehtävä jotain - ettet juurru paikoillesi. Mutta kun koetat ylös, olet tuhannella kumilangalla kiinni. Saat vaihdettua asentoa, ylös et silti pääse. Tulevan yön pelko kiertää mieltäsi. Tuskittelet mitä aivojesi pilalle palanut keskus menneestä lähettää nähtäväksi. Et pysty aloittamaan mitään, et lopettamaankaan.
-
Viime viikot olen öisin katsonut katatonisena, miten pikkutytön aivot lentävät päälleni Teheranissa. Sotakuvaajan menneisyys on liikaa minulle, paha muisto kiehuu ja lamaa päivää ja yötä. Ilman masennuslääkkeitä en pystyisi edes ryömimään kohti loppua.
-
Jokainen lääkekuukausi maksaa eläkeläiselle noin sata euroa. Osallistuuko Sanoma Oy...... joka sai hyödyn ja siksi ajoi minut yhä uudestaan helvettiin kuvaamaan ........ omahoitoni kustannuksiin - ei.
Vain pakottamalla pääsee ylös, vain käskemällä itseään saa syötyä, vain raivolla saa itsensä autoon ja liikkeelle rantaan, jossa hetken tuntuu kuin voisi vielä elää.
-
Hoida itseäsi ajoissa nuori kollega, älä jätä taaksesi sellaista, joka lyö sinut matalaksi, kun sitä vähiten odotat.
Kuva on terapiasta, jossa koetettiin ajaa "pirut" ulos palaamalla menneisyyteen. Mutta debriefing ei enää auta, eikä sitä -70 ja 80 luvuilla saanut.
-
Rakkaaseen valokuvaukseen liittyvä osaamattomuus ja osaamattomuuden arvioinnista koituva -miltei perussuomalainen- viha ja kostonhimo pelottavat. Eivät fyysisesti, vaan yleisenä kauhuna, mitä maalle ja sen ihmisille on muutamassa vuodessa tapahtunut. Erillaisuus runnotaan matalaksi heti kun se huomataan. Massa ei salli mitään toiseutta ilman rangaistusta.

27 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hienoa.Sail far away from this paska.

Anonyymi kirjoitti...

Hyvää lomaa Jorelle. Jatka sitten taas syksyllä ahdasmielisen kansanosan kiusaamista. On meitäkin, jotka pitävät sanomaasi objektiivisena.

Anonyymi kirjoitti...

Filtterina kamaluuksille joita on suomessakin ja joita lkuvaaja kohtaa on toiminut kamera mutta rajansa kaikella en suostu tsunameihin yms joista kollega ei toipunut debriefingeista huolimatta koskaan ja hyvaa kesaa kaikille lkuvaajille ja muistakaa ottaa ne masennustabut mulla vaan 20mg

Anonyymi kirjoitti...

Jore, jaksamista toivotan kun ei muutakaan voi. Toivottavasti syksyllä palataan asiaan. Hyvää venekesää sinne t.

JK

Anonyymi kirjoitti...

Mielenterveysongelmat vähenisivät,jos media tekisi sitä mitä pitäs.Mutta kun eivät tee.Erehdyin muutaman nettisivuille ja oksennus lentää.

Anonyymi kirjoitti...

Taivaan jumalaan uskova journalisti kieltäytyi eettisistä syistä menemästä keikalle kirkkoon,kun siellä soitettiin saatanallista rokkia.Tällä eettisellä perusteella työkeikkani olisivat aika vähissä, mutta minun etiikkani,uskontoni ja maailmankatsomukseni eivät riitä.Ruvetaan adventisteiksi niin lauantaina ei tartte töitä tehdä.

Anonyymi kirjoitti...

N 40v alalla.innostuksesta masennukseen.en niinkaan siita etta selka ja olkapaa hajalla kameralaukun kantamisesta vaan siita etta kaalikin kohta hajalla.en jaksa narsistisien adhd toimittajien juttuja.ne on neuroosiensa ja paniikkikohtaustensa takia ihan out. Melkein mahdotonta on kuunnella ammattitaidottomien pomojen vittuilua ja ohjeistuksia ja katsella kuinka ala nuoria kohtelee jne. Ei ole toivoa.

Anonyymi kirjoitti...

Kysyin aikoinaan mieltäni askarruttavia ja lehtikuvaajan ammattiin liittyviä kysymyksiä mm. esimiehiltä ,luottamusmieheltä,liitolta,päätoimittajilta,työterveyslääkäriltä,työsuojeluvaltuutetulta jne.Kysymykset koskivat mm. tekijänoikeuksien pakkoluovuttamista,ikärasismiä,työaikalain rikkomista,harjottelijoiden hyväksikäyttöä,epätasavertaista palkkausta,videokuvaamiseen pakottamista,ryöstösopimuksia ,työsopimuksen vastaisten töiden teettämistä jne.Kaikki vaikeni tai pakeni.No tuli kolme vastausta.Ne olivat ei kuulu mulle,sopikaa paikallisesti ja painu vittuun,jos et viihdy kun tulijoita riittää yllin kyllin.En kysy enää.Ja aina kun tapaan lehtikuvaajan,alkaa loputon marina.Täytyy välttää niitäkin.Kuuluu muutamille hyvääkin,mutta he ovat muissa töissä tai sairauseläkkeellä.

Anonyymi kirjoitti...

Tämä lienee viimeinen kommenttini vähään aikaa.Menen työterveyslääkärin vartin vastaanotolle uusiakseni reseptini.Hän alkaa itkeä,eikä siitä että minä olen siellä tabujani uusimassa,vaan siitä että...en pysty sanomaan mistä,mutta mediatyöntekijään itku liittyi ja suureen mediafirmaan.Bye bye luuserit.

Anonyymi kirjoitti...

Journalisti lehti on kahdessa viime numerossaan tavoistaan poiketen haastatellut lehtikuvaajaa.On erikoista että näissä jutuissa ei lehtikuvauksesta tai journalismista puhuta mitään.Sen sijaan puhutaan harrastuksista. Toinen näistä kertoo harrastavansa pöllöjen rengastamista.Omalaatuinen harrastus,koska pöllöjä näkee töissä tarpeeksi.Tosin tämä mediapöllö laji ei ole viisas lintu,vaan siipirikko.Tällainen juttu kuuluisi Suomen Luonto tms. lehteen.Ei journalistien ammattijulkaisuun.

Anonyymi kirjoitti...

Narsissi .Tuo kevään ensi airue kukki ja kuihtu.Keltaisena ja valkoisena.Siitä pitää poimia kuihtuneet kukat pois,jotta kukkii taas vuoden päästä.Mutta narsismi ei kuihdu.Se kukkii pikimustana ja myrkynvihreänä koko vuoden,kun sitä lannoittaa nimellä ja kuvalla mediassa.

Anonyymi kirjoitti...

Peräkylän Pipsa,tuo koulukiusattu likka päätti,että tännehän en jää.Lähti opiskeleen tiedotusoppia isoon kaupunkiin.Ihmeissään oli Pipsa cityssä.Ja pääsi kun pääsikin kesätöihin.Ja paino töitä kun viimestä päivää.Jännityksellä odotti lehteä,jossa nimi ja naamakuva ja se video.Voi että.Ja sitten se kolahti postiluukusta.Tämän innostamana työtahti sen kun kiihty.Lähetteli lehtiä mammalle ja papalle Peräkylään.Katsokaa olen jotain. Mutta sitten kun kesätyö,josta ei ylityökorvauksiakaan maksettu loppu niin tuli märkää rättiä naamaan,kun kysy ens kesästä.Ei menny ihan niinkun olisi pitänyt sanoivat.Nyt kouluttautuu lähihoitajaksi.

Anonyymi kirjoitti...

Hiljaa,85v alkaa pelottaa.Hänellä ovat kylässä toimittajat.Tuolta nurkasta välähtää aina välillä salama,johon Hilja on sokaistua.Ja tämä toinen toimittaja, joka puhuu kertoo asioista ja joistan ihmisistä,joita hän ei tunne.Nyt se kertoo,että oli hänelläkin mummo,mutta se kuoli keuhkokuumeeseen terveyskeskuksessa.Hilja oli leiponut ja laittanut kahveet pöytään,mutta heille ei kelvannut kun oli kiire palaveriin.Ja mikä on tämä haju Hilja miettii.Se tuo mieleen valkosipulin.No nyt ne tekee lähtöä.Niin olitsä siis nimeltäs Hilja toinen vielä kysyy.No kai tuo sinuttelu on nykyaikaa joo ja lupasivat lehden lähettää,kun juttu ilmestyy.Ja ilmestyhän se.Tuollaisia Hilja ei muista puhuneensa ja katsoi kuvaa ja sitten peiliin,pyyhki silmälasinsa ja katsoi uudestaan onko oikeasti tuon näköinen.Niin ruma.Eikä nimeni ole Vilja.

Anonyymi kirjoitti...

Jouduin kerran keikalle,jossa olis pitänyt kuvata Cicciolinan tissit.Mutta ei suostunut.Siitä selvisin heittämällä suoran flashin kohti paitaa ja nännit näky.

Jore Puusa kirjoitti...

Hilja 85 on erittäin hyvä kommentti. Kehotan jokaista aloittelijaa lukemaan. Harvoin media ketään kunnioittaa kirjoittamalla ja kuvaamalla siten -- että kohde jälkikäteen tunnistaa mitään itsestään. Ja kirjoittaja on tekstistä päätellen taatusti alalla.

Anonyymi kirjoitti...

Mediapomojen mielestä kierrätys on journalismia.Siis että sama juttu julkastaan kymmenissä eri lehdessä.Ei se journalismia ole ja järkyttävimmillään tämä heidän kuningasideansa näkyy lehtien kulttuurisivuilla.Ne olivat aikanaan lehden sielu ja sydän ja siellä oli kirjoittajia joiden juttuja seurattiin ja arvostettiin ja odotettiin.Nyt kirjoittajat ovat täysin tuntemattomia jostain Lapista ja juttujen taso on mitä on.Tunnen taiteilijoita joita tällainen kehitys,siis että muutamalla kirjoittajalla on monopoli eikä toisenlaisia mielipiteitä enää ole,hirvittää eivätkä enää lue lehtien kulttuurisivuja.Tosin ei niitä sellaisiksi enää voi edes kutsua.

Anonyymi kirjoitti...

Ei tässä ole mitään järkeä.Kuuntelen vanhoja journalisteja joiden mielestä muutama ukko on saanut enemmän tuhoa aikaan lehdistön historiassa kuin kukaan muu.Olen samaa mieltä.Mutta kuka sanoo nimet.Ei kukaan.Sitten kattelen kuinka ihmisen persoona muuttuu,kun hänestä tulee pikkupäällikkö kuten uutispäällikkö ,esimies jne.Siltä samalta istumalta hän tietää kaikesta kaiken,vaikka ei tiedä juuri mistään mitään ja käytöstavat kuten tervehtiminen katoaa oitis.Valta sokaisee ja kun nämä pikkupomot tajuavat,että enempää valtaa heille tuskin koskaan tulee,he ottavat siitä kaiken irti.Vastenmielisempiä ihmisiä tapaa harvoin.Toki poikkeuksiakin on.

Anonyymi kirjoitti...

Jos olisin iso pomo jonka pitas laittaa budjetti reilaan ja saada bonukset niin heittasin kaikki lkuvaajat yms helvettiin ja antasin toimittajalle jonkun paskakameran koska taso on tyrmistyttava huonompi kuin kivikautisissa luolapiirroksissa

Anonyymi kirjoitti...

Naapuri kolkuttaa ovea ja kysyy miksi se lehti ei taaskaan tullut.En tiedä koska koska olen slomalla.Sitten hän kysyy miksi siinä en on niin paljon oikaisuja.Sitten soittaa muutama kollega ja yks poispotkittu.Sitä samaa ja sitten kun töihin menen vastaan tulee eläkeläinen.Kysyy mitä siellä oikein tapahtuu.Sama vastaus en tiedä ja kun kylään tulee entinen journalisti,niin ei usko mitä puhun.Kahdenkesken en julkisesti kerron että australiaan laittovat joitakin ettei tartte yölisiä maksaa ja että on mulla vielä ilmanen kuolinilmoitus luvassa.

Anonyymi kirjoitti...

Perinteiset printtifirmat eivät enää itsekään usko printtiin,kun laittavat pystyyn nettitelkkareita.Näitä amatöörimäisiä tekeleitä katsoessa katoaa usko laatujournalismiin lopullisesti.

Anonyymi kirjoitti...

Tämä blogi kertoo aika paljon alasta.JP kirjoittaa älykästä ja uskaliasta tekstiä lkuvauksesta tavalla,johon kukaan ei pysty koskaan.Ja jotkut reppanat käyttävät blogia hyväkseen heittämällä anonyymeinä paskaa ,joka kaatuu JPn niskaan,kun eivät nimellään uskalla.Blogikommentit ovat näille terapiaa,kun missään muualla tai kenellekään ei voi oikeista asioista puhua.Lammaslauma, jollaista en uskonut olevan olemassakaan.Pomot ne keritsee ja teurastaa.Villapaitoja ja lihaa isojen poikien kekkereihin.

Anonyymi kirjoitti...

Miten mielenkiintoista!!!!
Tätä todennäköisesti lukee usea ammattilainen, mutta Suomessa on ilmeisesti täysin mahdoton saada keskustelua lehtikuvista käyntiin.
Käytän tässä sanoja: "Hävetkää jumalauta".
Samaan aikaan tekstit jenkkiblogeissa ja forumeilla joissa ammattilaisia ----saavat jopa satoja mielenkiintoisia kommentteja joissa ammattilaiset purkavat tuntojaan lehtikuvauksesta ja kuvajournalismin tuhosta.
Mitä ilmeisemmin suomalaiset valokuvan ammattilaiset olivat poissa peruskoulun siltä jaksolta, jossa opetettiin kirjoittamaan ja jopa mahdollisesti lukemisjaksokin jäi syrjään.
Vai pitääkö paikkansa yhä vahvemmaksi käyvä luuloni että vain kaikkein tyhmimmät ihmiset Suomessa hakeutuvat lehtikuvaajiksi????
Kun kirjoittaa kommentteja saa korkeintaan niskaansa naistoimittajan joka perustelee kuvaamistaan sillä että: "Jos en mä kuvaa ite juttujani niin lennän ulos talosta"...eikä häntä kiinnosta tippaakaan että kuvaamalla itse hän saa aikaan potkut lehtikuvaajakollegalleen.
Ja journalistilehti kirjoittaa pääkirjoituksessaan samaan aikaan, ettei sjl:n sisällä ammattiryhmien välillä ole eturistiriitoja.
Siis mitähäh. SJL:lle ei lehtikuvaaja ilmeisesti ole sjl:n ammattiryhmä. Roskaa huonosti kuvaavat toimittajat tappavat yhden lehtikuvaajan keskimäärin kahdessa viikossa -- tällä menolla.
Luuletteko tosiaan että vaikenemalla ja pakoon juoksemalla saadaan jotain aikaan.

Anonyymi kirjoitti...

Kukaan ei ole niin tyhmä,että hakeutuu lehtikuvaajaksi,koska ei ole mihin hakeutua.Videoitakin heittelevät ruokapalkalla harjoittelussa olevat teinit.Vanhat,jos sellaisia vielä on laahustavat mielenterveystoimistoon,koska sinne ja sinne eivät uskalla,kun tulee alkometeriä ja vittuilua heti.Ja Journalisti lehti.Siitä pääkirjoituksen kolumnikuvasta tuli mieleen Manitboisin Peteliuksen apuuvatyyppi takatukkineen.Apuuva huutaa kaikki ja juoksee pois journalistiliitosta.

Anonyymi kirjoitti...

Mitähän mieltä lukijat ovat siitä,että eräs lehti kirjoittaa kehujuttuja toimittajistaan lähes joka päivä.Nyt oli eräästä 2 vinkkikuvaa ja sivun haastattelu kun tekee jotain ns. uutta ja uraauurtavaa.Mielestäni tällainen on epämiellyttävää ja melkeinpä kuvottavaa ja säälittävää,jos maailmassa ei ole muuta kirjoitettavaa kuin omien ja huom MÄÄRÄAIKASTEN toimittajien ns. erinomaisuus.Myötähäpeä lisääntyy päivä päivältä.

Anonyymi kirjoitti...

Mulle tulee pari aviisia.ne liittyy musiikkiin.toinen ilmaseks ja nyt ne saatanan idiootit julkasee samoja juttuja molemmissa.liimaan postilaatikkoon tarran jossa lukee no more print in this place.saattaa tuo tumma jakaja sen ymm

Anonyymi kirjoitti...

Katsokaa esim. mitä alma ja al tekee.Klippi niminen nettitelkkari.Ette pysty.Jeesus Kristus jos siellä olet.Help me.

Anonyymi kirjoitti...

Katsoin Klippiä, siellä oli minuutin pikaselitys: "Mitä jos liittyisimme Natoon", kyllä suu loksahti ammolleen, aivan käsittämätöntä! Toivuttuani menin uudelleen katsomaan, voiko olla totta että tuollaista julkaistaan lehden nimissä. Video olikin jo poistettu. Jostain oli löytynyt joku jolla oli ammattitaitoa ja ymmärrystä painaa deleteä. Ei näköjään toimituksen johdolla ole hajuakaan julkaistavasta sisällöstä...