lauantai 19. syyskuuta 2015

Helpotuksen huokaus

Aluksi...Moderaattorini kertoi, että väkivaltauhkauksia on tullut tänään viitisen kappaletta. En lue kommentteja, vaan moderaattorini, vanha ystäväni lukee materiaalin ja julkaisee vain asialliset. Jos asiaa minulle...jore.puusa (ät) kolumbus.fi Koittakaapa käyttäytyä ihmisiksi. Kiitos.
Tämän blogin tekstiä ei saa lainata edes osina, eikä kuvia saa käyttää missään muodossa, ei edes kuvakaappauksena.

Kuluneen kuukauden olen kieppunut rasistien vihamyllyssä. Kaikki alkoi, kun kollegani kehoituksesta menin katsomaan "MitäVittua" sivuston kuvamateriaalia. Hänen mielestään siellä olevat kuvat oli otettu luvatta käyttöön. En ollut kuullut MV.stä, joten jouduin lapioimaan siellä saastaa kauan uskoakseni, ettei kyseessä ole sarkastinen parodia. Ei se ollut.
Jokseenkin kaikille kuville löytyi mediaomistaja Tin Eyellä tai Googlen kuvahaulla. Omistajat olivat suomalaisia lehtitaloja tai kansainvälisiä kuvatoimistoja. En ollut ennen nähnyt yhtä suurisuuntaista kuvavarkautta, joten kysyin Janitskinilta, sivuston päätoimittajalta mistä ja miten kuvat ovat tullet hänelle. Hän vastasi: " Löysin ne internetistä + hymiö."
-
Kirjoitin kommentteja törkeimpiin valheisiin, sitä minun ei olisi pitänyt tehdä. Parin päivän kuluttua Janitski sai Facebooksivuni nurin ilmiantamalla minut feikkiprofiilista eli Jore Puusa (joita on yksi maailmassa) ei ole Jore Puusa. Sen jälkeen minua on kiusattu ja terrorisoitu kaikin mahdollisin keinoin alkaen nimettömistä puhelinsoitoista feikkisaitteihin ( katso tätä edeltänyt bloggaus)
-
Tänään Narinkkatorilla oli "maahanmuuttokriittisten" :-) mielenosoitus. Laskin ensin itse ja sitten kysyin järjestysmieheltä -- montako osallistujaa oli paikalla, pääsimme kumpikin lukuun noin 230 + - 20. Noin 700 oli tiettävästi ilmoittanut järjestäjälle tulevansa.
-
Tilaisuudessa puhuttiin, mutta siitä en kuullut tai saanut selvää, puhevahvistimena oli parhaat aikansa elänyt megafoni. Lavalla kävi henkilöitä osoittamassa tukensa asialle. Eräs ilmoitti vihaavansa neekereitä ja teki sitten kollegan mukaan natsitervehdyksen?, yhden mukaan Suomen naisia raiskataan kotona, mutta heitä ei saa raiskata kaduilla. Tilaisuus oli ns. "kotikutoisen oloinen".
-
Minua oli uhattu pariinkin kertaan että jos nähdään kuvaamassa, vedettäisiin turpiin. Se unohtui osallistujilta onneksi. Kulkue lähti lopuksi marssimaan, sitä ympäröi kymmenkunta poliisautoa, moottoripyöräpoliiseja ja jalan kulkevia poliiseja. Jouhankin auto taisi olla paikalla. Välillä tuntui, että kahta mielenosoittajaa kohti oli yksi poliisi.
-
Kulkue marssi " Suomi kuuluu meille" huudoin Aleksanterinkadulle. Yllättyneet helsinkiläiset katsoivat avoimesti hämmentyneinä ja nolostuneina kulkuetta. Vieressäni ollut vanhempi nainen alkoi itkeä ja kääntyi pois. Keskisormia nousi jokunen. Kahden heimon ero oli merkittävä.

-
Miksi otsikko Helpotuksen huokaus? Koska kuukauden olen lukenut webistä kaiken aiheesta ja kuvitellut tämän kansanosan olevan suurempi ja yhtenäisempi. Missä lienivät ne 700 000 rasistisesti maailmaan suhtautuvaa? Kulkue oli hiukan surullinen, hiukan nolo ja....lujasti vartioitu.
Tajusin kuvatessani yhtäkkiä miksi 500 - 800 000 ihmistä käy tirkistelemässä MV sivua. He haluavat nähdä absoluuttisen pahan ilmentymiä, siellä käydään tirkistelemässä omituisia asioita ja paljasta vihaa. Tuntemukseni oli sääli ja suru. Ja samalla ilo siitä, ettei näistä ihmisistä ole vaaraa yhteiskunnalle.
-
Seuraavaksi muutama kuva. Olin paikalla siis tarjotakseni Lontoon AP:n deskiin kuvia jos jonkilainen mellakka syntyisi. Ei syntynyt, en tarjoa.

VAROITUS!
Seuraavat kuvat omistaa Jore Puusa. Niiden totaali © copyright on Jore Puusan.
En anna kenellekään lupaa minkäänlaiseen lainaamiseen tai käyttämiseen tai manipulointiin. Hotlinkitys ja embeddaus ja kuvakaappaus on kielletty.  Tämä kaikki Suomen tekijänoikeuslain perusteella. Olen peittänyt muutamat kasvot säälistä, vaikka ei tarvitsisi. Muutamia en, koska he esiintyvät julkisella paikalla aktiivissa roolissa.


Mielenosoitus oli kotikutoinen, osallistujille varmaankin tärkeä 
vihaviesti hukkui Narinkkatorin aukiolle kuulumattomiin. Olisin mielellään kuunnellut argumentointia.


Kulkueen rekvisiittana on banderolli, jossa pohjalla pilapiirros ja pääministerin kasvokuva. Ensi viikolla selvitän, onko pilapiirros Kari Suomalaisen, nyt en saanut hänen perikuntaansa yhteyttä. Varmaankin kuvan ja erityisesti Sipilän kuvan käyttöön on lupa. Tuntuisi omituiselta, jos niin ei olisi.


Somaliäiti lapsineen ja sisarineen sattui paikalle varmaan aikalailla ahdistuen. Joukon kunniaksi on sanottava, että heidät oli niin hyvin ohjeistettu, ettei mitään huutelua varsinaisesta kulkueesta kuulunut. Kulkueen takana käveli kuitenkin muutamia humaltuneita osallistujia, jotka sitten kollegani mukaan kuittailivat näille naisille. Poliisi lopetti sen alkuunsa.Kulkue marssii ikäänkuin omassa kuplassaan pelokkaan oloisena Aleksanterinkadulle. Kun kamerat nousevat, ihmiset kääntävät päänsä pois, muutamia rohkeita lukuunottamatta. Miksi torjua julkisuus, jos on asiansa takana.


Surullisin näky kulkueen loppuosassa. Siksi kuva sai surureunukset.
Toivon, etteivät nämä lapset kuule vihasanomaa kotonaan, varmaan eivät-


Sovittiin moderaattorin kanssa 23.15 että päästetään yksi kommentti läpi, että näette millaisten kanssa olemme tekemisissä.


2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

saatana kuppane mulkku vittu jos nähään sut niin pannaan porukal turpaan tollasta kusipäätä vittu ellei toi itku lopu se lopetetaan kattele taakses pimeellä kyrpänenä nekrunnussija ja vedä se pääs somalin perseestä jo ulos

Anonyymi kirjoitti...

Tiedän yhden eläkkeellä olevan kuvaajan,joka ei edes eläkkeellä ollessaan ole päässyt eroon työstään,vaan ravaa noissa happeningeissä edelleen kameran kanssa.Sitten tiedän erittäin monia toimittajia ja kuvaajia,jotka eivät edes ilmaiseksi halua lukea lehteä tai sen nettiversiota,jossa olivat töissä vuosikymmeniä.Valitsen jälkimmäisen,koska en edes siellä vielä töissä ollevana halua sitä lukea.Ja fiksuimmat ovat alalta poistuneet kokonaan vapaaehtoisesti.Tavalla tai toisella.Netti ei saanut aikaan uutta uljasta journalismia,kuten luultiin,vaan tuhosi sen.Pysykää siitä far away.Kuten kohta pysyttekin,kun huomatte mitä sontaa sieltä tulvii,niin että pää poksahtaa.