keskiviikko 30. syyskuuta 2015

Pikku kevennys.


Kuvakaappaukset Tineye sivulta, kuvasitaatti, jolla kritisoidaan
kuvajournalistista käytäntöä rasistisella kiihotussivustolla.

Näin toimii venäläisen trollitehtaan MV sivusto. Kirjoittaessaan Suomeen kohdistuvasta maahanmuutosta, se näyttää varastamansa kuvan, jonka tausta on häivytetty heikolla PS osaamisella. Vanhassa USA:laisen paikallislehden kuvassa ollut valkoinen mies on syvätty pois ja kuvalle annettu nimeksi somalit.jpg. Kuva on aluperin ollut artikkelissa, jossa käsitellään jengiväkivaltaa USA:ssa, eikä kuvassa ole somaleita. 
Yhdistämällä kuva rasistiseen otsikkoon saadaan aikaan vaikutelma, että tässä on Suomeen pyrkiviä turvapaikanhakijoita. Kyseinen venäläisen trollitehtaan sivusto painottaa haluavansa suomalaiseen maahanmuuttokeskusteluun totuutta ja sivusto haluaa lopettaa median suorittaman "vääristelyn". SIC.
-

Olen aidosti pahoillani, etten tunnu pääsevän varsinaiseen kuvajournalismiaiheeseeni ollenkaan. Minua kiinnostaa journalistina ao. trollisivustolla ( sivustolla on noin kerran viikossa kontekstista täysin ulos pompaavaa materiaalia mm Ukrainasta, jossa esitetään Venäjä positiivisessa valossa, niiden artikkeleiden alla ei ole juuri koskaan kommentteja.) näkyvä sysimusta pahuus ja sivuston seuraajien kyky olla välittämättä päivittäisistä valheryöpyistä.
-
Suomen lipun häpäisystä on laissa selkeää tekstiä. Sotalippumme käyttö ao. trollisivuston nimiössä on mautonta. Sivusto pyrkii vetoamaan veteraanien pelastamaan itsenäisyyteemme. ( ironista, koska sivuston ylläpitäjä on itse venäläinen maahanmuuttaja ja työskentelee pietarilaiselle trollitehtaalle,  jolta saa osan tuloistaan ja jonka tarkoitus on aikaansaada hajaannusta yhteiskunnassamme)


-
Tässä lopuksi tänään Seiskalehden toimitukselle lähettämäni mail, joka koskee Jari Tervoon kohdistuvaa MV lehden solvauskampanjaa.

Hei.
Tässä lehtikuvaaja Jore Puusa.
-
Huolimatta eläköitymisestäni seuraan mediaa jatkuvasti. Erityisesti seuraan rasistista mediaa ja vielä erityisemmin "MitäVittua" sivustoa, joka varastaa käytännössä kaiken aineistonsa suomalaisilta lehdiltä. Omassa http://kuvajournalismia.blogspot.fi/ blogissani on sivu, jolle kokoan ao. "lehden" varastamaa aineistoa.
-
Nyt tuoreessa MV:ssä on ilmeisesti? Teiltä varastettu Jari Tervosta tehty kuvasarja...liittyen siihen, että MV koettaa tahrata kaikin keinoin Tervon.
-
Pidän Tervoa ns. hyvänä kirjailijana. Se miten hän dokaa, ei pitäisi liittyä hänen kirjailijantyöhönsä mitenkään.
Tiedän, että julkisuutensa takia hänen yksityisyytensä suoja on alentunut. Uskon, että hän kestää tämän.
MUTTA.
Tervolla on lapsi, joka on koulussa. Voitte vain kuvitella, millainen helvetti lapselle syntyy ja miten häntä kiusataan esimerkiksi tämän kuvajuttunne seurauksena, erityisesti nyt, kun se on Teiltä otettu käyttöön MV:ssä.
-
Journalistina hyväksyn sen, että lehtenne kaltaista materiaalia pitää olla tarjolla tietylle kansanosalle. Se on OK. Mutta sitä en itse entisenä koulukiusattuna hyväksy, että juttunne vaarantavat niiden kohteena olevien aikuisten omien lasten mielenterveyden ja tulevan elämän.
-
Niin Teidän, kuin MV:nkin tuhoamat ihmiset saavat usein syyttää itseään toilailuistaan, joilla elätte.
Mutta seuraavan kerran ajatelkaa julkaistessanne tervomateriaalin kaltaista,---- mitä heidän puollustuskyvyttömät ja syyttömät lapsensa joutuvat juttujen seurauksena kokemaan. Tiedän Suomen journalismin lähihistoriasta kolme lapsen tai murrosikäisen itsemurhaa, jotka on saanut aikaan lehtijuttu. Miten paljon on niitä, joista ei tiedetä?

Toivotan kuitenkin antoisaa juttusyksyä

HUOM...perustan tämän mailin oletukselle, että ao Tervojuttu todella on lehdestänne varastettu. 
Jos se EI ole Teiltä, pyydän etukäteen anteeksi .

--
Jore Puusa
Lehtikuvaaja, kuvajournalismin opettaja, eläkkeellä.
-
Eiku tässä ihan lopuksi :-) viimeisin venäläisen trollisiviston kuvajournalistinen suorite.
The Guardianin sivuilta varastettu kuva  Syyrialaiselta Zaatarin pakolaisleiriltä, jolle sivuston ylläpitäjä on antanut nimeksi "Ruotsin maahanmuuttajien parakkikylä" Ja jutun kirjoittajana on reportteri nimeltä Rähmis!

14 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

puuspaska on keravalla tunnettu eläimiinsekaantuja ja sekakäyttäjä joka häiriköi baareissa ja heitetään joka ilta ulos, jos nähdään 3.10 isänmaallisten mielenosoituksessa vedetään turpiin tai pahempaakin voi sattua neekerinmunan lutkuttajalle.

Anonyymi kirjoitti...

vitun kuppanen mulkku tunge se kameran putki perseeseen äläkäs luule että sä tätä voitat me pannaan sulleki huppu päähän ja hiekkakupan laidale saatanan suvakkihoro

Anonyymi kirjoitti...

hei sompanssin imiä lopeta ajoissa tai.....

Samppa kirjoitti...

Vai täällä on hompanssejen kokoontuminen kommenteissa. Aika heikko on ulosanti. On tainnut jäädä tissikasvastus, pottakasvatuksesta puhumattkaan jäänyt väliin.

Anonyymi kirjoitti...

Jore hyvä, olen mielenkiinnolla seurannut blogejasi ja löytänyt niistä synkän paatoksen alta paljon hyvääkin. Suomalaisten lehtien nykyisestä kuvajournalisimin tasosta on helppo olla samaa mieltä kanssasi.
En ole myöskään suomalaisen junttirasismin ystävä, enkä jaksa seurata&innostua (masentua) MV-lehti tyyppisten kiihotuskanavien tarjontaa.
Mutta tämä ns. "pakolaiskriisi"...Varmasti paljon aitoa hätää taustalla, mutta ikävästi sanottuna myös elintasoturismia.
http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2015093020444007_ul.shtml
...Kuten Unkarin ulkoministeri Péter Szijjártón toteaa: "...Euroopassa ei ole käynnissä pakolaiskriisi, vaan massiivinen muuttoaalto".

Mielestäni on väärin tuomita Eurooppaan pyrkiviä ihmisiä, mutta paljon nykyistä kriittisempää asennetta tähän ilmiöön olisi sovellettava. On aika ilmiselvää, että tämän pakolaisuuden/muuttoaallon takana ei ole sellainen hätä kuin mitä Euroopassa yleisesti on ajateltu kriisialueiden hädällä tarkoitettavan. Tai mitä edes inhimillisesti ajateltuna voidaan hädällä tarkoittaa. Voitko Jore olla yhtään samaa mieltä kanssani tämän ilmiön määrittelyssä? Olet toiminut kriisialueilla ja tiedät minkälaista siellä voi olla...Onko tälläinen massaliikehdintä silti oikeutettua? Mites sitten ne naiset & lapset?

Jore Puusa kirjoitti...

kirjoitan pakolaisongelmasta koska asiaa käsitellään vihasivustoilla tavalla jossa ei ole pyrkimystäkään inhimillisyyteen. vihasivustot ovat itseään varten. MV on Janitskinin ansaintakone jonka uskomaton onnenppotku oli nykytilanne. olen katsonut virestä riittävästi tappamista, kyllä. joka sellaista näkee ei voi koskaan enlää elää normaalia elämää. nämä ihmiset näkivät sitä päivittäin. se missä heidän pitäisi olla, se mitä asiassa pitäisi tehdä ylittää minuln käsityskykyni täysin mutta selvästi isolla osalla suomlaisia on ratkaisu valmiinae sekä pakolaisille että kaltasilleni....kuopan reunalle ja laaki otsaan..
se ajattelumalli ei ole ihan ensimmisenä mielessäni . en tarjoa mitään ratkaisua itse ongelmaan, mutta minut on valeteloitettu teheralnissa ja sen kokemuksen jälkeen ymmärrän jokaista joka haluaa mahdollisuuttakin paeta. tänne tulevien joukossa on varmasti suhteessa yht paljon huonoja ihmisiä kuin suomalaisissakin.ihmisiä kaikki ollaan. minä olen tässä keskustelussa mukana koska vihasivustot varastavat kollgoitteni työ webistä ja samaan aikaan ulvovat miten media valehtelee.. ilman suomalaista mediaa ei olisi mitä vittua sivua. minun on hyvin vaikea käsittää miksi ihmiset uskovat barcelonaan suomen poliisia rikostensa takia paennutta venäläistä maahanmuuttajaa mieluummin kuin mediaa jonka on pakko tarkistaa juttunsa ennen julkaisua..siksi media ei voi tehdä aineistoa joka tyydyttäisi rasistien halua lukea huuhaata. olen siis mukana koska olen journalisti jonka kollegoja painetaan lokaan joka taholta.. anteeksi typot kirjoitan padin virtuaalinäppiksellä.

Anonyymi kirjoitti...
Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.
Anonyymi kirjoitti...
Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.
Jore Puusa kirjoitti...

Poistin kaksi viimeistä kommenttia, pientä rajaa uhkailuun, kiitos.

Anonyymi kirjoitti...

Vaikuttaa lähinnä siltä, että Jore Puusa lähettelee itse anonyymeja kommentteja itselleen.

Tapa tuokin saada huomiota.

Anonyymi kirjoitti...

https://www.youtube.com/watch?v=IXurYcELofI

Oletko tullut ajatelleeksi, että luot itse omat vastustajasi?

Liioittelet mielessäsi omaa tärkeyttäsi, ja sen kautta rähinöit internetissä.

Hyväksy ikäsi, elämäsi ja kokemuksesi.

Laita kuvia ajoista jolloin ei internettiä ollut. Niitä arvostetaan.

Ystävyydellä

Ei ainakaan mvlehti

Jore Puusa kirjoitti...

Oma itseni on merkitysetön siinä kontekstissa, että jonkun vihasivuston solvaaman äidin lapsi joutuu koulukiusatuksi sivuston huoritellessa hänen äitiään. Oma persoonani on myös merkityksetön siinä kontekstissa että kollegani jonka kuva on varastettu vihasivustolle masentuu ja joutuu sairaslomalle.
Selvää on, että luon omat viholliseni koska kirjoitan omalla nimelläni. Sinäkin kirjoitat anonyyminä. Minä en arvosta sellaista mitenkään, mutta vastaan silti tässä. En voi laittaa vanhoja kuviani enempää, koska ne ovat Suomen Pankin holvissa museoviraston sinne Zeelandilta säilöminä ja Lehtikuvan materiaali on kaatopaikalla... se minkä teen, teen itsenäni enkä piiloudu anonyymiteetin taakse.

Jore Puusa kirjoitti...

Vaikuttaa lähinnä siltä, että Jore Puusa lähettelee itse anonyymeja kommentteja itselleen.
Tapa tuokin saada huomiota. sanoo anonyymi.
--
Hassua, tätä materiaalia on tullut vuosia sisään blogiini joskus kerran viikossa, joskus kymmeniä päivässä, mutta moderaattorini on ottanut sen pois, nyt kun avaan hetkeksi kommentoinnin ja näette mitä saastaa tulee sisään, se olenkin minä, joka sitä kirjoittaa. Teet mitä vaan, aina väärinpäin...Suomessa.

Mirjami Takaperä kirjoitti...

uusi poliittinen slogan voisi olla esim, että kyllä Rähmis tietää :-)