sunnuntai 25. lokakuuta 2015

Apokalyptiset ratsastajat



Mitä on tapahtunut?
Piilossa ollut raivo on purskahtanut esiin kuin mätä paiseesta. Kaikkialla haisee mädän tuottama vihan ja kateuden löyhkä. Toivottoman ja tuhoutuvan kansan massa velloo liemessään kykenemättä käsittämään, missä on ollut ja minne on menossa. Kuolinkouristus pussinperällä ja sisäsiittoisuuden tunkiolla. Uutta verta, uusia ihmisiä, valoa, hymyä, lasten naurua pian, ennenkuin viha polttaa meidät kaikki.
Some, Bradburyn SOMA, on kissavideo ja mäyris keppanaa. Hiljaa sohvalla, ihan hiljaa, ettei tarvitse sanoa mitään, tehdä mitään. Ettei vaan kukaan huomaisi. Että saisi hetken rauhassa vihata "niitä", joiden syytä tämä kaikki on...........vai onko?



      tai näin





11 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Lasten naurua kuulen kyllä.Ja vihaan sohvannurkassa niitä,jotka tän sai aikaa.Tarkoitan kuvajournalismia.Siihen mulla on oikeus.Ja perusteltavissa oleva syy Vielä vähän aikaa kattelen.Sitten unohdan koko jutun.JP tod.näk. tarkotti kirjotuksellaan jotain suurempia asioita...

Anonyymi kirjoitti...

Tämän jutun kuvitus on hieno.

Anonyymi kirjoitti...

Koska se gutenberg keksi painokoneen? on siitä aikaa.Yks lehtikuvaaja sano,että journalismi on nykysin 60-luvun tasolla.juttuja tekivät ja kuvia ottivat sillon kansakoulun
opettajat yms ilmaiseksi.ja nyt kama tulee lukijoilta tai eläkeläisiltä.samoin ilmaiseksi.sanoin sille,että mennääs 1800-luvun alkuun.sillon ei lehtiä ollut.kama tuli muualta.ja kaikki oli ,maybe ok.tuskin.koskaan.

Jore Puusa kirjoitti...

Rohkenen olla sanidisti erimieltä ensimmäisten sanomalehtien olemassaolosta.
-
Maailman ensimmäisen painettu lehti syntyi kiinalaisten keksimän paperin ja kirjapainon seurauksena jo 600-luvulla Kiinassa . Lehti oli nimeltään Ti pao ( sanomalehti). Eurooppalaisen sanomalehdistön syntyvuotena pidetään vuotta 1609, jolloin Saksassa Wolfenbuttelissa alkoi ilmestyä Aviso Relation oder Zeitung lehti. Kyseistä lehteä pidetään ensimmäisenä, joka täytti sanomalehden määräaikaisuuden, jatkuvuuden ja ajankohtaisuuden määritelmät. Englannissa ensimmäinen sanomalehti ilmestyi 1621 ja Ranskassa 1631. La Gazette- lehteä , joka alkoi ilmestyä 1630-luvulla, pidetään Euroopan lehdistön uranuurtajana.
Lähde wiki....

Jore Puusa kirjoitti...

KORJAUS
Lähde edelliseen onkin... Suomen lehdistön historia 1: Sanomalehdistön vaiheet vuoteen 1905 ( julkaisija Sanomalehtien liitto, 1988)

Sami Huokas kirjoitti...

Katkeraa ja kateellista paatosta. Harmittaako, kun et saanut mitään aikaan elämälläsi? Epäonnistuit, kun toiset menestyvät.

Elämälläsi ei ole enään mitään muuta sisältöä, kuin koitat kaataa paskaa muiden niskaan. Koitat vetää heitä yhtä syvälle pimeyteen, missä itse vellot.

Tekeekö tuo sinut onnelliseksi? Koittaisit miettiä. Olet yksi niistä tapauksista, jotka ovat epäonnistuneet aina. Aina kun pitäisi valita, mitä teet, niin valitset väärin ja teet virheen.

Anonyymi kirjoitti...

Mitä lienee edellisen kirjoittajan menestys - ketkä menestyivät ja miten? Kannattaisi ehkä lukea eräs Juhani Ahon lastu.
Kommentoija aloittaa menneessä aikamuodossa, mikä on hieman kummallista, sillä oletan blogistin olevan vielä elävä ihminen, enkä kone.

Kiitos blogistille, että kertoo mietteitään. Eri mieltä saa olla, jos siltä tuntuu. Henkilön kirjoitus on eri asia kuin hän itse. Kirjoituksen tavoitekin voi olla herätellä ajattelemaan, ja oikaisee kirjoittajan omia ajatuksia, ehkä vähän vinostikin.

Jore Puusa kirjoitti...

Katkeruudesta...
Elämän suurimman ja ainoan tarkoituksen olen omalla osallani toteuttanut eli jatkanut sukuani ja elättänyt nämä ihmiset omalla työlläni lehtikuvaajana. Se on ainoa ja suurin saavutukseni. Siksi voin mennä kuolemaan rauhallisin mielin. Kaikki muut saavutukset ovat merkityksettömiä loppupeleissä.
Sami Teillä rasisteilla on suuri tarve nähdä maailma on/off mentaliteetillä Mitävittua sivustollanne.
Se vie varmaan kovasti voimia?

Anonyymi kirjoitti...

Tarkoitin suomalaisia sanomalehtiä.Eikös ekat tulleet 1800-luvulla....

Jore Puusa kirjoitti...

Joskus 1780 about ilmestyi eka Turussa.
Mutta kuviahan niissä alkoi olla vasta 1900 luvun alussa..rasterin keksimisen jälkeenkin suomessa toimittiin linoleikkauksilla kauan, laattojen teko oli KAllista.
Siinä muuten yksi ammattikunta joka lakkasi yhdessä yösää.
Rasterin keksimiseen saakka kuvista tehtiin leikkaus ja kun rasteri keksittiin loppui kymmenien tuhansien linoleikkaajien duunit maailmalla kuin seinään.

Anonyymi kirjoitti...

On blogisti saanut elämällään,myös työelämällään paljon aikaan: on maan tunnetuimpia kuvajournalisteja ja tällä blogillaan on ainoa,joka uskaltaa arvostella lehtikuvaajan ammattikunnan alasajoa.Siinä on yhdelle miehelle ihan riittävästi elämäntyötä. Ja se jää historiaan,toisin kuin SH.mikä on sinun elämäntyösi?