sunnuntai 8. marraskuuta 2015

Aamulehti kujokritiikki...osa I


12 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hienoa Puusa is back.Ja jos palkitussa suuressa lehdessä ei osata edes alkeita,niin missä sitten?Ehkä tämä on ns. uutta kuvajournalismiä,jossa ei niin ole väliä,mitä kuvissa näkyy.Sisällönhän voi toki kertoa kuvatekstissä.No lukijat ne lopulta päättävät ja ko. lehden kohdalla päättävät yhä kiihtyvällä vauhdilla: kiitos ei.

Anonyymi kirjoitti...

Videota katsellessa tulin sad.koko ammattikunta on ajettu niin alas,että vain hölmöt siellä jotain tekee.todellinen survival game.mutta miksi?rahasta ei ainakaan.Siis miksi?Siksikö että saat kuulla amatöörien vittuilua,kun videon äänitys oli poskellaan.Siksikö että et ottanut sellasta kuvaa,jota palaveri toivo.Ei siinä ollut edes horisontti vinossa.Siksikö että sulla on kymppitonnien kalusto ja päivystät:galluppia tekeen heti parin kympin tuntiliksalla.Olet myynyt oikeutesi ja sielusi ja kaiken eikä millään ole mitään väliä.Jaa mutta jotain tajusit:otit eropaketin ja sinä toinen.Kouluttaudut muihin töihin.Nice.Mä vielä kattelen.

Anonyymi kirjoitti...

Jaa mutta ne kouluttaa.nää suuret ns. lehtikuvaajastarat,jotka ei sitä ja tätä allekirjoittaneet.be happy kk.no more olympicgames.eikä mitään muutakaan.ketä se kouluttaa ja mihin?

Anonyymi kirjoitti...

Blogisti naurahtaa pari kertaa.Hieman hymyilyttää katsojaakin,koska blogisti puhuu asiaa.Huomio kiinnittyi myös sanaan "takavuosina" ja olen samaa mieltä:tällaisia kuvia ei otettu takavuosina.Otettiin hienoja lehtikuvia,vaikka ei ollut edes alan koulutusta.Kultalat,Savekset,Björkmanit, Koskiset ,Kautiat,Saariset yms. eivät nykyisen kaltaiseen moskaan olisi pystyneet edes vahingossa.Ja tämä on totta ja heidän ym. kuvat jäävät historiaan.Nykytrendin mössö unohdetaan nopeasti ja sitä tullaan lähinnä kummastelemaan.Olisikohan vika siis koulutuksessa?No ainakin sen tasosta,koska eihän siellä.....

Anonyymi kirjoitti...

Sanomalehti ,mm. Aamulehti on joidenkin mielestä kokeilualusta ns. erilaisille valokuville, jotka eivät täytä alkeellisimpiakaan lehtikuvan kriteerejä.Näin ei pitäisi olla,koska lehtikuvia otetaan edelleenkin sille mummolle ja papalle siellä jossain,koska he ovat printin viimeiset tilaajat.Sanomalehtiä ei pidä tehdä palkintoja jakaville raadeille ellei lehden itsetunto ole niin huono,että jostain kehuja on tultava,kun lukijat katoavat.Ja lehteä haukkuvat.Ja tilauksia peruvat.En tiedä,mutta luulen ja toivon että suht normaalilla,skarpilla yms. lehtikuvalla on tässä prosessissa jotain merkitystä.

Anonyymi kirjoitti...

Saastaa.kuulin juuri ,että eräästä saastaosastosta poistu puolet.

Samppa kirjoitti...

Niin paperiläpyskä. Kyllä mä olisin samaa tuumausta, kuin anonyymi tässä joskus aiemmin. Analysoi vähän näitä verkkosivuja. Vaikkakin niiden uutissa on tarpeekseen töihin tuleva toimittaja kopioimassa ampparia, twitteriä ja facebookkia.

Kohtahan posti menee lakkoon ja jakelu katkeaa muutenkin.

Jore Puusa kirjoitti...

verkkosivujen kuvajournalismia ei ole.. sitä ei voi analysoida. koska verkkosivuilla ei ole taittoa eivät kuvat keskustele. journalismi jonka minä hallitsen ei ilmesty verkossa. olen vanhan liiton mies enkä lue lyhennettyä, valitut palat tyyppistä roskaa jonka päällä on 400 pikselin vaakakuva joka on colorboxista....ja videosta en ymmärrä muuta kuin että yritin kerran juoda itseni känniin jotta olisin voinut katsoa lehtikuvaajien tekemiä videoita mutten kyennyt sittenkään. kun printti kuolee muutaman vuoden kuluttua olen minäkin pois pelistä..ja hyvä niin.

Anonyymi kirjoitti...

Tuo AL:n etusivujen kuvan käyttö ym saattaa johtua siitä,että tabloid -sivu on ahdas.Jos sivun pääkuva ja pääjuttu olisivat samasta aiheesta,niin eipä sivulle juuri muuta mahtuisi.Ja täytyyhän etusivun olla näyteikkuna lehden monipuoliseen sisältöön.Siinä ei sillon paljon journalismin perussäännöillä pelata,kun he jumalauta tekevät hienoa ja monipuolista lehteä.Ainakin omasta mielestään...

Anonyymi kirjoitti...

Kun nykyisten lehtikuvien taso on heikohkoa ja toimittajia määrätään kuvaamaan jatkuvalla syötöllä yhä enemmän,niin pomot huomaavat kohta että nehän osaa ottaa ihan yhtä hyviä kuvia.Menkää itseenne nuoret lehtikuvaajat ja ottakaa oikeita lehtikuvia,niin ammattikuntanne saattaa säilyä vielä noin.5 vuotta.Tällä menolla seuraavissa yyteissä lähdette te.Lehtikuvaajat.

Anonyymi kirjoitti...

Loistavaa, lisää tätä. Pitäisi olla pakollinen osuus journalismikoulutuksessa kattoa näitä videoita. Anonyymille joka sanoi että huono taitto johtuu ahtaasta tilasta "Jos sivun pääkuva ja pääjuttu olisivat samasta aiheesta,niin eipä sivulle juuri muuta mahtuisi" kysyn seuraavaa: eikö se selkeyttäisi etusivua ja vaatisi sen että siinä on oikeasti tärkeä juttu ja kuva kannessa joka koukuttaisi ostajan katsomaan ja ostamaan lehden?

JK

Anonyymi kirjoitti...

Luulen että ko. lehden etusivu myydään pian mainostilaksi.Sillonhan siihen saadaan yks iso koukuttava juttu.