keskiviikko 11. marraskuuta 2015

Strutsit pää pensaassa

Vilkaisin Suomen kuvajournalistit ry:n facebookseinää. Siis se pulju, joka vaati minua luopumaan (vuosi ennen heitä käyttöön ottamastani) Suomen kuvajournalistit FB profiilista uhaten muuten toimenpiteillä.

Tämä kerho on joukko toisiaan peukuttavia ihmisiä, jotka eivät näe mitä ympärillä tapahtuu. Zappaklubin tunkkainen henki leijuu lehtikuvaajien päällä vihreänä ja limaisena.
-
Aamulehden kuvatoimitus pieneni juuri puoleen...eilen siis. Samaan aikaan nämä strutsit pää pensaassa nuolevat Kaj Bremeriä ja toisiaan, mutta vahingossakaan kukaan ei puutu romahtamaisillaan olevaan ammattinsa ongelmiin. Jonon jatkona setä, joka...kuvaa ilmaiseksi sääkuvia YLE:lle. Omertan ( vaikenemisen) laki kuvioi toimintaa. keljuista asioista ei puhuta ja jos joku puhuu hänet vaietaan ulos.
Lehtikuvaajat ry on SJL:n kanssa vastuussa lehtikuvaajien surkeasta kohtelusta ja kohtalosta. Mitään ei kumpikaan taho tehnyt, kun asiat alkoivat mennä huonosti.
-

Alla "kuvajournalistien" vakavaa 8-D  keskustelua kuvajournalismin tilasta syksyllä 2015.
Pää vaan syvemmälle pensaisiin...ehkä sieltä löytyy totuus????
-
Kun näitä kirjoittelee tulee kaikennäköistä palautetta.
Tässä yksi 1,5 vuoden takaa...kun kirjoitin friikkujen oikeuksien mitätöinnistä.
Rouvalta lipsahti viestinsä minullekin - kun sen piti mennä vain muille saman talon päätoimittajille.

"Tämä tyyppi ( puusa) on selvästi hullu. Oli kuulemma jo 1990 luvulla."
Kirjoitti Maija Toppila / Päätoimittaja / Glorian Antiikki 28.11.2014


12 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Nyt alkaa kiehua oikein kunnolla.Älkää mainitko tuota kirosanaa:Suomen Kuvajournalistit ry.Millä oikeudella se saa käyttää tota nimeä.35 vuotta lehtivalokuvaajana ja verenpaine huippulukemissa pelkän sanan kuulemisesta.Mitä te teette ja keitä te olette?Ette ainakaan lehtikuvaajia.Leikitte lehtikuvaajia,jossain hiekkalaatikolla ja palkitsette kilpailussanne jotain opiskelijoiden lomakuvia.Hävetkää.Lopettakaa lafkanne.Hyi helvetti.

Jore Puusa kirjoitti...

+++ oikein.

Anonyymi kirjoitti...

Samoin journalistien etuja valvova Journalistiliitto.Kun sen toimintaa katselee,niin tuntuu siltä,että lehtikuvaaja ei heidän mielestään ole journalisti.Se ei reagoi millään tavalla siihen,että kuvaajien ammattikuntaa ollaan tuhoamassa.Eli ne on samanlaisia pölhökustaita kun mediabossitkin: pois vaan noi ja kuvat sieltä mistä halvimmalla saadaan .Ja pistetään noille vakituisille vielä video- ja kuvankäsittelyduunit yms.tohon päälle,niin eiköhän ne uuvu.

Anonyymi kirjoitti...

Tuli mieleen yks juttu.Koska olet viimeksi nähnyt hyvän,edes jonkinlaisen ahaa-elämyksen herättävän suomalaisen lehtikuvan,joka on jäänyt mieleesi.Minä en muista.No hh:n Myllylä rämpimässä suossa just ja just.Ja siitä on aikaa ja molemmat jossain muualla.Finnish ns. taidevalokuvaus ok,mutta journalistiset tekeleet.Total ZERO.Ne ei ole mitään.Ne ei ole journalismia,ei taidetta.Ei mitään.

Jore Puusa kirjoitti...

Kerran vuodessa ehkä...ja tämä on taivaan tosi.
Aikaisemmin katsottiin kadet vapisten hesaria tai turkkaria tai al:llää, että miten kollega ratkaisi poliittisen tilanteen..miten sen kuvasi.

Anonyymi kirjoitti...

Ei kai FB ole mikään vakavan keskustelun areena? Peukuttaminen on siellä oikea tapa toimia yhteisön mukaisesti, osa "felllowship" koodia. Sitä nämä esille tuodut klipit juuri edustavat.

Vakavan keskustelun areenat ovat muualla, missä. Ehkä täällä blogissa?

Jore Puusa kirjoitti...

Kuka kieltää keskustelun Facessa..ja miksi pitäisi noudattaa missään mitään koodia?
Jos ei pysty Facessa keskustelemaan,
niin miten muuallakaan.
Ihmisten elämä menee pelätessä.
Faija sanoi aina: " Kuolleet kalat uivat myötävirtaan"

Anonyymi kirjoitti...

Kuvajournalistit ry on vitsi. Kenelläkään uudessa yhdistyksessä ei taida olla näyttöjä kuvajournalismin osaamisesta. Joukko alityöllistettjyä freelancereita, jotka kuvaavat lähinnä mainoskuvan kaltaista lehtikuvaa, alan opiskelijoita sekä maskottina ihqu Caj Bremer. Ammattilaiset jättivät yhdistyksen kauan sitten.

Jore Puusa kirjoitti...

Jaah...mutta miten saada tuo heidän tajuntaansa....

Anonyymi kirjoitti...

Yhdistys muutti onneksi nimeään,mutta ei tarpeeksi.Muuttakaa vielä,koska nykynenkin on harhaanjohtava.Ja onhan se loukkaavaa,että ikivanha vakituinen lehtikuvaaja joutuu anomaan yhdistyksen jäsenyyttä.Tiedän tapauksen,jossa suuren lehden vakikuvaajaa ei hyväksytty jäseneksi.Kehitysmaa Funland tässäkin suhteessa,koska on tämä aika käsittämätöntä,että....

Anonyymi kirjoitti...

Yhdistyksen jäsenet eivät todellakaan näe mitä ympärillä tapahtuu,vaan elävät jossain pumpulissa ja siellähän on kiva puuhastella ja leikkiä.Jos tämän puulaakin johtohahmot tekisivät edes yhden päivän sitä työtä,mitä minä suuren lehden kuvajournalistina nyt teen,he juoksisivat kauas pois ja unohtaisivat termin kuvajournalismi lopullisesti.Edellyttäen,että jaksaisivat EDES YHDEN päivän.Tuskin.

Anonyymi kirjoitti...

"lehtikuvaajien surkea kohtelu ja kohtalo".Kertokaapa ammattikunta,jota on kohdeltu vuosien varrella yhtä huonosti ilman,että siihen kukaan olisi puuttunut.Siis sellainen ammatti,joka on vielä olemassa.Palkkakehitys,oikeuksien pakkoluovutus,pakottaminen videohommiin ja viimeisimpänä muiden kuvien käsittely yms. yms..yms.15 vuotta sitten luulin,että pahemmaksi ei enää voi mennä.Mutta menee se.Päivä päivältä.