tiistai 15. joulukuuta 2015

Kuvajournalistin sidonnaisuudet

Pari juttua alempaa löydät keskusteluketjun, jossa Raymondin puolustajat hiillostavat minua, koska en heidän mielestään ymmärrä mitään modernista kuvajournalismista, jonka tekijät kuvaavat niin "kovaa" kuvaa, että pääsevät Tukholmaan näytille, joten heille hats off :-) Mielistelijäjoukkoa lehtikuvaajista on aina löytynyt, siksi tuotteet ovat niin surkeita.

Kuva HS: Kuvasistaatti kuvajournalismin kritiikkiä varten.

Jokainen Raymondiin kuvaava on kuitenkin sidoksissa RAY:in eli Raha-automaatti yhdistykseen, jonka Casino Helsingissä saa aikaan peliongelmaisille velkakierteen ja tutun sosiaallityöntekijän mukaan viidestä kymmeneen itsemurhaa vuodessa.
RAY:n taustalla on myös poliittisia sotkuja rahanajaosta vaaleissa ja tiedetään, mutta ei uskalleta kirjoittaa - että syvällä sisällä RAY:ssa saattaa olla vielä isompia lojaliteettiongelmia ( KOK, SDP ja Kepu) poliitikkojen suhteen.
-
Mistä siis pitää pysyä erossa!
Et voi toimia rehellisesti kuvajournalistina, jos sinulla on seuraavia sidoksia:


 1. RAY...kuvaamalla Raymondiin osalllistut välillisesti jonkun peliongelmaisen itsemurhaan ja/tai perheen tuhoon.
 2. Lehtikuvaajat Ry ja Zappaklubi. Vain osa lehtikuvaajista kuuluu enää näihin järjestelmiin, jotka takavuosina kierrättivät näyttelynsa vahvasti oikeistolaisen pankin konttorin kautta ja jotka edelleen antavat kamera ym maahantuojien maksaa osan toiminnastaan ja hakevat toiminnalleen sponsoreita, jotta voisivat maksaa palkinnon lehtikuvakilpailun voittajalle.
 3. Sinulla on poliittisen puolueen jäsenkirja.
 4. Olet osa oikeistolaista tai vasemmistolaista järjestöä tai rasistista, kuten Perussuomalaiset.
 5. Olet Rotary tai Vapaamuurari tai Lions.
 6. Työskentelet ajoittain apurahoilla, syöt silloin antajan kädestä. Se rajoittaa ilmaisuasi.
 7. Kuulut kiinteästi uskontokuntaan tai kirkkoon.
 8. Omistat sen mediatalon osakkeita, jonne teet töitä
 9. Olet entinen tai nykyinen johtavassa asemassa oleva kuvajournalisti ja alaisenasi on entisiä työtovereitasi.

  ja lopuksi tärkein...sinulla on kytkös kaupalliseen tahoon, joka mainostaa mediassa, johon kuvaat tai otat vastaan ns. korruptiota kuvatulta taholta!

Jotta olet uskottava kuvajournalisti, sinun on vältettävä KAIKIA yhteiskunnan sidonnaisuuksia. Jos et vältä ,vaan hakeudut niihin, et ole uskottava kuvajournalisti.
Jos halusit tietää, mitkä sidonnaisuudet minulla on tai oli aktiiviaikanani niin:

1. Olin Lehtikuvaajat RY:n jäsen kymmenkunta vuotta. Erosin, kun yhdistys muuttui täysin korruptoituneeksi, jota se on tänäänkin. Muita sidonnaisuuksia minulla ei ole, eikä ole ollut, eikä tule-----ellei kuolemaa lasketa sidonnaisuudeksi lehtikuvaajien helvettiin, josta lähetetään keikalle kerta toisensa jälkeen ilman muistikorttia. (kevennys)

16 kommenttia:

Jore Puusa kirjoitti...

RAY:n mainoksen lähettäneen tekstiä en julkaise - vaikka siinä ei kirjoiteta muuten asiattomasti.

Anonyymi kirjoitti...

Noilla kriteereillä Suomesta ei löydy ainoatakaan rehellistä kuvajournalistia.

Jore Puusa kirjoitti...

Kyllä löytyy, voin suoralta kädeltä luetellä viisi jotka ovat sattumalta myös parhaimmistoa.
Mutta en luettele, koska somessa ihmisen nimen kertominen tarkoittaa välitöntä paskavyöryä hänelle.

Juha Sinkko kirjoitti...

Tai sieltä helvetistä lähdetään keikalle oikein kunnon muistikortin kanssa, mutta filmikameralla varustettuna. (Kevennys tämäkin) :-D

Juha Sinkko kirjoitti...

Tarkoitatko tuolla kohdan 7 kiinteästi uskontokuntaan kuulumista jo pelkästään jäsenenä olemista (vaikkakin sekularisoituneena) vai ihan todella aktiivia.

Tulee vaan mieleen Andres Serranon kuva Pissajeesus. Kaverihan leimattiin välittömästi jumalanpilkkaajaksi, vaikka taisi teoksellaan kritisoida katolisen kirkon itsensä harjoittamaa toimintaa.

Anonyymi kirjoitti...

Nimenomaan filmikameran kanssa.joka yö.

Jore Puusa kirjoitti...

Jukka...tarkoitan aktiivina seurakuntalaisena joka toimii kirkon maallikkotehtävissä. Kirkkoon saa tietysti kuulua ja uskoakin mihin haluaa. Mutta jos uskoo liikaa on jo metsässä. En ole koskaan tavannut uskovaista vakavasti otettavaa kuvajournalistia.

Olavi Johansson kirjoitti...

Eikö Eetu Sillanpää ole mielestäsi vakavasti otettava kuvajournalisti? Vai olenko ymmärtänyt Sillanpään vakaumuksen väärin tekemäsi videohaastattelun pohjalta?

Jore Puusa kirjoitti...

Vakaumuksesta viis, aktiivi toiminta jonkun järjestelmän osana merkitsee. Luepa tarkemmin.

Olavi Johansson kirjoitti...

Poistit näemmä alkuperäisestä tekstistä kohdan, jonka perusteella esitin kysymykseni. Asia selvä.

Jore Puusa kirjoitti...

Alkuperäistä tekstiä ei ole editoitu millään tavalla.

Anonyymi kirjoitti...

Tunnen ent.tai nyk. journalisteja(kuvajournalisti-termiä en käytä,koska sellaisia ei) ,jotka täyttävät kaikki nämä kriteerit.aloittaa vois vaikka päätoimittajista.saattas olla jopa faktaa.olkoon.

Anonyymi kirjoitti...

Kuuluukohan lahjuksen ottaminen tähän aiheeseen?ei ole montaakaan vuotta kun suksitehdas kutsui infoon.kutsussa kysyttiin journalistin pituutta ja painoa.jumalauta korruptiosukset!ryysis oli valtava.siellä oli pitäjä-lehden paavo ja valtalehden voitto ja kaikki.parkkipaikalla autojen katoilla oli suksitelineitä jne.satojen kilometrien päästä tultiin:mittojen mukaset ilmaset sukset!

Jore Puusa kirjoitti...

Hyvä kommentti ja tästä aion kirjoittaa jatkossa

Anonyymi kirjoitti...

Mistähän sais weekend-kaljat,miettii taloustoimittaja.ai mähän lähden kuvaajan mukaan pienpanimokeikalle,vaikka ei tarttis kun juttu jo tehty.mutta sieltähän saa kassillisen aina.ja niin saikin.muisteli paluumatkalla parasta keikkaansa:sain ilmaset silmälasit ja kokopäivärahan,kun tehdas oli niin kaukana.

Anonyymi kirjoitti...

Postilokerikko toimituksessa on ahdas.päälliköille ennen joulua tullut kama ei niihin mahdu.kivan näkösiä paketteja lojuu lattialla.saatanan tsuppari!