maanantai 21. joulukuuta 2015

Murhetta

Surullisena kerron että opettajani Lahden taideoppilaitoksessa ja valokuvauspiirien kunnioittama (koulutus)ammattilainen Matti J. Kaleva on liittynyt lehtikuvausta alasajavien piireihin ja katsoo blogikirjoituksissaan, että toimittajien opettaminen kuvaamaan on hyvä asia, kun sen tekee hänen suosikkinsa Tiina Puputti ja koska lehtikuvaajien juna meni jo.
On kuin hirttoköysi kaulassa kiristyisi taas sentin.

12 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Juna todellakin meni jo.tuttavani,entinen,palkittu lehtikuvaaja kylläkin tutkii aikatauluja...en sano miksi

Anonyymi kirjoitti...

Tota noin.millähän toimittajat kuvaa,kun ei ole kameroita,millä kuvata(liisari meni jo) ja ei ne suostu tekeen reppanoitten työtä ja ajaan autoa.no, never mind:ei noita kukaan kohta...kun eivät niistä parhaistakaan(lukijan kuva)mitään maksa

Anonyymi kirjoitti...

Outoa:kuinka ei-lehtikuvaajat kouluttavat lehtikuvausta?eihän siinä ole järkeä.outoa myös se että lehtien kuvapomot yms ovat kirjoittajia,jotka eivät tiedä lkuvauksesta juuri mitään.näistä syistä lahjakkaimmat poistuvat alalta vapaaehtoisesti.tasoa ei voi olla:tilanne on lohduton.

Anonyymi kirjoitti...

Mjk ja puputti(vai mikä se oli) katsovat lehtikuvausta lukijan näkökulmasta tietämämättä tod.näk.mitään siitä,miten sitä sivistysmaassa nykyisin tehdään.one day heille.wellcome ja olette sen jälkeen aivan hiljaa.

Anonyymi kirjoitti...

Alkupalaksi heille ja muillekin kk:n kirjoitus journalisti-lehdessä urheilukuvauksesta.pääruokaa ei ole,eikä jälkiruokaa.

Anonyymi kirjoitti...

Katselen kirkassilmäistä,innostunutta harjoittelijaa.olen aika hiljaa.häpeän sitä joka hänet on"palkannut".hän selvis ja totesi:ei enää koskaan tänne.mieluummin otan passikuvia.näin tekeekin.

Anonyymi kirjoitti...

Kiinnostava kuvaajakrediitti (kotialbumien lisäksi) iltalehdessä: isokenkäisten klubi.heh ja al ja etusivu: siinä lukee "joululauhaa".hohhoijaa neropatit.

Anonyymi kirjoitti...

No jopas, Kuukka heräsi tajuamaan että toimittajat eivät otakaan niin hyviä kuvia kuin kuvaajat:

http://www.journalisti.fi/artikkelit/2015/15/arvokkaat-jhyviset/

Tosin sama mies oli keväällä kouluttamassa itse toimittajia ... o tempora o mores

JK

Anonyymi kirjoitti...

Vinkkinä puputin yms koulutukseen: navigaattorin käytön alkeet.sillä tiedät mikä maa,mikä osoite jne.nimes jo unohdit.

Anonyymi kirjoitti...

Il ja aukeaman juttu kylpylöistä "hetki hemmottelulle".kuvat sokoshotels,flamingo spa,holiday club jne.luulin ensin että kyseessä on mainos mutta tämä onkin journalismia.vai mitä marianne z ja jsn?

Anonyymi kirjoitti...

Ja stt/lehtikuva:visuaalisuuden merkityksen ymmärtävä,taitava kuvaaja ensi kesäksi.onko noi aivan sekasin?ja toimittajiakin...australiaan vai? Intia on halvempi.

Anonyymi kirjoitti...

Il ja joululehti 2015.ja kuvat ja kuvitus...todellinen lahja: tollasella aliarvioidaan kaikkia.paitsi heitä ketkä eivät näe tai halua nähdä.bless them.