tiistai 12. tammikuuta 2016

Parhaista parhaat

Ciao pennut. Koska olen Suomen ainoa lehtikuvaaja :-) joka on NPPA:n jäsen, sain eilen tuoreen katalogin vuoden parhaista lehtikuvaajista. ( paskat mä mikään lehtikuvaaja enää ole, rutiini poissa, reaktiokyky laskenut, näkö heikko, fyysinen kunta alhaalla jne. Kun ei ole töitä - häviää osaaminenkin hiljalleen..kiitos siitä ilmaisamatöörikuvaajat, kuvaavat toimittajat ja sanomien sopparin allekirjoittaneet rottakuvaajat)
-
Teen aiheesta videon, puhun auki kuvia ja vertaan niitä suomalaisiin.
Skaban nimi on siis: "The best of photojournalism 2015 / NPPA eli National Press Photographers Association. Vastaa Suomen lehtikuvaajat Ry:tä nimeltään..ei toki muuten, NPPA:ssa on edelleen osaavia lehtikuvaajia tuhansia ja siellä keskustellaan alasta innokkaasti. Taitaa olla viimeinen kerta kun saan lehden, ei ole varaa maksaa enää jäsenmaksua :-(7 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos edellisestä postauksesta, kahvit lensi näppikselle. Tämähän olisi sulle just sopiva jobi:

https://www.uta.fi/cmt/hallinto/rekrytointi/index/Tehtäväntäyttösuunnitelma%20journalistiikan%20vierailijaprofessori%202015-11-27.pdf

Tieteellistä tutkimustyötä ei edellytetä vaan käytännön kuvajournalismiopetusta yms

JK

Jore Puusa kirjoitti...

Edellisen kerran olin siellä helmikuussa vuosi sitten ja opiskelijat maksoivat itse...Tampereen YO ei ikimaailmassa ota minua sinne edes siivoojaksi.

Anonyymi kirjoitti...

Muistakkseni sinulla piti olla vain D800, mutta eikös tuo kamera ole D4 tai jotain vastaavaa?

Jore Puusa kirjoitti...

Kuvassa on D 800 kamera akuosallaan.

Sinkon Jussi kirjoitti...

Kokeile edes :-D

Jore Puusa kirjoitti...

OK...mä kokeilen. Se on vaan niin turhauttavaa ja lopputuloksesta tulee paha mieli pitkäksi aikaa.

Anonyymi kirjoitti...

"The best of Photojournalism" lukee tuon läystäkkeen kannessa, mutta mitä heleveltin kuvajournalismia on rällättää 12 kuvaa sekunnissa rimaan esitarkennetulla 500 millisellä? Mitä uutta tuo kuva kertoo urheilun mädännäisyydestä/urheudesta/uhrauksista/tekniikasta/napapaitamuodista?

Sehän jo tiedetään, että naisurheilijat hyppivät ja pomppivat pikkuhousuissa ja niukassa topissa kun ne varmaan parantavat tulosta, mutta miehet eivät moisesta tulosparannuksesta välitä vaan käyttävät samoja vanhoja lökäpöksyjä ja pitkää paitaa.