lauantai 6. helmikuuta 2016

Miten käsittämättömän murheellista


Puolaan lähtee toimittaja-kuvaajapari.
Kuvaajan työn tulos on TÄYSIN KELVOTON, AMATÖÖRIMÄINEN JA KUVAJOURNALISMIKÄSITETTÄ PILKKAAVA-
Vierellä on vertailukohta,  kuvatoimittajan peruslehtikuva kymmeniä vuosia sitten.
Tämä on kuin rasismin nousu Suomessa. Pikkuhiljaa väsyttämällä ja nyt se on kaikkialla.
--
Kirjoitin muutama bloggaus alempana korruptiosta journalismissa.
Tässä uusi todiste vuoden kuvajournalistikilpailun sivuilta.
Mikä mahtaa olla Supperin ja Auvisen välinen linkki? Takavuosina olisin jaksanut hakea, nyt en. Mutta kilpailun voi järjestää ilman euroakaan. Nyt viestintätoimisto Rianno ottaa osansa julkisuudesta ja jonkun asiakkaankin.
Journalismissa ei saa olla kytköksiä rahan antajaan tai rahaa hankkivaan välittäjään. Sellaista kutsutaan korruptioksi, amen.

Lainaus kilpailun sivulta

– Viime vuonna meidän oli pakko jättää kilpailu väliin. Suomessa vallitseva taloustilanne aiheutti sen, että yhteistyökumppaneiden mukaan saaminen meille, jotka teemme yhdistyksen työtä oman toimemme ohella, osoittautui mahdottomaksi tehtäväksi. Viestintätoimisto Riannon toimitusjohtaja Riitta Auvinen näki peruutusuutisen ja otti yhteyttä. Nyt rakennamme yhdessä uudistettua Kuvajournalismi 2015 -kilpailua, Suomen kuvajournalistit ry:n puheenjohtaja Riitta Supperi kertoo.Sydäntä särkee, kun ihmiset luulevat olevansa ammattikuvaajia kun he ostavat kameran. Ammattikuvaajan kuvat erottuvat niin teknisesti kuin ilmaisullisestikin. viestintätoimisto Riannon toimitusjohtaja Riitta Auvinen toteaa.
No mutta, eikä tämän "lehtikuvan" ottaja sitten ole ammattikuvaaja ----Riitta Auvinen?
Kuva todella eroaa teknisesti ja ilmaisullisesti, mutta ei taatusti parempaan suuntaan.Jumalauta, matka Puolaan ja...heittovarjo!!!!


9 kommenttia:

Samppa kirjoitti...

Tuo Walesan kuva hyppäsisi netissä silmille. Eihän sitä immarrellakkaan pidä, mutta pitääkö nyt noin huono kuva ottaa? Mites tämä kuvatoimittajan näkemyksestäkin meni? Eikö todellakaan ollut parempaa ruutua?

Jore Puusa kirjoitti...

Jos ei ole parempaa kamaa - niin pakkohan se on paskaa laittaa sivuille.
Mä tajuaisin Iisalmen Sanomissa mutta HS-
kuvaaja on pelännyt niin paljon kansainvälistä julkkista että on lamaantunut.

Anonyymi kirjoitti...

Tuollaisella inhorealismilla halveksitaan kaikkia.Myös kuvattua ihmistä.

Anonyymi kirjoitti...

Heh heh, jo vuonna 1980 vedeltiin rässätylle Tri-X:lle Walesan toimistossa Magnumin heppujen kanssa Gdanskissa ilman salamaa… Hotellin huussissa syntyi parempaa jälkeä kuin tämä.

Anonyymi kirjoitti...

Mäkin kävin siellä myöhemmin ja ei ukko mikään helppo ollut, kun tuolistaan ei ylös noussut ja turvamiehet kyttäsivät jokaista liikettäsi.Hui!

Anonyymi kirjoitti...

On suoralla salamalla otettu hienojakin kuvia.Tämä ei ole sellainen. Ja joskus kuva on niin täydellisen huono,että tuo totaalinen huonous tekee siitä hyvän.Tämä ei ole sellainenkaan.Ymmärtääkseni tässä on haettu dokumentaarisuutta suoralla salamalla.Ja kai tämä nuori(tod.näk.) kuvaaja kokee olevansa rohkea,kun näyttää vanhuksen tuollaisena tuolissaan röhnöttäen.Hävetä hänen pitäisi.

Mikko Mäkinen kirjoitti...

Kuusamoonkin on lähtenyt vastaava pari, kohta siellä seisoo valokuvataidetta koko kansalle, eikun ihailemaan Jore.

http://yle.fi/uutiset/meeri_koutaniemen_valokuvataide_tallentuu_ruostumattomaan_terakseen/8648467

Jore Puusa kirjoitti...

Tämä on Suomi. Tuhannen kerran, tässä maassa ei osaaminen merkitse mitään, vaan se kuka tekee. Tätä vastaan olen taistellut koko elämäni ja hävinnyt surkeasti. No...onhan meillä Odinin soturit ja 700 000 rasistia ja valtava viha kaikkea kohtaan.
Jos suoraan sanon niin paljon paremmalta tuntuu kirjoittaa pari kertaa vuodessa upeasta suorituksesta kuin tästä jatkuvasta alamäestä. Kun ei ole keskustelua, ei kykyä hyväksyä erilaisia mielipiteitä ja vankka usko henkilöpalvontaan ja mielistelyyn niin tässä ollaan. Jos tuet niitä asioita, ei mikään muutu vaan pahenee.

Anonyymi kirjoitti...

Nimenomaan: SE kuka tekee on totta lehtikuvauksessa.Jos kuvan ottaa esimerkiksi innostunut nuori,kuva on hyvä.Jos vastaavan ottaa esimerkiksivanhempi,se on huono(tosin se vanhempi ei niin huonoa kuvaa osaa ottaa)Kokemusta on.Tämä on totta.