torstai 30. tammikuuta 2014

Mainio suoritus

Johannes Tervo tekee erinomaisen uutiskuvan, parhaan moneen kuukauteen HS:ssä.
Kurjaa on, että kuva miltei onnistutaan tuhoamaan tekstillä, joka on upotettu vasempaan yläkulmaan kuvan sisään, anteeksiantamatonta leiskaajilta.
Tässä uutiskuvassa on kaikki oikeat lähestymismallit. Tyhjyyden aikaansaama apea tunnelma. Pääluottamusmiehen aito suru tulee esiin asennosta, joka on jo miltei periksiantanut, toivoton.
-
Työläisten tulevaisuuden murhanneen fiman nimi loistaa lattiasta. Tässä ns."tekstivitsi" kuvan sisässä toimii erinomaisesti. Pääluottamismies pitää jalkojaan kuin kuramatolla, halveksinta ratkaisuja kohtaan tulee läpi. Tyhjät tuolit kertovat irtisanomisesta tai jopa vastapuolen poissaolosta. Työpaikan menettämisen allegoriat näkyvät, miltei huutavat.
-
Jos tämä kuva ei voita vuoden lehtikuvakilpailussa on kumma, kuva on myös yleisempi veto ja kuvaajan kannaotto Suomen kasvavan työttömien armeijan elämään.
(No eiköhän jokin ulkomainen otos friikeistä kilpailun taas voita, vaikkapa kääpiöheittokilpailusta OuagaDougoussa tms.)
Surullista tässä on myös, että Tervo lienee yksi sanomien freesopimuksen allekirjoittaneista ja siten osa yhä laajentuvasta työnantajien hyväksikäytön uhreista itsekin. Korjatkaa tämä, jos olen väärässä. 


Ei kommentteja: