keskiviikko 26. helmikuuta 2014

Näin IltaSanomat vie kuvasi

Päivitin Lumiani Black OS käyttikseen. 
Samalla vilkaisin IS uutissivua kokoomuksen "roistojoukon" kohdeltua omaa presidenttiään kuin puoliraakaa pihviä…nauratti valtapuolueen perussuomalaistyyppinen kielenkäyttö. 
You made my day Tujuska ;-) Kuvasin kerran Porvoossa Tarusta repparin ja tutisin kauhusta puoli päivää jälkikäteen...jopa minut, kaikissa liemissä keitetyn lehtikuvaajan lamasi pariin otteeseen kuulunut sinivalkoinen karjaisu. Jos on presidenttimme hmm….hiukan salolainen niin kyllä aika salolainen on presidentintekijäjoukkokin. Pitikin syntyä tänne pölkkypäiden Suomeen ;-)
-
Mutta tuo sotku ei ole aiheeni, vaan huomasin IS:n kehotuksen lähettää uutiskuva.
MISSÄÄN vaiheessa sujuvaa lähetysprosessia ei lue sanaakaan kuvaajan vastuusta kuvattavaa kohtaan, ei sanaakaan siitä, että Sanomien riistosopimuksen mukaan he omistavat sinut muniasi myöten, mutta jos kuvasi saa aikaan kalabaliikin, sinä olet rosessa, eli Sanoma Oy heittää sinut hyenoille ja laittaa laskun perään. 
Puhumattakaan hei, että jossain mainittaisiin jotain jostain niin omituisesta asiasta kuin palkkiosta tai copyrightistä…
-
Minusta on mukava kiroilla vanhana ukkona webissä kun kerran kiltti rva kirsipihakin kiroilee hra presidentille. Joten nyt iltikselle kiljaisu Keravan suunnasta "hyi helvetti". Että maistui mukavasti. 
Ja nyt odottelemaan mitä muuta mukavaa paljastuu kokoomuksen laareista, ampuuko joku Temusen sedän 1918 malliin, kun uskalsi tehdä jotain tottelematonta.

PS..on Suomessa hyvätkin puolensa, jos kirjoittelisin näitä Venäjällä, olisi minut ammuttu ajat sitten.


Ensiksi käsketään, LÄHETÄ uutiskuva.


Sitten kuva haetaan myllystä ja sutjakkaasti liitetään viestiin, jonka yhteyteen haetaan tapahtumapaikka jne. dataa ja jutunpoiksenkin saa kirjoittaa. Cool. 


Sitten näpytellään henkilökohtaiset tiedot, jotta IltaSanomat osaa lähettää haasteen tai rikossyytteen kuvaajalle jos käy köpelösti.


Ja saahan sieltä lopuksi oikein kiitokset, valtava elämys uutiskuvaajan uudella alalla, tervetuloa lehtikuvaajaksi Mr Nobody! Hei Peter F, tämä on sitä disruptiivista vai oliko se disturbing eli mainostamaasi uutta ansaintalogiikkaa, jossa lehtitalo ansaitsee kaiken ja kuvaaja päätyy vankilaan. Hiphei.

Ei kommentteja: