maanantai 31. maaliskuuta 2014

Poliisi pyytää minua...

"Jos voisitte poistaa kuvat blogi-tekstistä ja ilmaista asianne muutoin, käyttämättä ko yrityksen ottamaa kuvamateriaalia mielipiteidenne tueksi."
------------------------------------

Toistaiseksi en kerro enempää, asia on kesken. Koskaan aikaisemmin ei poliisi ole esittänyt minulle, että poistaisin kuvia kuvajournalismiblogistani, koska joku sitä pyytää poliisilta.
Mielenkiintoista…saamme nähdä mitä tästä kehittyy. Onneksi emme ole Kiinassa, missä poliisi hallinnoi internettiä ja sen saavutettavuutta.

5 kommenttia:

Haapavaara kirjoitti...

Pyytää mutta ei vaadi, käske, lain nimissä?

No, saahan sitä pyytää. Mihin lakiin vetoavat?

Ja jos et tottele, uhkaako syytteellä?

Samppa

Jari Kähkönen kirjoitti...

Jälleen kerran ystävämme poliisi edistää yksityisten asianosaisten välistä sovinnollisuutta tavalla, jota on vaikea selittää jälkeenpäin edes pätevälle sekä erikoistuneelle rikos- ja oikeustoimittajalle. Uskomisesta en kirjoita mitään, ei yksinkertaisesti pitäisi pokeri.

Ei, sillä niin moni ei usko, että fyysinen naamaan sylkeminen ja toistuva haukkumasanoin nimittely todistajien edessä ei ole yhtään mitään, mutta ruman sanan kirjoittamisesta internettiin taas...Niinpäniin. "Velvollisuus" tai "harkintavalta" eivät tee kummoistakaan vaikutusta, kun on kyllin monta vuotta katsellut mielivaltaa silmästä silmään.

Arvailen myös, että sinua koskevan prosessin käynnistäneissä papereissa on vähintään yhden asianomaiseen oikeudenalaan erikoistuneen varatuomarin allekirjoitus, sillä Tavallinen Kansalainen olisi saanut käteensä pelkän esitutkintaa ei toimiteta -päätöksen, jonka jollain rivillä kehotettaisiin esittämään vastaava pyyntö suoraan bloginpitäjälle tai palvelun ylläpitäjälle.

Tietämättä, että mistä on kysymys, mainitsen vielä että on ns. sovun tai paperitaktisen pelleilyesitutkinnan lisäksi on kolmaskin vaihtoehto. Se on asian makuuttaminen vuositolkulla vailla mitään toimenpiteitä. Jos tietää, että asia on vireillä niin ei pidä hermostua eikä hätääntyä jos yht'äkkiä postiluukussa on syyttämättäjättämispäätös tai lopetuspaperit esitutkinnasta mistä ei ole ikinä kuullutkaan.

Jari Kähkönen

Jore Puusa kirjoitti...

Lakia kysyin vastauksessani poliisille. Sitä ei mainittu, esitettiin asia noin yleisellä tasolla. En vielä viitsi kertoa mistä jutusta on kyse. Pyytää sopiikin vaikka omituiselta sekin kuullostaa, poliisi pyytää että auttaisin yksityistä yritystä liudentamalla kritiikkiäni. mutta katsotaan, avaan kaikki mailit tähän kun case on valmis.
Minä en näistä hätkähdä. Hauskaa vaan kun taoahtuu asioita. Kun ei kollegat kirjoita niin saa poliisilta postia.

Jore Puusa kirjoitti...

Jari...koko case on surullisen huvittava.
Mutta olisi hauskaa olla vaihteeksi rosessakin, edellisestä kerrasta on jo aikaa.
Eläkeukon tulot ovat niin pienet, ettei niillä kovin valtavia sakkoja saada. Oleellista on että poliisilla riittää tällaiseen kapasiteettia.....no katsotaan ja ihmetellään.

Anonyymi kirjoitti...

Olisi luultavasti poikkeus, jos poliisi tietäisi jonkun asian taustalla olevan lain. Mutta kun poliisi ei käske, vaan pyytää, kyse lienee siitä, että jonkun yksi kaveri on poliisi ja se voisi vähän jeesata ja antaa ymmärtää.

Tämä ei toki merkitse sitä, että esimerkiksi kuvaamon kuvien tietynlainen käyttö "kritiikissä" ei olisi laitonta. Vastaavassa tilanteessa aiempi yksityisyrittäjä Puusa repisi useaan kertaan revityt verkkarinsa ja uhkailisi _heti_ oikeusjutulla, perusteena liiketoiminnan haittaaminen ja vahingontuottaminen.