maanantai 8. syyskuuta 2014

Kuvaan sattui kuitenkin...

Taannoin koetin keskustella Niklas Herlinin kanssa US:n verkkolehden kuvankäytöstä. Eihän siitä mitään tullut. Herlin ei mikään keskustelija ole koskaan ollut, rikas kyllä. Hän käräytti hihansa kyynärpäihin saakka arvioidessani verkkolehtensä laatua.
Tänään lehti kertoo miten eläimen taljaan käärityt vauvat saavat astman noin 80% harvemmin kuin muut. Selvähän tuo. Lapsen pitää syödä kourallinen hiekkaakin että vastustuskyky kasvaa.
Uutista kuvittaa kuva. Kuvaan sattui kuitenkin vauva, joka EI makaa eläimen taljaan käärittynä. Mitäpä tuolla väliä, sillä Herlinin mukaan US:n kuvajournalismissa ei ole mitään vikaa, minussa on!

Tämä voidaan laittaa kaupunkilaispäivittäjän piikkiin. Kaikki eivät enää tiedä, miltä eläimen talja näyttää. Asialla on laajempi merkitys. Yhden lehden jakuva mokaaminen karkottaa hitaasti lukijoita joille ns. oikeellisuus on tärkeää. Sellaisia yhä on. Piittaamaton lehti jää 7päivää tasolle ja lukijat myös.
Liikemaailmassa uskottavutta ei saisi hävittää, sen luulisi koneen hissimiehen tietävän. Jos hissit olisivat jääneet aina kerrosten väliin ei Niklaksellakaan olisi niin paljon hilloa kuin nyt. Mutta lehdessä mikä vain toimii kunhan halvalla saa, kuten CC lisenssin halpiskuvat. US oli aikanaan paras oikeistolehti Suomessa. Siellä välitettiin laadusta. Nyt ei enää välitetä koska ammattilaiset eivät enää tee lehteä.
-
US:n verkkokeskustelu on oma lukunsa. Samat onnettomat rasistit ja/tai persut jatkavat homojen, kukkahattutätien, somaleiden jne haukkumista. Tähänkö Niklas pyrit? Joskus SUOMI24 tuntuu journalistisemmalta kuin US:n osin nimimerkit salliva kommenttipalstojen myrkynkylvö. Tuossa alla US:n keskusteluita aika tarkoin kuvaava kuvakaappaus.

Ei kommentteja: