keskiviikko 8. huhtikuuta 2015

Sairaalakuvaajan virka ratkesi.

Kiitän mielenkiinnostasi Valokuvausteknikko HUS-Kuvantaminen Lääkintätekniikka Jorvin sairaala tehtävää kohtaan. Hakijoita oli yhteensä 122, hakijoista haastateltiin 6.Valokuvausteknikon tehtävään valittiin Pietari Hatanpää Keravalta.Valintaa koskeviin kysymyksiin vastaa huoltopäällikkö Markus Bergfors.

Ystävällisin terveisin,
Markus Bergfors
vastuuyksikön päällikkö
puh. 050 453 1957

LIITE                                   Muutoksenhakukielto

--------------------
Google on läpinäkyvyyden kannalta mainio työkalu.
Sivuillaan hää- ja lapsikuvaajaksi ilmoittautuva Hatanpää ( jota vastaan minulla ei henkilönä ole mitään) kertoo tärkeimmäksi työnantajakseen PREMISSI lehden.
-
Kun puuta hiukan ravistaa, sieltä putoaa Premissilehden eli "Sosiaali- ja terveysalan johtamisen aikakausilehden" toimitusneuvoston jäsen Tiina Mäki.
Hän on samalla Helsingin Kaupungin sosiaali ja terveysviraston henkilöstö- ja kehittämispalveluiden osastopäällikkö ja tietojen mukaan yhteistyössä HUS:in kanssa.
-
Näin Suomessa. Mutta tärkeintä on muutoksenhakukielto, josta Markus Bergfors muistuttaa. Ja kaikkein tärkeintä toki oli, että tehtävään valitulta edellytettiin lehtikuvausosaamista, ei käsittääkseni hää- ja lapsikuvausosaamista. Valitun saamasta valokuvauskoulutuksesta en tiedä onko sitä ja mistä. Toivotaan, että on.
-
Alla kommenttiosuudessa Premissi lehden toimituspäällikkö  Minna Kataja reagoi heti ja ampui alas juttuni. Hänen mukaansa Googlettaminen ei ole ammattijournalistin tapa toimia.
-
Tässä elävän elämän journalismissa on muuan ikiaikainen totuus. Se koira älähtää, johon kalikka kalahtaa. ( huom! koska nuoret eivät tunne suomalaisia sananlaskuja, todettakoon varmuuden vuoksi -etten väitä ketään koiraksi, vaan lause on geneerinen.) Olen 35 vuoden aikana tajunnut, että kun puuta ravistaa, sieltä tippuu alas ensimmäisenä juuri se vihainen, joka dementoi jutut ja jolla usein on koira haudattuna ( edelleen sananlasku) Vaikka HUS on jättimäinen organisaatio, sen keskeinen johto on kuin paita ja peppu ( edelleen sananlasku) ja konsultoi ristiinrastiin esimerkiksi Helsingin terveyviraston kanssa.
-
Haluan vielä kerran huomauttaa, että kirjoitan valintaprosessista joka ei huomioinut osaamisen substanssin määrää eikä kokemusta ajallisesti ja laadullisesti, henkilöt ovat sivuseikka.
-
Jos tiedät valintaprosessista jotain lisää, kerro se. Suojelen lähteeni.

-
PÄIVITYS 19.58 : 
Jotta juttu ei olisi liian yksipuolinen todetaan, että lehtikuvaajien valinta töihin on ollut jokseenkin aina sattumanvaraista ja ikävä kyllä perustunut liian usein nepotismiin.
Lehtikuvaajien valintaa pääkaupunkiseudulla sääteli myös vuosikausia ns Zappaklubi eli herrakerho Lehtikuvaajat RY:n sisällä. Tämä porukka huolehti siitä, ettei vääriä kuvaajia otettu töihin. Tämä tarkoittaa: "parempia kuin Zappaklubilainen".
Poliittisista virkanimityksistä tietävät kaikki. Jokainen puolue on niitä vastaan, mutta kaikki tekevät niitä jatkuvasti. Suomi on rakenteellisen korruption maa. Yliopistomaailma on erityisen ruma rekrytointien suhteen, samoin puollustusvoimat. Tilanne on sama kaikkialla. Substanssi ratkaisee todella vähän. Tästä syystä maamme kastijärjestelmän takia ihmiset voivat huonosti. Jos sinulla ei ole suhteita tai et tunne sopivia henkilöitä, et koskaan pääse sinne - minne haluat vaikka tekisit miten upeasti työsi.
Pahinta työelämässä on innovatiivisuus ja innokkuus, ne ovat todella vakavia virheitä, joista saa kärsiä.TIEDOTUS KOMMENTOIJALLE
Voit kirjoittaa anonyyminä, vaikka kaikkien kannalta olisikin hyvä, jos uskaltaisit käyttää nimeäsi. Minulla on moderaattori vihaviestejä varten. Hän lukee kaikki kommentit, ennenkuin katson itse ne. Hän poistaa ensin vihaviestit, joita on paljon. Jos siis haluat lähettää minulle henkilökohtaisen viestin, tee se mailaamalla jore.puusa ät kolumbus.fi. Muuten viestisi ei tavoita minua. Olen päätynyt tähän säästääkseni itseäni.


16 kommenttia:

Samppa kirjoitti...

Mutta hei, tipahtihan oman kylän pojalle.

Sitten, käys valokuvataiteenmuseon sivustolla, siellä on jobi sulle.

Samppa kirjoitti...

LAitan linkin

http://www.valokuvataiteenmuseo.fi/fi/component/content/article/11113

Jore Puusa kirjoitti...

Kiitos, mutta he hakevat henkilöä, jolla korkeakoulututkinto. Minulla vain korkeakouluopintoja.

Minna Pauliina Kataja kirjoitti...

Moikka. Nyt on hiukan kaukaa haettu yhteys. Noilla asioilla ei ole mitään tekemistä keskenään. HUS on jättimäinen kuntayhtymä, joka tekee yhteistyötä lähes kaikkien alueen asiantuntijoiden kanssa.

Jore Puusa kirjoitti...

Minna Pauliina Kataja, et ole koskaan kommentoinut blogiani, teetkö nyt sen, koska sinulla on jokin suhde asiaan?
Tiedätkö varmasti, että asioilla ei ole mitään tekemistä keskenään?
Minä en väitä mitään, kerron vain nopeasti löytämästäni yhteydestä. Jokainen saa vetää siitä oman johtopäätöksensä.
Millaisen johtopäätöksen vedät ammattiosaamisesta, kokemuksesta ja koulutuksesta.
Olen ammattijournalisti ja tottunut tutkimaan asioita, koska olen tehnyt koko urani yksin, ilman toimittajien apua ollessani kuvatoimistokuvaaja.
Henkilökohtaisesti, en tähän caseen liittyen, väitän että Suomessa ei tehdä ainuttakaan virkamiestason valintaa substanssipohjalla vaan aina muut tekijät vaikuttavat valintaan alkaen puolueen jäsenkirjasta jatkuen perheenjäsenyyteen ( Tullihallitus)
Tähän saakka viitsin, en paljoa enempää. Tutkin vielä, miksi valitusmahdollisuus on estetty ja konsultoin ministeriön kanssa miten voi olla mahdollista - että valtavasti enemmän osaamista ja kokemusta omaava ei pääse edes haastatteluun.
Tai..
Toki me sen kaikki tiedämme, olen kohta 63 vuotias, eikä minun ikäiselläni ole mitään merkitystä alalla, olemme saastaa, joka pitää vaientaa ja marginalisoida asap.

Minna Pauliina Kataja kirjoitti...

Ammattijournalisti ei tee johtopäätöksiä googlettamisen perusteella. Hyvää jatkoa sinulle!

Jore Puusa kirjoitti...

Minna Pauliina, et vastannut siihen mitä kysyin, ammattijournalisti kun odottaa vastauksia. Eli mikä suhde sinulla on asiaan kun väität, ettei mainitsemillani asioilla ole mitään yhteyttä. Googlen pohjalta en väitäkään mitään, mutta googlen pohjalta saadut henkilötiedot tarkistettuani voin todeta tiettyjen henkilöiden kontaktipinnat. Niistä sinäkin vedit johtopäätöksiä.
Edelleenkin, minulla ei ole mitään valittua henkilöä vastaan,--- vaan kirjoitan valintaprosessista.
Minna vastaapa kysymyksiini.

Jari Niiniö kirjoitti...

Minna Pauliina Kataja sanoi...

"Moikka. Nyt on hiukan kaukaa haettu yhteys. Noilla asioilla ei ole mitään tekemistä keskenään. HUS on jättimäinen kuntayhtymä, joka tekee yhteistyötä lähes kaikkien alueen asiantuntijoiden kanssa."

Ihan vaan kysyn, vaikka asia ei minulle millään lailla kuulukkaan, että eikö em argumentti toimi myös toisin päin?
Eli siis, että koska HUS on jättimäinen kuntaryhmä, onkin syy ja pohja sille, että yhteys on olemassa.
Erityisesti, koska yhteistyön määrä on suuri?


"Ammattijournalisti ei tee johtopäätöksiä googlettamisen perusteella."

Mitä vikaa googlettamisessa on?
Google on hakukone.
Eikö ammattijounlisti hae tietoa?
Jos hakee niin tieto on automaattisesti huonoa, ehkä suorastaan vale?

Millä perusteella itse teet johtopäätelmiä?

Anonyymi kirjoitti...

Ilman googlea selvisi (vierailemalla Premissi -lehden sivustolla), että ao. lehden toimituspäällikkö on yksi blogiin kommentoineista. Tästäkään ei tietysti pidä vetää johtopäätöksiä. Vaikka ei voi ihan kokonaan välttyä ajatukselta, että blogissa mainituissa sananlaskuissa onkin tässä tapauksessa vinha perä...

Jari Niiniö kirjoitti...

" Anonyymi sanoi...

Ilman googlea selvisi (vierailemalla Premissi -lehden sivustolla), että ao. lehden toimituspäällikkö on yksi blogiin kommentoineista. Tästäkään ei tietysti pidä vetää johtopäätöksiä. Vaikka ei voi ihan kokonaan välttyä ajatukselta, että blogissa mainituissa sananlaskuissa onkin tässä tapauksessa vinha perä..."

Tämä onkin kovin mielenkiintoista.
Olisin odottanut, että asiaa kommentoi jokin valintaprosessiin liittyvä taho, eli uusi työnantaja, eli työntekijää hakenut taho joka kaiketi on vastuussa valinnoistaan.

Nyt asiaa kommentoi käsittääkseni vanha työnantaja, eli Premissi-lehti, ihan suorastaan toimituspäälikkötasolta.

Kommentointi oli tyyliltää out of the blue -olkinukkia.
Kommentoija ei ottanut kantaa kysymyksiin tai perustellut omia näkemyksiään millään tavalla, vaikka asiasta kysyttiin selvästi.
(anteeksi kaikki, mutta tuli mieleen venäläinen nettipropaganda, noin tyylillisesti)

Silti tämä halusi tulla huutaamaan tuuleen, toitottaen ilosanoaa neutraalista ja oikeudenmukaisesta valintamenettelystä, vaikka ei kaiketi ole asiassa millään lailla osallinen(?), sillä valintamenettely on tehty moraalisesti kestävällä, korkealentoisella tavalla.

Miksi?

Laittoiko joku hänet tekemään niin?
Tekikö hän niin omaehtoisesti?
Suositteliko hän itse valittua henkilöä uudelle työnantajalle, tai osallistui valintamenettelyyn muuten?
Vai oliko kyseessä nepotistis-tyylinen valintamenettely, jossa työntekijä siirtyi "vanhana työntekijänä" uuteen firmaan ja julkinen hakuprosessi oli vaan pakollinen, mutta turha prosessi, jolla koetettiin saada kilpailu näyttämään aidolle?

Jos näin, niin tapahtumaketju on juurikin osoitus siitä laajasta yhteistyöstä, jota HUS tekee.

Tällä kertaa se vaan indikoi itse itsensä, eli todistelee epäilyjä, vaikka mitään epämoraalista ei tietenkään ole tapahtunut.

Ei ainakaan ennen, kuin toisin todistetaan. Ja googlettaminen ei riitä todisteluksi, sillä tietoa ei saa hakea.

:-)


Kuriositeettina voi kuitenin todeta jotain sen tapaista, että Google on huono työväline journalistille.

Toimituspäälikölle se liennee kuitenkin ihan jees työkalu, tämän käyttäessä G+-tiliä :-)

Jore Puusa kirjoitti...

Odottelen niiden tahojen vastauksia, joille esitin eilen lisäkysymyksiä, ennenkuin päivitän bloggausta. Tosin minua kuvottaa koskea kepilläkään suomitautiin. Sääliksi käy paikan saanutta. Ei tämä hänen vikansa ole vaan systeemin joka pakoittaa meidät kaikki tähän edetäksemme.
Pelkään pahoin ettei HUS enää vastaa, TE toimisto ei koskaan vastaa maileihin. Ministeriöstä vastaa yleensä vain kirjaamo, jonne viesti tiettävästi aina juuttuu jonkun sensuuriohjeistuksen perusteella.

Ja samaan aikaa on tulossa vaalit, joissa pässi kansa valitsee pässimmät sosiopaattikansanedustajat jotka jatkossa työskentelevät virkamiesten ohjauksessa ja vallassa seuraavat 4 vuotta luullen tekevänsä itsenäisiä päätöksiä kansan parhaaksi. Todellisuudessa koko parlamantarismimme on virkamiesvetoista täysin.

Mikko Moilanen kirjoitti...

Maan tapa. Ja Suomi on vähiten korruptoitunut maa kuulemma :D

Anonyymi kirjoitti...

Tämä onkin mielenkiintoinen tapaus.Haetaan ns lehtikuvaajaa mutta koulutettu,arvostetun uran tehnyt,useaan kertaan palkittu lehtikuvaaja,joka kaiken lisäksi on toiminut lehtikuvauksen opettajana ei pääse edes haastatteluun ja valituksi tulee ei lehtikuvaajan.Tuskin maltan odottaa jatkoa.Hienoa työtä tämäkin Puusan juttu.

Anonyymi kirjoitti...

Näitä varmaan riittäisi loputtomasti.Hyvä veli yms kytköksiä jne.Koko journalismihan on sitä ja kaiken takana on raha.Ei tehdä juttua siitä ja siitä koska tärkeä ilmottaja hermostuu vaikka kyseessä olisi nerokas juttu mutta mennään juoksujalkaa tekeen juttua kun tärkeä ilmottaja jakaa kauppansa pihassa ilmasia ämpäreitä luusereille.Ei ole oikeaa tiedonvälitystä,vaan lähinnä tiedonpanttausta ja kansakunta joka journalismiin vielä uskoo on tyhmempää porukkaa kuin saapas.Kaiken lisäksi ruhjottu kansa tuulitakeissaan on rumaa kateltatavaa,niin kun arvostettu toimittajakollega sanoi.

Anonyymi kirjoitti...

Ikävä sanoa mutta journalismia ei enää ole.Kuvajournalismi on kuollut ajat sitten.Terveiset teille kaikille missä olettekaan.Multien ,siltojen yms alla tai työttöminä te vanhat kamut.Tämä on ohi.Minä vielä sinnittelen lääkkeiden avulla, mutta eläkkeelle en terveenä pääse.Kivaa oli.Joskus kauan sitten.

Tom Pesch kirjoitti...

"Valitun saamasta valokuvauskoulutuksesta en tiedä onko sitä ja mistä."

Valmistui valokuvaajaksi Lahdesta muistaakseni viitisen vuotta sitten.