tiistai 7. huhtikuuta 2015

Softi

Sillä aikaa kun odottelemme HUS:in, Työministeriön ja TE-toimiston vastauksia ikärasismista...( ja niitä saammekin odottaa) pieni sivupolku.
-
Kuten tiesit
ILTALEHTI irtisanoi kuvaajansa - jättäen jäljelle kaksi. Entisen kuvaajan pojan ja Jenni Gästgivarin ällistyttävän herkkine ja valtavan upeine missikuvineen. Tilalle on otettu amatöörien ja yhden dollarin kuvien myyntiä harrastavien toimistojen kamaa. Ja se näkyy. Lehden alamäki ja ilmiselvä harvesting on niin kovaa, että ihmettelen, koska saamme tietää IL:n lopettavan printtinsä?
-
Ostin lehden, koska halusin lukea petojen repimästä naisesta. Ja ostin, koska kannen kuva toimii ahdistussymboliikallaan. Kannen kuva ja lööppiotsikko olivat kuitenkin normaalia huuhaata. Sisällä on pikkiriikkinen alakulman pikkujuttu, jossa kuvatoimisto MOSTPHOTOS:in kuva jostain päin maailmaa. Kuvatekstissä annetaan kiertäen ymmärtää kuvan olevan ao metsästä, kuvaajan nimeä ei ole missään, ei myöskään kannessa.
Soppii miettiä onko kuva siitä metsästä, jossa vanhus kuoli. Journalismia parhaimmillaan...
-
Lehdessä on kautta linjan huijauksen väsynyt maku. Huonoja juttuja, huonosti taitettuna, huonosti painettuna ja surkeasti kuvitettuna. Kaiken kruunu on Hra Ylpön yhdentekevä haastattelu, jota kruunaa lähes aukeaman kokoinen naamapönötys, joka on prkle softi.
S O F T I pääkuva rokkarihaastattelussa -- koko valtakuntaan leviävässä lehdessä.
Tämä lienee nyt sitä uutta kuvajournalismia nuorilta ja eteenpäin pyrkiviltä lehtikuvaajilta :-)
7 kommenttia:

Samppa kirjoitti...

Olipas muuten tutun näköinen naama. Taisin istua Ylpön vieressä baarissa tässä hetki sitten. Oli mukava mies. Sen mitä muistan.

Jari Niiniö kirjoitti...

"joka on prkle softi"

heh.

tässä on se -The Bone-.

Bone, siksi, että koska ns. kuvaavat toimittajat osaavat kuvata vain kameroilla joiden syväterävyysalue riittää omista nöpöttimistä aina Kiinaan saakka.

Jos kuvaavalle toimittjalle antaa käteen järjestelmäkameran, jossa vieläpä lyhyt tele, jolla voisi normaali kuvaaja kuvata henkilökuvan, ihan suorastaan irti taustastaan, ei ns kuvaava toimittaja enään osaa :-)

Anonyymi kirjoitti...

Lukekaa Vauva lehden sivustoa.Siellä keskustellaan myös lehtikuvauksesta.Havaitsin tämän yhden ikävän uutisen jälkeen.Siis kuvajournalismista keskustellaan Suomessa Vauva nimisen lehden palstoilla.Olen sanaton

Anonyymi kirjoitti...

Joopa joo.Marinaa ja loputonta narinaa ja vapinaa mutta ei koskaan kapinaa.Hieno runomitta mutta olkoon.Täytyy olla totaalisen tyhmä joka lehtikuvaajan töissä nykysin on onnellinen.Lievästi sanottuna kaikki on päin helvettiä.Harmi.Kutsumusammatti.Kuinka tässä näin kävi.Pelkkää painajaista.Miettikää te kuvaproffat sitä homeisissa kammioissanne.Todellisuudesta ette tiedä mitään.Olisi hauskaa tulla kuunteleen luentojanne ja kommentoida.Porttikielto yliopistoon tulis välittömästi.

Anonyymi kirjoitti...

Hae jäseneksi.Saat etuja.En hae ja ei kukaan mukaan ja nuorisokin ihmettelee mikä tämä.Se on .Think about it kun kuvajournalismisivustolla ollaan eikä missään Vauva lehdessä.

Anonyymi kirjoitti...

Softi kuva menee ns uuden kuvajournalismin piikkiin kun vanhanaikainen lehtikuva jossa henkilö on tunnistettavassa muodossa ei enää ns visuguruille kelpaa.Ei se näin ole vaan kuvat ja jutut tilataan sieltä mistä halvimmalla saadaan ja sieltähän näitä ties kenen tekemiä kammotuksia tulvii.On siinä mökin mummo ihmeissään ja tilaa ajan silmälääkäristä kun ei selvää saa kujostarojen otoksista.IL printti loppuu pian.Veikkaan että tän vuoden aikana.Ehkä viikonvaihteen lehti jää.Se onkin kohtalainen.

Anonyymi kirjoitti...

Erehdyin arvosteleen yhden nuoren staran kuvaa josta en saanut selvää.Seuraus.Sloma.jipii