keskiviikko 18. marraskuuta 2015

Skaba IL / IS / 18.11.2015

18.11.2015. Kahden iltapäivälehden ottelu. Sama aihe, eri toteutus.
Videon alussa ääni loikkaa ja viesti menee epäloogiseksi ekan 5 sekunnin aikana.
En viitsi ottaa uudestaan. Sorry.16 kommenttia:

Samppa kirjoitti...

Heino kritiikki, mutta kuuntele Jore biisi
https://youtu.be/Xkl36pu8aLY

Jore Puusa kirjoitti...

Todd Terje on diskohumppasetä. Olen kuullut ukkelin pilaamia biisejä, mutta mites se tähän is il juttuun kuuluu, kerro ihmeessä???

Anonyymi kirjoitti...

Eiköhän näitten lehtien välinen skaba ole se kumpi uskaltaa printin ekana lopettaa.Hyvä kritiikki tottakai niinkun aina.

Anonyymi kirjoitti...

Tuhlasitko rahojasi vai saitko arvostelukappaleet?

Jore Puusa kirjoitti...

heheh...löysin kuppilan pöydästä ja sain ottaa himaan.
Monet eivät tiedä että Iltasanomat oli todella Ilta...se ilmestyi vasta illalla ja tarjosi viimeiset uutiset. Silloin sen vahvuus oli tuoreus. IS alkoi Mäntsälän kapinasta. Ja..noin vaan tiedoksi. Olin vanhin iltiksen kesäkuvaaja koskaan. Kaksi kesää peräkkäin 90 luvulla. Ei se journalistinen työ sen hullumpaa ollut kuin nytkään. Kuvaajanhan ei tarvitse kuvata paskaa jälkeä, vaikka sellaista nykyiisin vaaditaankin. 90 luvun Iltis tehtiin hyvin...paljon paremmin kuin nyt.
-
Huomattakoon että IltaLehti irtisanoi kuvaajansa. Ja toimittajille ostettiin kamerat. Siksi tämä pari on mielenkiintoinen vertailukohde. ja eron näkee jo nyt selvästi, aion seurata. IltaLehden printin pitäisi loppua ensi vuoden alusta, kertoo hevosmiesten uutistoimisto Riihimäen asemaravintolasta. Saa nähdä miten käy.
-
Kumpikin lehti menee omillaan ja tuottaa voittoakin sillointällöin. samaa ei voi sanoa kaikista läpysköistä. Tuo samalla kertoo kansasta enemmän kuin lehdestä.

Samppa kirjoitti...

Jaa, että miten se liittyy tähän juttuun? No ei mitenkään, mutta rankan työsuorituksen jälkeen on hyvä kuunnella musiikkia. Se rentouttaa, elvyttää ja parantaa. No, et tainnut digata. Silti.

Anonyymi kirjoitti...

Skaban hävinneen pt oli aikoinaan mukana ns vaihtoehtojournalismissa.Pienlehtiä duunattiin ja olipa hän jossain punk bändissäkin.Aika monista tuli taiteilijoita,kirjailijoita,muusikoita jne.Mutta mikä tuli hmm hänestä.Kraka kiristää ja kainalot hikoo.Muistan VAU punkbändin,jossa olit.On pakko sanoo:otan osaa.

Anonyymi kirjoitti...

Samppa on oikeassa,mutta jatka matkaasi ja löydä se oikea musa.Aikaa se vie.

Anonyymi kirjoitti...

Onhan noita muitakin nuoria kapinallisia,joiden intohimo muuttui hienoista aatteista rahan ja vallan etsimiseen.To the "allmighty".Ja sitten niitä "surullisia" tapauksia.Mutta muutama selvis Ja ne on...sitä mitä harva ymmärtää.

Anonyymi kirjoitti...

IL ja päivän keiikka n. 400km edestakasin.Stillit,video,bensat,editoinnit yms.Alle 200e koko hoito.Suostu tai älä.Jos et,niin finito.Siinä teille realitya.

Anonyymi kirjoitti...

Ja se oli loppu.Finito.

Anonyymi kirjoitti...

Elävästä elämästä: tuttu huoltamoyrittäjä myi bensiksellään iltapäivälehtiä vielä pari vuotta sitten noin 50kpl per päivä.Nyt on lopettanut IL:n kokonaan,koska myyntiä ei ollut.IS:ää vielä myy 5kpl per päivä.

Anonyymi kirjoitti...

Iltalehti ja kuvaajacreditit.Siellä lukee mm. kotialbumi,yrityksen nimi,teatteri,mtv3,al arkisto,veikkaus,mostphotos,myphotos,colourbox,kunghuset,eduskunta,rajavartiolaitos,poliisi,jne ja sitten toimittajien ottamia tuhruja,jotka on sen näkösiä,ettei niitä ole käsitelty lainkaan.Ja ainakin yks niistä ottaa kuvansa kännykällä.Voisi kuvitella että lehtikuvan laadulla on merkitystä nimenomaan iltapäivälehdessä,koska he revittelevät kovaa toisinaan aika rajusti,mutta eipä ole.Surkea tekele.

Jore Puusa kirjoitti...

Kumma että laittavat crediitit esille ollenkaan...colourboxilla kuvitetaan kaikki ihmissuhdekama.
Kuka jaksaa katsoa geneeristä siloiteltua jenkkikamaa suomalaisen jutun yhteydessä.

Harri Ahola kirjoitti...

Zlatan Ibrahimović, ei Milošević, kuten sanot spiikkauksessasi.

Jore Puusa kirjoitti...

Kiitos korjauksesta.
Ensimmäinen ammattilainen kirjoittaa nimellään ja tekeekin heti lähtemättömän tärkeän korjauksen kuvajournalismin romahduksen suhteen.